1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone 1300€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Forsti 05.05.2014.

  1. Forsti

    Forsti Newbie

    Liittynyt:
    09.03.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Budjetti: Noin 1300€
    Tarvitsetko kasauksen?: Kyllä
    Sisältyykö käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä
    Käyttötarkoitus: Pelaaminen sekä muu peruskäyttö
    Aiotko kellottaa?: En
    Mitä on jo valmiina?: Ei mitään
    Optinen asema(DVD/Bluray/ei tarvi): DVD
    Koneen koko(ATX/mATX/mITX): Ei väliä
    Muuta huomioitavaa:
    - Näyttö, hiiri ja näppis sisältyvät budjettiin.
    - Kone mielellään Suomesta.

    Faija suositteli, että käyttöjärjestelmä kannattaisi asentaa SSD-levylle ja kaikki muu tavalliselle kiintolevylle. Onko siinä mitään järkeä? Kiitos!
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Kyllä, koska SSD levy on monta kymmentä kertaa nopeampi kuin tavallinen kovo. Pelit ei tästä hyödy, mutta käyttöjärjestelmä hyötyy. Odota hetki, kasaan setin.

    [​IMG]

    Tommonen, pikkusen menee yli, onko paha ?

    Korkeintaan HDMI piuha puuttuu, mutta niitä saa joka prismasta ja marketista. Katot vaan että se on HDMI versio 1.4

    Ellet vielä hiirimattoa erikseen halua ?

    Ps. Tossahan on vielä täydet valmiudet kellotukseen, mikä on vain bonusta. Tietenkään heti sitä ei tarvitse alkaa säätämään, muutaman vuoden päästä voi tulla hyvinkin kysymykseen vaikka nyt tuntuu ettei tarvis.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  4. Forsti

    Forsti Newbie

    Liittynyt:
    09.03.2014
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Iso kiitos erittäin nopeasta vastauksesta. Hiirimatto löytyy ja HDMI-piuhan voin tosiaan ostaa vaikka prismasta. Eiköhän tämä paketti mene illemmalla tilaukseen.
     
  5. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Jep. Tota voi päivitellä jatkossa. Esimerkiks vaihtaa vakiotuulettimet hiljaisempiin, ja ottaa samalla kolmannenkin. Kokeile alkuun mimmosta soundia pitää, monille kelpaa.

    Jos muuten hiiri ei käyttäydy kunnolla hiirimatolla, saattaa se vaatia teflonpintaisen maton. Kandee myös kokeilla pelkän pöydän päällä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  6. Legitti

    Legitti Active member

    Liittynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    1,177
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    58
    Ei nyt ton budjetin koneeseen mitään AMD prossua.
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    1300 - windows = 1200
    1200 - näyttö = 1050
    1050 - kasaus = 1000

    Sit vielä näppis ja hiiri pois, mennään alle tonnin keskusyksikölle. Että sellasta.

    E:
    Ja tosiaan, se että AMD kone ei soveltuis pelikäyttöön on silkkaa paskapuhetta.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  8. Legitti

    Legitti Active member

    Liittynyt:
    12.10.2008
    Viestejä:
    1,177
    Kiitokset:
    58
    Pisteet:
    58
    Ostaa perus näppiksen ja hiiren ja ostaa ne myöhemmin? helpompi ku alkaa prossua päivittää
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Niin, taikka sitten halutaan kerralla kaikki. En ollenkaan ihmettele jos halutaan kerralla kaikki ok. Aivan varmasti mennään melkeen joka pelissä asetukset tapissa jo tällä setillä, niin empä näe järkeä uhrata muista osista ihan vaan siks että koneeseen saadaan intelin tarra. Jos budjetti ois ollu 1500 näillä vaatimuksilla, sit vois ollakki intel jos sellasen välttämättä haluaa.

    E:
    Eikä tota prossua tarvitse päivittää, vuosiin.
    Lisäks sitä voidaan kellottaa, jos tarvetta lisäteholle tulee.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  10. Hyperx1

    Hyperx1 Regular member

    Liittynyt:
    18.01.2014
    Viestejä:
    199
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    28
    No ei missään nimessä ja sitäpaitsi ei aikonut kellottaa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Ei ehkä nyt, mutta kuten sanoin aikaisemmin se on hyvä bonus olla olemassa. Ei voi tietää aikooko kellottaa 3 vuoden päästä, ei ole kristallipalloa.
     
