1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Paras käyttis?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi mackeu 04.06.2009.

 1. afterwin

  afterwin Regular member

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1,338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Oikea ja paras ovat siis synonyymejä? Voihan sitä pelata paljon vaikka pasianssia. Niitä löytyy linuxiinkin...
   
 2.  
 3. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Vistaa en ole kaivannut kun ne asiat mihin winukkaa tarvin sujuu xp:llä, ellei asia vaadia vielä vanhempaa winukkaa tai peräti dosia.
  En kaipaa resurssisyöpömpää käyttistä joka on 'tehdään siitä mac' silmä karkkia. Sekä 'varoitus olet aikeissa... Oletko ihan varma'-ilmoituksia.
  Vistaa kun en oo nähnytkään, epäilen että on parannettu tarpeeksi.
  Winukan oma palomuuri ei valvo mitenkään lähtevää liikennettä.
  Spyware, winukan oma viestittely ja roskaposti yms. ei näy mitenkään käyttäjälle sen lähtöpyyntöjen suhteen.

  Jos hyvän palomuurin haluaa ottaa selvää mitä portteja mikäkin ohjelma käyttää (joka on helppoa, kun lähdekoodikin on vapaasti saatavilla) ja sitten käyttää käyttistä jonka ydin, kerneli jo sisältää muuriomainaisuudet.
  Yksinkertainen tekstitedosto, 'kaikki portit kiinni' ja sitten joka ohjelmalle, jonka nettiin pitää päästä, määritys mitä porttia se saa käyttää.
  Helppoa estää kaikki asiaton liikenne.
  Opettelua tämä vaatii.

  Toisille se on käännytystyötä, kun kirjoittelee, mikä on jossain hyvää ja toisessa huonoa.
  Tuo ei tee winukasta parasta, totuushan on, että se on surkeata toimintaa että ne pelit koodataan vain winukalle. Eihän niitä Macillekkään paljoa ole.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 4. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  48
  No kerroppas sitten mikä käyttis on Paras kun tarkoitus on pc:llä suurimmaksi osaksi pelejä pelailla? Mielenkiinnolla haluasin tietää tuon.. tuleeko taas jotain hatusta temmattuu linux kannattajan lausahduksii, kummaa kun eivät pysty myöntää yhtä helppoa selkeetä asiaa vaan jatkuvasti pitää sitä linuxii pönkittää jollakin konstilla varmaan peli asiassakin paremmaksi.  Joo linux käyttäjät voi sitten vaikka pelata sitä pasianssia,ihan oikeassa olet.. Mutta jos haluaa pelata dx9/dx10 pohjautuvia pelejä niin se on hoidettava windowsilla

  Ainut oikea käyttis pelaamis tarkoitukseen on siis edelleen Windows


   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 5. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  OpenGL ei ole M$:n monopolin alainen.
  Ei 3D peligrafiikassa ole pakko winukassa pysyä.

  "Ainut oikea käyttis pelaamis tarkoitukseen on xbox." Maksaa sen mitä enakkotietona win7. Ei tarvi vähän välii uusia sitä käyttistä. Ei tarvi miettiä riittääkö mun rauta pyörittämään tätä peliä. Ja kaikista "parhaimmat" pelithän julkastaa vain xboxille.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 6. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  48
  Ehdein just mainitseen "tuleeko taas jotain hatusta temmattuu linux kannattajan lausahduksii" ja kyllähän sieltä taas löytyi
  Vastaa selkeesti mainiten vain joku käyttöjärjestelmän nimi! mikä on paras suositeltavin käyttöjärjestelmä niille joka haluaa alkaa pelaamaan pc:llä dx9/dx10 pelejä?

