1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras virustorjuntaohjelma???

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi KBH5050 25.01.2019.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Jos halua ja intoa vielä riittää, voi kokeilla täysin puhdasta asennusta asennusmedialla. Tämä tarkoittaa sitä, että tehdään ensin 8Gt:n USB-tikulle asenennusmedia antamani linkin "Lataa työkalu nyt" kohdasta. Hyvä on kuitenkin tietää ennen asennusta jos tämä tapa epäonnistuu, niin silloin pitää olla myös seiskan asennusmedia, jotta seiska saadaan takaisin koneelle.

    Tässsä asennustavassa koneen kovalevy tyhjennetään asennuksen aikana kokonaan ja kaikki levyllä oleva tieto häviää. Joten ymmärtänet, että kaikki tarpeellinen data ja tieto pitää ottaa ennen asennuksen aloittamista talteen jollekin ulkoiselle, tietovälineelle. Tämä koskee siis omaa dataa, tekstitiedostot, kuvat, musiikki, videot, ym. jonka haluaa säilyttää.

    Uskon kuitenkin, että tämä tapa on varmempi saada asennus onnistumaan, koska silloin rasitteena ei ole mitään koneella olevaa vanhaa ohjelmaa tai dataa.

    Kerro jos olet valmis vielä uuteen koitokseen, niin annan ohjeet sitä varten, jotta päästään alkuun mahdollisimman oikein.

    Jos katsotaan asennuksen edellyttämiä järjestelmävaatimuksia, niin kymppi on sovelias asennettavaksi lähes kaikkiin koneisiin. Sopiiko sinun koneesesi, nähdään vasta asennuksen jälkeen.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-10-specifications#primaryR2

    Toinen asia on sitten, kun vähän lausunnoissaan ovat vetäneet takaisin asennusta vanhoihin koneisiin, onko jotain sellaista tietoa olemassa, jota eivät ole julkisesti kertoneet.

    Edit: yksi hyvä tapa säilyttää vanha asennus jos mahdollista tehdä kympin asennus jollekin toiselle levylle.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2019
    lisa65 kiitti tästä.
  2.  
  3. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Pari päivää sitten asennettu win10 pro, aktivoitu win7 pro avaimella. Toimii!
     
    lisa65 kiitti tästä.
  4. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    En tiedä, mitä nuo virheilmoitukset tarkoittavat. Joka tapauksessa, lienee parasta kaiken varalta tilan takia, että ennen kuin teen toisen yrityksen, taidan ostaa muistitikun (photo stick). Ladata valokuvat siihen. Sitten uusi yritys.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Hyvä ottaa kaikki tärkeä oma data talteen, koska koneen kovalevy tyhjennetään asennuksen aikana.
    Kerro, kun olet valmis aloittamaan. USB-tikku, johon asennusmedia tehdään tulee olla =>8Gt.
     
    lisa65 kiitti tästä.
  6. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28

    Kiitos! Ei sitä nyt noin pienestä lannistuta. Totta kai yritän niin kauan että onnistuu. Ja vielä senkin jälkeen. Ostan muistivälineen (valokuvat(tilan vaputus), ja ensiksi kokeilen laakista. Jos se ei toimi, kokeilen antamasi ohjeen mukaan. Kirjoittelen sitten tänne. Kiitos tuhannesti sydämellisyydestäsi.

    Sellaista kysyisin, että mikä muistitikku kannattaisi ostaa, mihin saisi ison määrän tiedostoja? Tuosta photostickistä olen katsonut you tubessa mainoksia, en tiedä onko myynnissä Suomessa. Varmaan paras laittaa valokuvat ja asiakirjat eri muistilaitteeseen.

    Pitää laittaa kaikki valokuvat, videot ja lukuisat tiedostot muistivälineelle.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Vikki onnistumiseksi. Saatuasi asennusmedian valmiiksi, käynnistä kone käynnistyksen yhteydessä tuolta USB-tikulta ja tee puhdas asennus "Mukautettu" vaihtoehdolla ja kohdassa, jossa kysytään mihin Windows asennetaan, poista kaikki levyosiot, mitä levyllä on ja aloita asennus tyhjälle osioimattomalle levylle (Varaamaton, yhtenäinen koko levyn käsittävä levyosio) Seuraava valinnalla.
    Kysy jos epäselvää.

