1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Parempaa äänenlaatua kuulokkeilla kuunneltaessa

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi Glyxis 11.01.2015.

 1. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Morjens. Eli tosiaan kaipaisin lähinnä neuvoja/kokemuksia/tuotesuosituksia laitteista, jolla voisi parantaa musiikin laatua, lähinnä kuulokkeille. En ole itse koskaan nähnyt tai käyttänyt tällaisia laitteita, mutta mitä sen verran ymmärrän, niin USB-DAC olisi yksi näppärä vaihtoehto, esim läppärille, jota joutuu kuljettamaan paljon. Puuhailen siis ERITTÄIN paljon musiikinteon parissa FL Studiolla ja pöytäkoneessani on kuitenkin aika hyvä (integroitu) äänipiiri ja laatu kuulokkeilla kuunneltaessa ihan ok, mutta läppäri... Hyh!! (Jos muuten tiedätte tarkemmin, miten FL Studio reagoi tällaisiin laitteisiin, vai reagoiko mitenkään, niin kuulisin myös mielelläni tietoa siitä! Esim. tarviiko sieltä lähteä muuttamaan ulostuloasetuksia yms.)

  Mutta tosiaan, niin kuin sanoin, en näistä laitteista tiedä sen enempää enkä osaa oikein hakeakaan näitä muita hienoilla hi-fi-termeillä nimitettyjä laitteita, joten ehkä täältä löytyy neuvoa :)

  Mitä tuossa jo itse katselin niin: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...-uDAC3-USB-DAC-vari-musta#product-description Onko tämmönen esimerkiksi nyt oikea laite minun tarpeisiini? Nämä mokovat näyttävät tosin olevan TÖRKEÄN sika kalliita :eek:

  Eli jos löytyy halvempaakin mallia, mikä tuottaa suht siedettävää äänenlaatua, niin kelpaa semmonenkin. En pidä itseä kovin hyvänä hi-fistinä, joten tuskin edes huomaisin kalliimpien laitteiden pienenpieniä eroja.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2015
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  http://www.jimms.fi/tuote/90YB00FB-M0UC00
  Vähän halvempi versio.

  Käytännössä siis tuo Nuforce on vaan ulkoinen äänikortti jossa on kuulokevahvistin. Tuo Asus tai mikä tahansa USB-äänikortti toimii sitten myös pöytäkoneessakin, jos siinä sattuisi parempi ääni olemaan kun emolevyn omassa integroidussa piirissä.
   
  Glyxis kiitti tästä.
 4. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin, kiitos vastauksesta ja linkistä tosiaan. En hoksannut Jimmsiltä heti lähteä kattelemaan. Tässä sanotaan äänenlaadun olevan 192kHz/24-bit, kun taas tuossa Nuforcessa ainoastaan 96kHz/24-bit. Kuulostaa ihmeen paljon paremmalta ja kuitenkin halvemmalta.

  Mietin vain, että mikä tossa on nyt sitten vikana kun on niin paljon halvempi :D Ajurithan joutuu toki itse asentamaan CD:ltä, toisin kun tuo toinen olisi tavallaan "plug'n play" Onhan tuo vähän isompikin joten ei enään niin sanotusti taskuun mene.

  Heh, voisipa vertailla jotenkin keskenään, mutta kun ei voi.

  Mutta kallistuisin siis kyllä tietenkin nyt tuohon Asusin äänikorttiin. Hinta vetää aina puoleen sekä niin kun sanoin, en ehkä välttämättä huomaisi eroa. Toki peittoaa leikiten läppärin sisäisen ja se on tarkotuskin.
   
 5. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Ootko lueskellu muusikoiden.net saittia? Itsellä ei niin kokemuksia Fl:stä..
   
 6. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,100
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  118
  > Tässä sanotaan äänenlaadun olevan 192kHz/24-bit, kun taas tuossa Nuforcessa ainoastaan 96kHz/24-bit...

  Tuntematta ko. laitteita sen tarkemmin, en ota niihin kantaa, mutta kyllä se kuulokeäänen laatu riippuu lähes poikkeuksetta ihan jostain muusta kuin äänikortin näytteenottotaajuudesta. Jo CD-tason 44.1kHz/16-bit on sen verran laadukasta, että melkoisen tarkka korva, hyvät kuulokkeet ja muu signaaliketju saa olla, että huomaat mitään eroa sen ja esim. 96kHz/24Hz:n välillä.
  Jo 96 kHz mahdollistaa yli 40 kHz:n äänten käsittelyn, mikä on niin paljon yli ihmisen kuuloalueen, ettei suuremmilla luvuilla varmastikaan ole merkitystä. Ja toki 16-bittiä suuremman bittimäärän antama "headroom" helpottaa äänen käsittelyä ennen sen ulostuontia esim. kuulokkeille, mutta käytännössä kuulokekuuntelusta puhuttaessa kaikki luvut yli 60 kHz~/16-bittiä ovat kyllä melkoisen merkityksettömiä.

  Enemmän vaikkapa signaali-kohinasuhde tai dynamiikka-alue kertoisi kuulokelähdön äänenlaadusta, mikäli vain olisi todellinen arvo, eikä pelkkä mainosmiesten teoreettinen lukema. Oikein ilmoitettuna luku kertoisi laitteen pohjakohinan ja häiriöiden suhteen siitä saatavaan maksimiulostulosignaaliin eli siitä voisi ainakin osin päätellä jo sen häiriöiden määrää. Tosin mikä tahansa lähes 90 dB:n kohinasuhde on jo melkoisen hyvä eikä häiritsisi tarkassakaan kuulokekuuntelussa - sitä suuremmasta arvosta ei oikeastaan ole hyötyä.

  Ja erityisesti tietysti kiinnostaisi myös noiden kuulokevahvistimen toteutus - että vahvistin toimii "kaikkiin" impedansseihin, niin että taajuusvaste on suora myös kuuloalueen ääripäissä myös mitä erilaisimmilla kuulokkeilla.

  Yhteenvetona siis väittäisin, että pelkästään noita mainostekstejä lukemalla laitteiden välillä ei oikeastaan voi sanoa olevan eroja, joilla olisi merkitystä kuulokekuuntelun äänenlaatuun.
   

Jaa tämä sivu