  Itse ostin boxin forza 2 takia.. sit hankein muitakin pelejä ja täytyy sanoo että ei lähelläkään Pc:een tasoa ole! ja myyn koko boxin ja pelit pois. Pelaan paljon mieluummin pc:llä ja varmasti tulee pelit pyöriin. Ei ainakaan oma elämä kaadu siihen jos tietokonetta joskus päivittää on sitä rahaa varmasti monilla paljon turhempaankin palanut. Mitä tarkoitit että Xboxille julkaistaan "parhaimmat" pelit? Mitkähän nämä kyseiset pelit sitten oikeen ovat? en ole itse ainakaan vielä törmännyt

  Eli tosi pelaajille Pc on Top1 ratkaisu. konsolit on halvempia jos raha ratkaisee.
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 7. Yottabyte

  Yottabyte Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  2,363
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyseenalaistan saman tien, itsellä on dualbootissa ubuntun lisäksi pelaamiseen vista, joten "ainoita oikeita" käyttiksiä on kaksi tai useampia. Sen tosin myönnän heti kättelyssä, että windows soveltuu paljon paremmin pelaamiseen. Tämä taas toisaalta ei johdu millään tasolla linuxista järjestelmänä vaan ajuri- ja pelituen puutteellisuudesta, mikä taas on eri firmojen heiniä.

  Mutta onhan kiva kun minun ei tarvitse sen kummemmin asettaa automaattipäivityksiä mummulle. Ja varmasti voi kuvitella myös ohjelmia joihin ei tule automaattipäivityksiä, mutta päivittäminen voisi olla ihan kivaa. Esim. mediantoisto-ohjelmiin tulee esim ubuntussa tai debianissa aina automaattipäivitykset, mutta toisiin vastaaviin ei windowsilla tule.

  Yleensä kaikki hyvät palomuurit kysyvät käyttäjältä mitä tehdä eri tilanteissa, miten selitän mummolle miten toimia missäkin tilanteessa ja mitä pitää käskeä palomuuria tekemään? Palomuurin asettaminen kyselemään mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin toimimaan mahdollisimman tehokkaasti on myös oma taiteen lajinsa, johon en jaksaisi ryhtyä. Enkä jaksaisi mennä tarkistamaan pariin kertaan vuodessa mummon konetta viruksilta.

  Vaikka kuitenkin oletettaisiin että mummon puuhat ovat niin yksinkertaisia, että Linux ja Windows ovat täysin tasapuolisia vaihtoehtoja, niin miksi maksaa windowsista noin 100 euroa kun Linux on ilmainen?
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009
 8. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Toiset ne kykenee vaikka hatusta nykäseen lauseen, jossa on perusteleva pointtikin. Toiset vaan toistaa mantraansa 'tää on paras, on, on, paras paras'.

  Ja osalle ne kun ei oo samaa mieltä niin on heti ja aina linux (tietenkin) hihhuleita, jotka tekee täällä käännytystyötä.

  En ole minkään kannattaja.
  Vihaan eniten windowseja.

  Ja lue nää tekstit kunnolla, toi äskettäinen alkaa:
  Vistaa en ole kaivannut kun ne asiat mihin winukkaa tarvin sujuu xp:llä, ellei asia vaadia vielä vanhempaa winukkaa tai peräti dosia.

  Käytä päätäs jos osaat, ennenkuin solvaat jostain mitä et tajuu ettei se päde.
   
 9. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  48
  hmm et mielestäni kyseenalaistanut tuota vaan pystyit myöntämään asian totuus pohjaisesti kuten miehen kuuluu josta pisteet kyllä sulle.. toisin kuin tämä BforeDusk joka pitää kynsinhampain kiinni omasta kannastaan eikä kykene myöntämään edes yhtä yksinkertaista asiaa.

  joo mummeli ei varmaan tarvi xp:tä tai vistaa,varmasti hoituu asiat esim tuolla ubundulla. Kyllä toiki pitäs monen muunkin koneeseen laittaa koska yksinkertainen ja ilmainenhan se on. Varsinkin näille jotka netissä pyörittelee ja tekee jotain muuta kuin pelaa joita luultavasti on paljon.

  Kysyin vain mikä on dx9/dx10 peleille paras käyttöjärjestelmä? Et kyennyt tuohon vastaamaan.

  No se on kyllä sitten sun ongelma, ja jos sulla on ongelma niin se ei oo mun ongelma.

