1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras tietokoneen puhdistus-ohjelma?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Juho92 23.09.2009.

 1. Juho92

  Juho92 Guest

  Mikä on paras tietokoneen puhdistus-ohjelma, jolla saa kaikkein parhaiten puhdistettua koneen? Plussaa on helppokäyttöisyys ja kielen valintamahdollisuus suomeksi.

  Minulla on nyt koneellani EasyCleaner-ohjelma, joka on mielestäni toiminut todella hyvin. Poistin tällä ohjelmalla kaikki vialliset rekisterit ja turhat tiedostot ja nyt koneeni on paljon nopeampi, kuin aiemmin.

  Lingua Land-tietokonepelini ei enää toimi, koska koneeltani ei löydy ohjelmaa, jonka avulla se aukeaa. Ennen pelini toimi, joten EasyCleaner saattoi poistaa tämän ohjelman, tai sitten se on poistettu jo aiemmin. Kävin EasyCleanerin "Kumoa"-toiminnossa, jossa voi siis kumota tekemiään virheitä, mutta en löytänyt Lingua Land-pelin ohjelmaa sieltä, joten mistähän se löytyy ja kuinka saisin pelini jälleen toimimaan?

  Luin netistä apua tähän ongelmaan ja yhdellä sivulla käskettiin lataamaan RegCure-ohjelma ja ParetoLogic Anti-Spyware-ohjelma ja näillä kummallakin ohjelmalla pitäisi scannata kone, en sitten tiedä miten tämä auttaa Lingua Land-peliäni jälleen toimimaan. Luin sitten netistä näistä kahdesta ohjelmasta ja eräs henkilö oli valittanut RegCure-ohjelmasta sellaista, että se oli poistanut melkein kaikki tiedostot koneelta, joten en uskalla käyttää tätä ohjelmaa, ennen kuin saan varmistuksen, kannattaa tätä ohjelmaa käyttää.

  RegCuressa on kuulemma kuitenkin jokin varmuuskopio-vaihtoehto, jolla saa tiedostot tallennettua johonkin, mutta en tiedä mistä tämä varmuuskopiohomma löytyy. Voisitteko auttaa?

  Muita hyviä puhdistus-ohjelmia ovat kuulemma Registry Easy, joka on todettu yhdellä sivulla parhaaksi rekisterin puhdistusohjelmaksi, onkohan tämä totta? Sivulla mainittiin myös Registry Fix sekä ErrorSmart.

  Haluan siis scannata ja puhdistaa koneeni mahdollisimman puhtaaksi, poistaen vialliset rekisterit, turhat tiedostot, haittaohjelmat, riskiohjelmat sekä virukset. Virukset, riskiohjelmat ja haittaohjelmat tosin voin poistaa varmasti F-secure-virustentorjuntaohjelmallani, kuten olen aiemminkin tehnyt.

  Haluaisin myös saada Lingua Land-tietokonepelini jälleen toimimaan, joten neuvokaa tässä asiassa, jos osaatte. Kiitos.
   
 2.  
 3. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,862
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
 4. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
 5. Joensuu

  Joensuu Active member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  2,541
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
 6. Timppa_

  Timppa_ Member

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 7. Zadam

  Zadam Regular member

  Liittynyt:
  23.05.2008
  Viestejä:
  182
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo kyllä mäkin oon ollu tohon ccleaneriin erittäin tyytyväinen, ohjelmasta löytyy kaikki perustarpeellinen puhdistukseen.
  On luotettava.
   
 8. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Noiden temppien jne. poistoon tulikin jo hyviä vinkkejä, mutta varsinaiset haittaohjelmien poistot hoituu näillä:

  Malwarebytes' Anti-Malware
  SUPERAntiSpyware

  Ja sitten on noita online virusskannereita, mm. Kaspersky, Eset, F-Secure, Panda, TrendMicro ja BitDefender, eli varaa on kyllä mistä valita :)
   
 9. Juho92

  Juho92 Guest

  Latasin CCleanerin, koska se on mielestäni hyvä ohjelma ja myös helppokäyttöinen.

