1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PC ei yhdistä nettiin

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Thomazzino 30.11.2020.

  1. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,

    olen äskettäin muuttanut ja uudessa asunnossani on sisäverkko systeemi.
    Ongelmana on, että PC ei yhdistä internettiin ennenkuin olen resetoinut reitittimen useaan kertaan.
    Kaikki muut laitteet toimivat virheettömästi.
    Asunnossani on 100M laajakaista.

    Mahtaako tietokoneesta löytyä ongelma vai mikähän mahtaa vikana olla?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Voisit kertoa mihin ja miten olet reittimesi kytkenyt.

    Minkälainen sisäverkko mahtaa olla kyseessä.
    Onko eteisessä tai jossakin asunnossa jakokaappi?
    Onko Datapistokkeet huoneissa ja mahdollisesti jakokaapista kytketty niihin?

    Jos datapistokkeet ovat huoneissa, kokeile liittää tietokone suoraan RJ45 verkkokaapelilla tietokoneesta seinään ilman reititintä.
     
    Thomazzino kiitti tästä.
  4. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eteisessä on jakokaappi. Jakokaapissa on vain yksi paikka josta verkko tulee, joten jouduin laittamaan reitittimen väliin jolla jaan verkon useaan huoneeseen jakokaapin pistokkeiden avulla. Eli itse huoneissa verkko kulkee suoraan seinistä laitteisiin.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Olisi hyvä tehdä testi ja kokeilla laittaa verkkosisääntulosta johdolla suoraan jonkin huoneen pistokkeeseen ja katsoa miten toimii suoralla yhteydellä, ilman reitintä.

    Tällä ohitetaan mahdolliset reititinongelmat.
     
    Viimeksi muokattu: 30.11.2020
    Thomazzino kiitti tästä.
  6. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo suora yhteys sisääntulosta tietokoneesta toimii välittömästi. Ongelmana on se, että mites saan jaettua muihin huoneisiin netin, kun verrkosisääntuloja on vain yksi kappale jakokaapissa?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Jako huoneisiin tehdään reitittimellä.

    Eli nyt ongelmana on reititin. Mikä reititin on kyseessä?
    Onko reititinin ollut jo aikasemmin käytössä vai uusi?
    Oletko valmistajan ohjeen mukaan resetoinut reitittimen?
     
  8. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Sinulla ei siis ole reititin vaan kytkin käytössä.
    Koska en ole kytkinten kanssa koskaan toiminut ja en tunne niiden toimintapaa, niin joku kytkimiä tunteva voisi jatkaa tästä.
    Tietoja kytkimestä ja reittimestä: https://svcministry.org/fi/dictionary/what-is-the-difference-between-switch-router/
    Tämän perusteella hankkisin oikean Reitittimen, jolloin saa käyttöön myös sisä- ja langattoman Wlan (WiFi) verkon.
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2020
  10. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,190
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    93
    Oikein, tuo viisiporttinen on vain kytkin, sinällään ihan pätevä laite, mutta ei sovellu aikomaasi käyttöön ilman lisäinvestointeja.
    Tuosta reititin sinne kaappiin esimerkiksi ja sitten sillä kytkimelläsi voit jakaa jossain toisessa huoneessa lisää paikkoja jos tarvii.

    T: Vesku
     
  11. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ajaakos minun Elisalta saatu modeemi saman asian?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Kenties, mutta jos et sen merkkiä kerro, niin vaikeaa sanoa.
     
  13. Thomazzino

    Thomazzino Newbie

    Liittynyt:
    13.11.2020
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  14. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,190
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    93
    Verkkolaitteista:
    Keskitin eli hub on kaikkein simppelin värkki, se p'skoo yhdestä portista tulevan datan kaikkiin muihin portteihin sellaisenaan ja ei enää ole yleisessä käytössä epätaloudellisuutensa ja osoitteettomuutensa takia.

    Kytkin eli switch on sitten seuraavan tason värkki, joka toistaa yhdestä portista tulevan datan vain osoitettuihin portteihin, eli tarvitsee jonkin osoiteiston (internet) toimiakseen. On huomattavasti datataloudellisempi.

    Reititin eli router on ylemmän tason laite, jolla toimitaan kahden eri internet verkon välillä.

    Sitten on vielä vielä olemassa muita ylemmän tason laitteita joita ei tarvinne tässä käsitellä.

    Edit:
    Modeemi on kahden eri teknologian välille tarkoitettu laite, esim. kaapelimodeemi.
    Eri laitetyyppejä voidaan myös yhdistellä, jolloin sama laite sopii moneen eri paikkaan, tyypillinen esimerkki juuri kaapelimodeemi, joka on tarkoitettu kytkettäväksi tkaapelitelebisioliitäntään ja usein sisältää muutaman kytkinportin ja myös vastaavan langattomana.

    T: Vesku
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2020
  15. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,190
    Kiitokset:
    169
    Pisteet:
    93
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Hanki vaan oikea reitin jos haluat kaiken toimivan moitteetta. Aikaisemmin linkattu varsin hyvä reitin.
     
  17. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    130
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Reititin tosiaan kannattaa hommata. Pelkällä kytkimellä kaikki verkon laitteet näkyy suoraan nettiin päin, joka on tietoturvan kannalta huono juttu ellei laitteilla ole asianmukainen palomuuri. Itse ongelma tosin taitaa olla, että ispn antamat IP-osoitteet loppuu kesken ja siksi kone toimii vaan satunnaisesti. Tämäkin ratkeaa reitittimellä.
     

Jaa tämä sivu