1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PCI-E 2xSATA -laajennuskortti

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi MJH 29.07.2013.

 1. MJH

  MJH Regular member

  Liittynyt:
  09.08.2003
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Ajattelin ostaa koneeseen Bluray-aseman (BR-luku / DVD-kirjoitus). Tarkoitukseni on lisätä se olemassa olevan DVD-aseman lisäksi. Ongelmana on, että koneessa ei ole vapaita SATA-liittimiä (4 porttia, joissa DVD-asema ja 3 x kiintolevy). Koneessa on vapaana yksi PCI-E -paikka ja ajattelin ostaa siihen tällaisen:

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...I-ohjain-kahdella-SATA-portilla-PCI-Express-x


  Onko tuon asentaminen helppoa? Siis vain koneeseen kiinni ja asennus hoituu itsestään. Samalla ajattelin hankkia vielä yhden kiintolevyn ja laittaa sen kiinni tuohon toiseen porttiin. Onnistuuko tämä ja pystyykö kortti tarvittaessa hoitamaan liikenteen molemmille laitteille, mikä tosin ei ole kovin yleistä. Koneessa on Win7 Home Premium 64bit.

  En ole oikein sinut näiden koneen sisuksien kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2013
 2.  
 3. Boss93

  Boss93 Regular member

  Liittynyt:
  28.09.2011
  Viestejä:
  972
  Kiitokset:
  33
  Pisteet:
  38
  Lyöt tuon emoon kiinni ja laitteet siihen kiinni, niin pitäisi toimia ilman muita nurinoita... Ellei sitten vaadi jotain ajureita(Tulevat yleensä pakkauksessa).
   
 4. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Kaikki nuo lisäkortit eivät tue optisia asemia, vain oikeita kiintolevyjä. Olisi hyvä varmistaa.

  Enkä tarkoita, että suunnitelmasi olisi mitenkään huono, mutta heitän ilmaan vielä vaihtoehtoja.

  Mahtuuhan koteloosi vielä yksi kovo?
  Neljän erillisen kiintolevyn kanssa voisi kyllä miettiä myös, josko korvaisi ne parilla uudella isommalla ja ottaisiko myös emon mahdollisesti tukeman RAIDauksen käyttöön. Riippuu tietysti nykyisten levyjesi koosta ja iästä, onko lainkaan järkevää. Isoimpia vanhoja levyjä voisi käyttää varmuuskopiointiin.

  Optisia asemia saa myös ulkoisena, sekin on yksi mahdollisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2013
 5. MJH

  MJH Regular member

  Liittynyt:
  09.08.2003
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kone on nyt 3-4 vuotta vanha ja nuo kaksi jälkikäteen ostamaani kiintolevyä on kooltaan 1,5 ja 2 Tt. Ainoa korvattavissa oleva olisi C-asema, mutta olen pyrkinyt pitämään sen ainoastaan ohjelmien käytössä, joten mahdollisen Windowsin uudelleen asennuksen tullessa eteen, ei tarvitsisi siirrellä omia tiedostoja pois alta. Uusi kiintolevy tulisi lähinnä omien videoiden, musiikin ym. audion tallennuspaikaksi.

  Kotelossa ei ole riittävästi paikkoja nykyisillekään levyille. Viimeisin ostamani on kaksipuolisella teipillä kiinni kotelon pohjassa. Hyvin on kestänyt pari vuotta eikä ongelmia ole ollut. Minulla on sama tapa käytössä myös edellisessä koneessani.

  Minulla on kotelo ulkoisia kiintolevyjä/optisia asemia varten, joten voisin laittaa tuon nykyisen asemani sellaiseen. Nykyinen DVD-asema on Lightscibe-mallia ja käytän nykyisin ainoastaan Lightscribe-levyjä etikettien tekoon, joten haluaisin säästää sen käytössä.
   

Jaa tämä sivu