  Käytä silmiäs tai ihan sama mitä käytät kunhan nyt vain vastaisit mikä olisi mielestäsi vaativaan pelikäyttöön paras käyttöjärjestelmä?
   
  Viimeksi muokattu: 26.08.2009
 10. power_age

  power_age Active member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  1,722
  Kiitokset:
  149
  Pisteet:
  93
  No joo vilasin vain, viestejä joita oli tullut lisää. Koska sp.n kautta tuli ilmoitus, että on tullut lisää viestejä kyselyysi.
  Sen niin kuin sanoin vilaisin vain, alkoi mennä jo vähän rähinäksi.
  No ehkä edellinen komentini oli kuin ei mistään kotoisin, saataapa olla tämäkin.
  No asiaan elikkä mulla on Vista Home Premium 32 bit. Kone HP.n läppäri ja ohjelma HP.ltä ensi asennuksena Prossuna AMD Turion X2 64, muistia 4 Gt 667MHZ DDR, ATI Radeon HD3450 (256MB omaamuistia), 250Gt kova 5400 rpm.
  Hakukoneena IE explorer etusivuna perus google+työkalupakki, chromea kokeilin nopee oli, mut epäselvä, mun taidoilleni.
  Ladattuna on Firefoxkin, vaan en oiken tullut sinuksi senkään kanssa, mahtuu se siellä oleen.Vista Home Perm. ja Explorerilla voin olla kirjautuneenä muutamilla sivuilla, muutama muu sivu voi olla muutenkin suosikeista avoinna,
  Työpöydälle voin avata esim. wind. media playerin, gimpin, notepadin, jotain muita, ja pienos ohjelmia on aktiivisena 6-8 ohjelmaa kokeilluna olen koittanut työp. 4 ohjelmaa avoimena yläpalkissa 8 sivua aktiivisena kirjautuneena muutamalle sivulle, 6-8 aktiivisena olevaa gadgettia, voin vaaihtaa sivuja kuinka haluan tehdä tehtäviä työpöydllä omilla ohjelmilla, katsoa youtubea, kuunella musaa mediaplayeriltä, käsitellä valokuvia, lukea sp.tä, käydä verkkokaupassa, olla chatissa kirjattuna, chattailla, jne. eikä töki, no ehkä joskus mutta harvoin, ettei sentään kehumaan pääse. Eikä sanottavasti edes hidastu, eikä selainkaan kaatuile, ehkä olis papua enempäänkin? Virusturvana ja palomuurina on Nortonin internet security 2009 ja hyvin vaikuttaa toimivan ellei itse töpeksi.
  Liitymänä on lagatonta laajakaistaa nopeutena 512 Mt jos tämä kertoo sulle jotakin hyödylista ehkä vielä avoimena olevaan hankintaasi niin pidä hyvänäsi.

  Jk. ei paljon tule pelattua mutta mitkä esim. verkossa pyörivät HP.n tähän koneeseen aseettuna toimivat moiteetomasti, myös yksin pelit joita on valmiina.
  Ja JLC´s netti TV toimii aika moiteetomasti tällä nopeudella.

  T: VISTA HOME HELIUM & Norton Internet Security 2009
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2010
 11. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Kaikki varoitukset saa pois. Vistan saa näyttämään vaikka xp:ltä jos se helpottaa oloa.
  Unohdetaan nuo epäilyt. Vistan muuria pidetään ihan oikeasti hyvänä lähes kaikissa piireissä. Minun ongelma ei ole se että periaatteesta pidät sitä riittämättömänä.

  Kaikenhan voi säätää niin helposti tai vaikeasti kun haluaa mutta vistan tietoturva on erittäin hyvällä tasolla ihan vakioasetuksillakin.
  Windows oletusasetuksilla päivittää kaiken käyttikseen liittyvän automaattisesti. Myös mediaplayerin.
  Jos vastuullisesti käyttää nettiä niin ei niitä viruksia tule.

  Kuitenkin tämä ns. virusvapaus tekee esim. ubuntusta turvallisemman ja varmemman käyttää...
  100€ säästö on erittäin merkittävä tässä tapauksessa.

