1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras tapa yhdistää Blu-ray soitin, vahvistin ja TV toisiinsa?

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi orkidea 11.12.2010.

 1. orkidea

  orkidea Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ajattelin ostaa uuden blu-ray soittimen http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=44315 , sekä uuden vahvistimen http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=22630 . Mietin vain, että mikä on paras tapa yhdistää nämä laitteet TV:hen, jotta saadaan paras ääni ja kuva aikaiseksi? TV:ssä on kolme HDMI tuloa ja yksi optinen lähtö.

  Itse ajattelin, että laitan HDMI piuhan blu-ray soittimesta vahvistimeen ja vahvarista toisen HDMI piuhan televisioon. Lisäksi ajattelin vetää optisen johdon TV:stä vahvistimeen, jotta voin katsoa TV ohjelmia myös surround äänillä. Onko tämä paras tapa yhdistää nämä laitteet, vai onko jokin toinen tapa parempi?

  Jos joku jaksaa/osaa vielä kommentoida jotain noista laitteista joita aion ostaa, niin olisin kiitollinen. Uudet kaiuttimet hankin myöhemmin.
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,194
  Kiitokset:
  170
  Pisteet:
  93
  Mitä sitä optiikkaa enää siihen sotket?
  Samalla lailla se ääni kulkee HDMI:tä pitkin telkkuun saakka, kuin kuvakin, ja onkos töllössäsi sitten noille surroundeille myös tarvittava prosessorointi ja kaiuttimet?
  Ettei vaan olisi näitä pseudohöpöhöpömukasurroundeja, jotka vaan lisää tavalliseen stereo-ääneen kaikua, että olisi mukamas surround, kun oikeasti se kuullostaa niinkuin töllö olisi vessassa tms....

  T: Vesku
   
 4. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Olet omasta mielestäni juurikin oikein vetämässä noita johtoja:

  1) Blu-ray katselu siten, että BD-soittimesta HDMI vahvariin ja siitä vahvarista HDMI telkkariin. Tällöin Blu-ray:n äänet "jäävät" vahvistimelle, joka hoitaa DTS-purun, jne.

  2) Telkkarista optinen lähtö vahvistimeen, että telkkarin sisäisellä virittimellä telkkaria katsottaessa saadaan sisäisen virittimen audiot telkkarista vahvistimelle, oli sitten kyseessä surround-lähetys tai tavallinen lähetys.

  Äänet sitten ulos vahvistimeen kytketyistä erilliskaiuttimista, muutenhan tuossa virityksessä ei ole järkeä :)
   
 5. orkidea

  orkidea Member

  Liittynyt:
  19.09.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Näin sen itsekin ajattelin.

  Minulla on tällä hetkellä kotona Full HD TV, joka tukee mm Dolby Digital plus ääntä, 2 hyvää etukaiutinta, 1 vähemmän hyvä keskikaiutin (ostoslistalla seuraavksi) ja 2 takakaiutinta. Subbarin hommaan joskus myöhemmin, etukajarit toistaa sen verran hyvin matalia ääniä, että niillä pärjään ainakin toistaiseksi.

  Sen takia näitä johtovetoja mietin, ettei tule ostettua turhia johtoja.
   
 6. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Mun käsityksen mukaan sillä sun telkkarin audiopurkuominaisuudella ei ole sinänsä mitään merkitystä, jos-ja-kun vedät sen äänen Toslinkillä (=optinen audio out) telkkrista ulos, niin se ääni tulee käsittelemättömänä suoraan virittimeltä ja sun vahvistin sit käsittelee sen. Eli sinänsä -- jos olen oikeassa, ihan satavarmaksi en asiaa sano -- on se ja sama, onko TV:ssä itsessään mitään "hienoja" audiojuttuja, jos ääni on tarkoitus tuoda vahvistimelle anyways.
   

Jaa tämä sivu