  Mitkä kaikki ruudut minun kannattaa rastittaa ja mitä ei kannata rastittaa, vai voinko huoletta rastittaa kaikki ruudut? Melkein kaikki on jo valmiiksi rastitettu.

  Huoletta voin rastittaa ainakin "Väliaikaiset Internet-tiedostot", "Evästeet" ja "Sivuhistoria".

  Jos valitsen vaikka "Viimeksi käytetyt asiakirjat", niin poistaako tämä sitten asiakirjoja, jotka voivat olla tärkeitä? Kannattaako valita "Leikepöytä", "Tilapäistiedostot ja "Chkdsk-levytarkistuksen jäänteet" jne. Sovelluksista jos valitsen vaikka "Windows Movie Maker-ohjelman", niin mitä tämä siitä ohjelmasta puhdistaa?

  Latasin varmaankin CCleanerin vanhan version, koska kävin tuolla sivulla, jonka linkki on tässä aiheessa ja siellä piti laittaa jokin koodi, jonka saa soittamalla johonkin numeroon. Miksi näin? Latasin CCleanerin sitten eri sivulta. Onko tämä mahdollinen vanha versio myös kelvollinen? Ohjelma, jonka latasin on CCleaner 2.23.999, onko tämä vanha vai uusi versio?

  Kannattaako Rekisterissäkin rastittaa kaikki ja voinko huoletta poistaa kaikki, mitä ohjelma löytää?
   
 10. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,862
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
  CCleaner ohjelman uusin versio on tällä hetkellä 2.23.999. Tuolla latauslinkit sekä pienet käyttöohjeet:

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/581450
   
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,461
  Kiitokset:
  644
  Pisteet:
  173
  Ohjelma ei poista itse asiakirjoja, vaan ainoastaan viittaukset siihen, mitä asiakirjoja olet viimeksi käsitellyt. Kun painat Käynnistä -> Viimeisimmät tiedostot, näet luettelon viimeksi käsittelemistäsi tiedostoista. Ccleanerilla voit tyhjentää tämän luettelon.
  Käsittääkseni kaikki tuo on tarpeetonta tilapäistietoa.
  Se poistaa Movie Makerin tilapäistiedostoja, mutta ei tallennettuja projekteja saati sitten valmiita elokuvia.
  Ensimmäisellä kerralla olin vähän epäluuloinen, mutta myöhemmin olen aina poistanut kaikki, mitä ohjelma ehdottaa, eikä ongelmia ole tullut. Tosin olen myös aina tallentanut vanhat rekisteritiedot, kun ohjelma sitä kysyy, mutta koskaan ei ole ollut tarvetta palauttaa niitä. Silti tuo tallennusmahdollisuus on ominaisuus, jota kannattaa aina käyttää.
   
 12. neverlife

  neverlife Regular member

  Liittynyt:
  05.05.2008
  Viestejä:
  1,018
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  CCleaneria sen olla pitää. Ääneni sille :p
   
 13. Juho92

  Juho92 Guest

  Kiitos todella paljon. Osaisitko vielä auttaa tämän Lingua Land-pelini jälleen toimimaan saannissa?

  Oletko CCleanerissa rastittanut kaikki ruudut "Windows", "Sovellukset" ja "Rekisteri"-osioissa ja poistanut kaikki ohjelmat, mitkä CCleaner löytää?
   
 14. Juho92

  Juho92 Guest

  Ajoin CCleanerin ja se poisti yli 10 000 MT. Se ei kysynyt mitään varmuuskopiota näistä tiedostoista, vaan poisti ne suoraan. Toivon, että mitään tärkeää ei poistunut. Poistettujen listalla luki mm. yli 700 asiakirjaa, nämä olivat varmaan niitä turhia? Sitten oli RealPlayer, MediaPlayer, Windows Movie Maker jne. Näistä ohjelmista CCleaner varmaan poisti vain ne turhat jutut?

  Miksi CCleaner ei pyytänyt näistä varmuuskopiota? Kysyykö ohjelma varmuuskopion sitten Rekisterin puhdistuksen jälkeen?
   