  Jos ilmaisella pärjää ja se tuntuu hyvältä niin tottakai se kannattaa valita.

   
 12. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,050
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Tätä topikkia seuranneena ja muutaman viestinkin kirjoittaneena, olen tullut siihen tulokseen että tällä hetkellä paras käyttis on dual-boot. Ehkä tulevaisuudessa vaikkapa triple-boot, jos vaikka OS/X:n ottaisi koneelle.
  Ken tietää. Mitenköhän muuten tolla VirtualBox:illa, onnistuukos ajamaan Windowsin sisällä esim Ubuntua tai päinvastoin?

  Jos tosiaan haluaa PC:n pelikoneeksi, on Windows varmasti hyvä valinta. Itse kyllä teen koneella paljon muutakin kuin pelailen, enkä noihin muihin asioihin Windowsia tarvitse.
  Se on kyllä totta että Windowsille tehdään pelit, koska laite valmistajilla on sen verran tiukat sopimukset ton Mikkisoftan kanssa ettei pääse niistä varmaan aivan heti eroon.
  Ja miksi silti tarvitsisikaan, Windows on maailman käytetyin (XP koneita on varmaan liki miljardi, toi on oma arvio) järjestelmä (Kiinalaisista enkä Pohjois-Korealaisista ole varma). Joten se olisi ehkä typerää tehdä marginaali ryhmille pelejä, näyttiksiä, ajureita ja muita softia koska niistä ei saisi sopimusten (esim DirecX) mukaisia korvauksia.
  Siinä vaiheessa jos ja kun ensimmäinen Linux pohjainen pelitietokone (EVO Smart) menestyy edes hitusen, alkavat piirisarja valmistajat ja pelien kehittäjät ehkä kiinnostumaan Linuxista.

  Mitä Windowsille jää pelien ja suljettujen laitteisto ajurien jälkeen?

  Linux, on tulevaisuutta, näin uskon. Se että milloin tuo tulevaisuus alkaa onkin toinen asia. Voin olla väärässäkin, kuten monesti olenkin, ja nVitukka sekä AMD/ATI panostavat tulevaisuudessa yhtä hillittömästi Microsoftin tuotteisiin kuten edelleen.
  Jos vaikka kävisikin niin että tuo EVO Smart, myisi edes jokusen miljoonna konsolia jenkeissä ja euroopassa. Voisi esimerkiksi Blizzard kiinnostua siitä. Sillä tolla raudalla luulisi esim WOW:in pyörivän kivasti. Se että WOW pyörisi Linux pohjaisella konsolilla (johon saa halutessaan 100 euron lisäkustannuksin Windowsin, ilmeisesti dual-boot:ina) toisi varmasti muitakin pelitaloja tolle alueelle. Vois vaikkapa kuvitella ton jälkeen jonkin SIMS:in tuloa tolle masiinalle, no sitten siellä meukkaisi sekä EA että Blizzard..

  Tää lähti hurjasti raiteiltaan, mutta oli aivan pakko pistää mietintää käyntiin...
   
 13. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Mac koneita on paljon ja niille ei tehdä siltikään muuta kuin todella vähän pelejä. Pelikehittäjillä olisi mahdollisuus tehdä pelit opengl rajapinnalle jolloin ne olisi suht helppo saada linuxilla toimimaan.

  Pelinkehittäjät eivät siltikään ole lähteneet tekemään pelejä tuohon suuntaan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

  Evo Smart on huono yritys konsoliksi eikä se voi menestyä. Sen tehot ovat todella naurettavat. Atin HD 3200 on huono vitsi eikä sitä pidetä edes pelinäyttiksenä. Pelien kehitys loppuu jo siihen.
  Hintakin on korkea ja jos miettii minkä tasoisen konsolin saa samaan hintaan niin todella heikoilla ollaan.

  Kait tuon joku voi ostaa htpc-käyttöön mutta ei se oikein muuhun kelpaa...
   