    Edit: Lihavoin eka lauseen, koska tämä on asennuksessa tärkeää.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2019
    lisa65 kiitti tästä.
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,929
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    Muistitikkuja on tallennuskapasiteetiltaan erikokoisia,mutta tuosta PhotoStickistä ei löytynyt mitään tietoa kapasiteetista. Hintaa sen sijaan on huomattavan paljon. Tosin hintaan sisältyy kuvien ja videoiden varmuskopiointiohjelma, joka kyllä vaikuttaa kätevältä, mutta kuten sanottu, kokonaisuus on kallis.
    https://www.photosave-official.com/

    Tuolta näkyy muiden USB-muistitikkujen tarjoushintoja:
    https://www.muistikauppa.fi/tuote-osasto/usb-muistit/

    Tokmanniltakin saa 64GB muistitikun halvemmalla kuin mitä tuo PhotoStick maksaa 50%;n alennuksella:
    https://www.tokmanni.fi/muistitikku-ultra-usb-3-0-64-gb-0619659102197

    Löytyi sivu, jolta näkyy, että tuon PhotoStickin tallennustila näyttää olevan 64GB:
    https://photostick.flashdrive.store/promo/

    Muuten, omat varmuuskopioni ovat USB-kiintolevyllä. Jotenkin tuntuu luotettavammalta ja isompi levy ei ainakaan katoa niin helposti kuin pieni tikku.
     
    lisa65 kiitti tästä.
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Tuli mieleen, kun kirjoitit, ettet suosi kulutusta, siksi ehdotankin, hanki ihan tavallinen muistikku datan talteen ottoon. Ettet syyllisty tuhlailuun.:) Vähän nettiä selailin, niin minusta vaikuttaa, että PhotoStickistä pyydetään paljon suurempaa hintaa verrattuna tavalliseen USB-tikkuun.

    Kotimaiset verkkokaupat eivät tunne PhotoStick tuotetta, johtuisko älyttömästä hinnasta.

    Edit: Periaateessa PhotoStick on sama kuin USB-muistikku, mutta jonkinlaisella ohjelmalla varustettuna, jota ilman pärjää mainiosti.
    Edit: Ei ehdotus ulkoisesta kovalevystä ole huono, riippuu tilantarpeesta varmuuskopioille.
    Tai sitten teet niille vaan omat kansiot.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2019
    lisa65 kiitti tästä.
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,189
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    lisa65 kiitti tästä.
  11. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Kerroin Hml Prisman myyjälle kuinka hienoa ja eettistä porukkaa after dawn' ssa on. Hän on kuulema itsekin saanut apua tältä sivustolta, yhtyi kiittelyyni.

    Kiitos neuvoista! Tänään hankin muistitikun. Kiersin muutaman paikan, kiitos vinkistä, Pertti. Tokmannin kivijalka-kaupasta tikku oli loppu. Kävipäs tuuri, löysin Prismasta 64 GBn tikun vähän alle 20 €, Kingstonin tikku!

    Tulostan Tarantellan ohjeet ennen kuin alan lähipäivinä uuteen yritykseen. Kiitoa Tarantella.

    Olette after dawnissa huippuväkeä! On sentään hyvääkin tässä ajoittain kurjassa maailmanmenossa.
     
    tarantella ja 1pertti kiittävät tästä.
  12. lisa65

    lisa65 Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2010
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28

    Tervehdys!

    Sitten kun Tarantella olet sivustolla ja kerkiät vastata.

    Olen nyt ottanut Kingstonin 64GB:n muistitikulle kuvat ja tiedostot koneelta. Em. toimenpiteen jälkeen ko. muistitikulla on tilaa jäljellä 12,3 Gt

    KYSYMYS:

    Pitäisikö minulla olla nyt erillinen 8 GBn USB-tikku Windows 10 asentamista varten?
    (Olisi pitänyt samalla kertaa ostaa kaksi, nyt ilmeisesti tarvitsen toisenkin tikun. Se on ok, varmistan vain, että olen ymmärtänyt oikein.)
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,929
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    Minäkin saanen vastata, koska satun tietämään vastauksen: Pitää olla toinen 8 GB tikku. Windowsin asennustyökalu tyhjentää tikun, jolle Windows 10:n asennustiedosto ladataan.
     
    tarantella kiitti tästä.
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    @1pertti sen sanoi sen juuri niin kuin olisin vastannut. ;)
     
  15. Nice2BHi

    Nice2BHi Member

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18

Jaa tämä sivu