 15. Zadam

  Zadam Regular member

  Liittynyt:
  23.05.2008
  Viestejä:
  182
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo ei se noita ala varmuuskopioimaan, syyhän lähinnä on se ettei se mitään siitä hyötyisi, jos se jokaisesta tiedostosta tekisi kopion.
  Ei mulla ainakaan ole mitään tärkeää poistanut, mutta siinähän on sulla edessä valinnat, mitä annat poistaa mitä et.
  Jos joku osio askarruttaa, otat ruksin pois.
  Näin ei ainakaan mitään tärkeää varmasti pääse poistumaan.

  Ja tosta rekisterin puhdistuksesta;
  Se kysyy ennen korjausta, kun olet etsinyt virheet:
  - "Haluatko varmuuskopioida muutokset rekisteriin?"
   
 16. Ormu711

  Ormu711 Member

  Liittynyt:
  06.04.2008
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei CCleaner mitään asiakirjoja poista, vaan pikakuvakkeet, joista viimeksi käytetyt asiakirjat voi avata. Monet ohjelmat luovat näitä. (huono selitys, koita ymmärtää)

  Rekisteriä putsattaessa kannattaa tehdä ohjelman ehdottamat varmuuskopiot, vaikkakaan minulla ei ole ikinä tullut mitään ongelmia sen kanssa. EasyCleanerilla sen sijaan on. Jotkut Adoben ohjelmat lakkasivat toimimasta sillä tehtyjen puhdistusten jälkeen, ja jo vuosia sitten kaveri joutui asentamaan käyttöjärjestelmän uusiksi EC:n liiallisen käytön takia.
   
 17. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,461
  Kiitokset:
  644
  Pisteet:
  173
  Tärkeimpiin kysymyksiin tulikin jo vastaukset edellä. Varmuuskopio tehdään siis vain poistettavista rekisteritiedoista. Muu poistettava aineisto on aina tavalla tai toisella tilapäistä eikä sen varmuuskopiointi olisi mielekästä.

  Tuohon peliongelmaan ei taida olla muuta neuvoa kuin uusi asennus.
   
 18. Juho92

  Juho92 Guest

  Kiitoksia vain kaikille. Sain scannattua koneen, poistettua turhat rekisteritiedot ja tiedostot ja tein varmuuskopiot. Mitään ongelmaa ei ilmennyt.

  Yritin asentaa Lingua Land pelini uudelleen, mutta tulee aina sama ilmoitus, jossa pelin väitetään olevan windowsin alijärjestelmä ja sitä ei voi asentaa, eikä se toimi. D-asemassa näyttää olevan vapaata tilaa 0 tavua, eli ei yhtään. Ongelma johtuu varmasti siis siitä. Kuinka saan D-asemalleni eli CD/DVD-asemalleni lisää tilaa. Mistä pääsen poistamaan muita D-asemalla olevia tiedostoja tai muuten vapauttamaan sinne lisää tilaa.
   
 19. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,461
  Kiitokset:
  644
  Pisteet:
  173
  Tuossa on nyt perusteellinen väärinkäsitys (tai sitten sinä kujeilet). Asennus tehdään kiintolevylle, hyvin yleisesti esimerkiksi asemalle C kansioon Program Files. Asennuslevy laitetaan CD-asemaan, mutta itse asennusta ei tälle asemalle (sinulla siis D-asema) voi tehdä.
   
 20. Juho92

  Juho92 Guest

  Selvä, mutta kuinka saan jälleen Lingua Land-pelini toimimaan. Koitin peliäni kannettavalla tietokoneellani ja sillä se toimi, mutta kannettava ei jaksa pyörittää peliä kunnolla ja se pätkii. Haluaisin pelin siis toimivan myös pöytäkoneellani, joten saanko esim jotenkin poistettua pelin koneelta ja asennettua sen sitten uudelleen?
   
 21. Timppa_

  Timppa_ Member

  Liittynyt:
  26.01.2009
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pelin saa poistettua koneelta, Ohjauspaneeli--->Lisää tai poista ohjelmia--->ja poistat pelin listasta.
   

Jaa tämä sivu