 14. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Miksi mun pitäisi myöntää sinun kantasi, windows on paras.
  Sä puhuit peleistä, kerroin ettei ole pakko pysyä ja tukea MS:n monpolin alaista dx:ää, joka on enää ainoa millä ne saa osan pitäytymään siinä winukassa.
  Tätä sä vaan et tajunnut ollenkaan.
  Jos ne sit on pakko olla dx pelejä (opengl ei käy, miksi ei?), niin saman firman pelilaite. Rautaongelmia ei tule sillä.
  Mutta kun sulle xbox pelit on kaikki paskaa. Moni konsolipelaaja on taas päinvastaista mieltä, pc:lle pelit on niin paskaa.
  Hyvässä pelissä on monta kriteeriä sen hyvyyteen.
  Sinähän se et ole kynsinhampain oman mieleipiteesi kanssa, joka on hyvin kapea näkökulma kaiken lisäksi.
  Justhan täällä fanaattiset winukka ihailijat sanoo, ettei sitä tarvi säätää. Ja moni vaihtaa vistan takas xp:hen, kun niiden varoitusten pois saanti on hankalaa säättää.

  Linuxin saa näyttämään ihan miltä haluaa, vistalta, xp:ltä, maciltä.
  (Muuten ne widgetsit on plagioitu linuxeista)

  Mitä on ne kaikki piirit? Ja onko kyse hyvä verrattuna aiempiin, eli xp:n palomuuriin.
  Epäilyn suhteen olit osittain oikeessa, minä "väärässä" (epäilen että on tarpeeksi hyvä). Sitä lähtevää liikenettä voi valvoa. Mutta se inhimilliseen käyttöön tarvitaan taas (ystävällisten tekmää, ilmaiseksi jakaamaa, kuten gnu/gpl) kolmannen osapuolen ohjelma.
  The new firewall sound’s great, the only trouble is that by default it has been disabled by Microsoft. It is worried that home users would find it difficult to configure. Well, if you want to take back control you can, with a little freeware
  Lähde.

  Ja tuossakin taas näkyy (miksi "vihaan" eniten winukkaa), winukassa on käyttiksistä kaikkein tyhmimmät ja pahimmat virheet olemassa. Joko rakenne itsessään (esim fragmentoituminen) tai ominaisuudet oletusasetuksina just se haitallisempi vaihtoehto.

  Ja ne jotka perustelee asiansa, 'on mulla ainakin toiminut'.
  Ette taida tajuta että ei ole yhtä laitetta nimeltä PC. Niinkuin on Mac, yhden valmistajan aina samnlainen kokoonpano per malli, ja siihen sitten ne tekee käyttiksen.
  PC:t Merkkikone valmistajia on jo tusina, ja itsekasattuja koneita, jo prossu voi olla AMD tai Intel, ja muut osat päälle. Miljoona eri variaatiota mikä kokoonpano on. Miljoona mahdollisuutta kahden osan aiheuttaa yhteensopivuus ongelma.
  Koita siinä sitten tehdä käyttis joka toimii kaikissa.
  Ei ole sitä parasta käyttistä PC:lle.

  On vain näitä kirjoittelijoita 'kyll tää on paras jos haluaa dx9/dx10 pelejä pelata'.
  Tuolla aiemmin kirjoitin ei ole (yhtä) parasta, kun se riippuu mitä sillä koneella on tarvis tehdä ja millaista se rauta on, onko valmis maksamaan kuin paljon, onko valmis opettelemaan ja tekemään niitä säätötoimia itse.

  Winukkaa on tällä hetkellä minunkin vielä pakko käyttää (ja kun pakko lakkaa ehkä joskus joutuu sen kanssa säätämään muille asiat toimiviksi)
  Linuxin kokemukset on opettanut näkemään mitä kaikkea puutetta siinä winukassa on. Näin se vaan menee.