  12. ThaGh0stED

    ThaGh0stED Regular member

    Liittynyt:
    24.02.2013
    Viestejä:
    146
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    AMD prossu on hyvä, ei ehkä saa samoja FPS kuin intel benchmarkeissa, mutta kyllä pyörittää pelejä hyvin. Oisha se intel nyt tehokkaampi ratkaisu, mutta jos riittää max graffat 60+ FPS(pelistä riippuen) nii ei järkeä vaihtaa prossua muutama FPS takia. Ja nykyään pelit ovat riippuvaisempia näytönohjaimesta, ei niinkään prosessorista.

    Muutaman vuoden päästä kellottaa tarvittaessa, jos lisätehoja vaaditaan. Sekin kun on nii helppoa nykypäivänä
     
  13. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Pointtihan on se, että Intel suoriutuu tasaisesti kaikista peleistä, ja keskimäärin yleisestikin varsin paljon paremmin.
    60Hz näytöllä ei toki ole väliä, onko se FPS 100 vai 120, eroa ei näe.
    http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/focus/cpu2013/def/gry.png

    Tuolla periaatteella mennään juurikin joillain Celeron + R9 280X tyylisellä kombolla, joka toimii mainiosti suurimmassa osassa peleistä. Mutta sillä, kuten AMD seteilläkin, ei ainoastaan voi vaan myös tulee ongelmia tietyissä peleissä. Tätä ongelmaa ei i5:n tai Xeonin kanssa ole.

    Ja sitten kusee koneensa...
    Ei tuohon kannata lähteä, mikäli ei oikeasti tiedä, mitä on tekemässä. Jos ei osaa, niin ei edes aloita.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Hieman odotinkin tätä, ajetaan testejä joissa Intelin tuplaydin pärjää paremmin kuin AMD:n 8-ytiminen FX-8320. Tällä periaatteella intelin tuplaytimen pitäs pyörittää uusimpia pelejä lähes täydellisesti. Onko näin ? Sitä voidaan tosiaan kaikki itse miettiä.
     
  15. ThaGh0stED

    ThaGh0stED Regular member

    Liittynyt:
    24.02.2013
    Viestejä:
    146
    Kiitokset:
    27
    Pisteet:
    38
    Ei se nyt niin suurta heittoa ole, mutta kyllähä nuo tasaisemmi suoriutuvat, siitä ei voi kiistellä(tai voi muttei ole järkeä)


    Jos tekee yhtää järkevästi ja kellottaa vaikka vain kertoimella, nii ei siinä kone sekasi mee millään. Tai sitten käytetään näitä automaatti kellotus softia, niillä saa samantuloksen, tosin korkeemmilla jännitteillä. Mutta onpaha ainaski turvallisesti kellotettu

    Mutta noilla vaatimuksilla intelia ei oikei saa tuohon settiin, ellei sit karsita jostain pois. Toki millaista hiiri+näppäimistöä aloittaja hakee, ratkaisee hintaa myöskin. Jos perus hiiri ja näppäimistö käy nii siinä säästetää jo sen verran ainaskin että voi vaihtaa intel prossun tilalle jos siltä tuntuu.

    Mutta omasta kokemusta voin sanoa ettei AMD ole yhtään huonompi vaihtoehto, vaikka itsellä suunnitteilla onkin vaihto inteliin
     
  16. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Se on juuri näin.
    Kuten jo sanoin:

     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Välillä on todella surullista, miten inteliä fanitetaan vaikka väkisin. Edelleen, onhan se toki parempi prossu sitä en kiellä. Onko se kuitenkin huonompi kuin intelin rupunen tuplaydin ? Voi hyvää päivää nyt oikeesti.
     
  18. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
    Suoriutuu keskimäärin yhtä hyvin ollessa moninkertaisesti halvempi. Ongelma-alueet tosin kohdistuvat eri peleihin, Celeronin kanssa ongelmia tulee BF4-Crysis 3 -akselilla, kun taas AMD:n ongelmat sijoittuvat Skyrimin, Arma2:n ja Arma 3:n sekä WoT:n ynnämuiden suuntaan. Sen sijaan, että AP toteaa pelaavansa koneella, kannattaisi kertoa, mitä pelejä pelaa, koska sillä on varsin suuri merkitys komponenttien optimaaliseen valintaan.
    Vetäkää johtopäätöksenne itse.
    Kornia tämä on, en sitä kiellä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014
  19. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Jälleen provosoivaa väitettä.
    Mä haluan nähdä miten Intelin tuplaydin vetää Skyrimissä FX-8320:stä paremmin.
     
  20. Uppmas

    Uppmas Active member

    Liittynyt:
    03.02.2013
    Viestejä:
    2,482
    Kiitokset:
    81
    Pisteet:
    58
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,368
    Kiitokset:
    562
    Pisteet:
    173
    Viimeksi muokattu: 05.05.2014

Jaa tämä sivu