1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma PC jäätyilee koko ajan hyvin lyhyeksi ajaksi

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Hujisch 18.02.2019.

  1. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Päivittelin nyt Windowsin ja muut, mitä oli update-kohdassa. Ongelma ei kuitenkaan poistunut ja nuo AMD:n ajurit pysyivät samanlaisina. Voisikohan Windowsin kokonaan uudestaan asentaminen poistaa tätä ongelmaa?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Tuliko päivityksissä versiopäivitys? Pitäisi näyttää nyt tältä:
    Tietoja.PNG
    Sinänsä uudelleen asentaminen ei ole vaikeaa. Kaikki riippuu siitä mitä muita ohjelmia olet koneellesi asentanut. Uudelleen asentamisessa pitäisi käyttöjärjestelmälevyn osiot poistaa, jolloin asennetut ohjelmatkin poistuu.
     
  4. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt näyttää samalta. Ja tällä hetkellä koneella ei ole kovinkaan paljoa ohjelmia, joten niiden poistuminen ei haittaisi. Uskotko, että siitä olisi hyötyä?
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,401
    Kiitokset:
    888
    Pisteet:
    193
    Ottakaapa nyt viisaammat kantaa tähän. Tarkoitukseni oli vilkaista, onko ketjun aloittajan koneessa SSD:n lisäksi HDD, ja tuolla aloitusviestissä lukeekin Hard Diskin kohdalla vain"Microsoft Storage Space Device". Mistä on kyse? Tuohan tuntuisi viittaavan siihen, että Windows on asennettu virtuaalilevylle??
     
  6. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,560
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    58
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Tämän mukaan uudelleen asennus auttaisi. Nyt minulla ei ole tietoa, miten tuo poistuu, mutta luulisin sen asennuksessa poistuvan ja muuttuvan normaaliksi, kun asennus käynnistetään suoraan USB-käyttöjärjestelmämedialta ja tehdään asennus "mukautettu" muodossa ja siinä poistetaan kaikki levyosiot.
    Ainakin näin voi kokeilla ja asennus voidaan aina tehdä uudeelleen.

    Se mikä tässä on mielenkiintoista, ei tuo itsellään ole voinut tulla.
    Ennen asennusta palauttaisin biossin "default" asetukseen.

    Ennen asennusta, kannattaa ladata uusin käyttöjärjestelmäversio.
    Edit: uudelleen asenuksessa ohitetaan kohta, jossa lisenssiä kysellään "Minulla ei ole tuotelisenssiä".
     
  8. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt on windows asennettu uudelleen, mutta sama ongelma tuli takaisin:mad:
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Teit asennuksen "Mukautettu" vaihtoehdolla ja poistit kaikki käyttäjärjestelmälevyn levyosiot ja bios asetettu "default" tilaan? Aloitit asennuksen osioimattomalle levyosiolle suoraan?
    Saatko kuvan levynhallinnasta?
     
  10. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tein asennuksen mukautettu-vaihtoehdolla ja asensin sen SSD-levylle ja tyhjensin molemmat levyt. Ja ilmeisesti aloitin asennuksen osioimattomalle levylle. Biosinkin asetin defaultiksi (tai ainakin näin yritin tehdä). Sieppaa.JPG
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Mitä tämä lista nyt näyttää?
    Koneenosat.JPG
     
  12. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Ei ole sama lista.
     
  14. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo ei, en tiedä miten saisin samanlaisen näkyviin kun tuo aikaisempi oli otettu sen Drivereasyn kautta.
     
  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,341
    Kiitokset:
    677
    Pisteet:
    123
    Minkä merkkinen ssd kyseessä? Voisitko kokeilla ajaa levylle atto disk benchmark nopeustestin.

    Valmistajan omalta sivulta ladatessa haluavat lähettää ohjelman sähköpostiin, mutta voit ladata sen myös vaikka techpowerupin sivuilta, pitäis olla ihan luotettava sivusto ja lataus onnistuu ilman lisäkikkailuja ja tietojen syöttämistä.
     
  16. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    443
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Jännää kun itse olen vuosia käyttänyt DriverMax ohjelmaa, ilmaisversiota jolla saa kaksi ajuria per kk asentaa. Ei ole koskaan mennyt munille. Onko tuuria, en tiedä. Intelin oma asennusohjelma sanoo ei mitään ja heidän omilta sivuilta löytynyt kaksi bios päivitystä jotka tietenki asensin vaikka kaikki toimi, tekis mieli sanoa et nyt toimii paremmin ja speedfan prossukuormat putos. Windows insider ansaan en mene.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Tuurilla laivatkin seilaa.
    Voisitko tulkata tämä ymmärrettäväksi.
     
  18. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    443
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Siis käyttäny DverMax ohjelmaa ilman ongelmia, Intelin oma ajuripäivittäjä ei ole koskaan löytänyt mitään mutta DriverMax löysi uuden verkko ohjaimen. Itse intelin sivuilta löytänyt kaksi Bios päivitystä. Oliko nyt selkeästi kirjoitettu.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Aloittajalle anteeksi, että tänne sotkeentuu nyt muuta.
    Onko koneesi Intelin valmistama kone vai mikä? Eikö sille ole Inteliltä tukea, siis omaa tukisivua, josta ajurit ladataan?
     
  20. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    443
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    On toki oma sivu josta ladannut Driver & Support Assintant ohjelman joka päivittyy usein mutta ei koskaan löydä päivityksiä. Koneessa on Intelin emo jossa neliydin prossa
     
  21. Hujisch

    Hujisch Member

    Liittynyt:
    13.11.2016
    Viestejä:
    30
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kingstonin SSD kyseessä. Ajoin nyt tuon benchmark testin. Sieppaa3.JPG
     

Jaa tämä sivu