  Mä olen kirjoitellut winukan puuteista ja kriteeriksi, todisteeksi miten jossain toisessa on paremmin.
  Kykeneekö winukkaa kehuvat samaan. Parempaa perustelua, kuin 'Ei linux mulla käynnistynyt ollenkaan ilman konffausta.'
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009
 15. Ransester

  Ransester Active member

  Liittynyt:
  20.07.2007
  Viestejä:
  2,360
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Käsittääkseni myös Mac OS perustuu UNIXin pohjalle samaten kuin Linuxikin. Olen jo pitkään itse harkinnut Ubuntun asentamista XP:n rinnalle muttei ole vaan toistaiseksi mielenkiinto riittänyt. Win 7kin olisi odottamassa asennusta jossakin vaiheessa. Mutta niin se vain on että Windows on ainoa vaihtoehto pelaajan koneeseen.
   
 16. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,050
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Tosiaan Evo Smart on pirun kallis, varsinkin mitä tulee sen rautaan, olisivat edes pistäneet 3870X2:sen sinne tai 4770..

  No mutta. Mac koneet. Nehän maksaa Aivan helvetisti verraten vastaavaan Linux koneeseen. Jos nyt ajattelee kasaavansa vaikka 650 eurolla koneen johon tulee mukaan näyttö, näppis ja hiiri. On se mitä todennäköisimmin tehokkaampi kuin samanhintainen iMac. Hinta tehosuhteessa Linuxihan vie sekä Mikkisoftaa että Applen virityksiä kuin pässiä narussa, ilmaiselle kun on vaikea kehittää niin paljon parempaa maksullista kilpailijaa.
  Enkä nyt tahdo mitenkään solvata Apple/Mac ihmisiä, mutta se että ne eivät ole menestyneet pelien alueella, johtuu varmasti sekä ohjelmisto että laitteisto kehittäjistä.
  Apple olisi siinä mielessä pelien kehittäjille loistava alusta, että usein niiden koneet kestävät Windows PC:itä paremmin aikaa. Mutta
  kuitenkin ne maksavat sen verran hurjasti että niille ei kannata kehittää mitään ihmeellistä peliä, tai edes aina kääntää.
  Varmat myyntitykit kuten WOW ja Sims nyt ovatkin kääntyneet Macille samoin kuin Spore.
  Nuo kolme peliä voisi hyvin olla Linux pelikoneellakin.
   
 17. Daword

  Daword Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  1,940
  Kiitokset:
  23
  Pisteet:
  48
  tää BforeDusk on niin läppä ja jyrkkä kantainen windowsia kohtaan että ei kykene myöntämään edes todellisia asioita todeksi vaan vängällä vääntää asiat vaikeammaksi.

  yhdyn samaan että varsinaista parasta käyttistä ei ole vaan dual bootti olisi täydellisin jolla hoituis pelaaminen kuten myös muut tarvittavat työt.. Ei tarvitsis tuossa sitten puntaroida vahvuuksia/heikkouksia kun vain valitsee sen alkuun kummalla uskoo parhaiten juuri sillä hetkellä pärjäävän..

  Tuohon kannettavaan olen aikeissa asentaa ubundun ja heittää Vistalla vesilintuu,pelkässä netissähän koneela vaan pyöritään ja kuvia säilytellään.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009
 18. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Perinteinen windows vihaaja joka ei pysty myöntämään edes päivänselviä asioita.
  Et voi olla näin tyhmä. Siksi koska opengl koodattuja pelejä on todella vähän.
  Se toimii hyvin ihan oletusasetuksillakin. Lisäksi palomuuri on oletuksena päällä. Jos palomuuria ei ole niin windows varoittaa siitä.
  Vistankin saa näyttämään. Ja linuxiinhan ei ole kopioitu mitään windowsista?
  Varoitukset on helppo ottaa pois. Jos tuommoinen tuntuu mahdottomalta niin aika heikot on taidot tietokone puolella.

  Kaiken lisäksi nuo varoitukset parantavat vistan tietoturvaa erittäin paljon. Puhut paljon mutta et tiedä mistä.
  Tuo fragmentoituminen on asia mikä tullaan korjaamaan uudella levyjärjestelmällä. En muista että tuleeko tuo uudistus jo seiskaan.

  Jos tulee niin windows on entistä parempi käyttis.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009
 19. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Perinteinen jankuttaja, joka ei lue taaksepäin 'keskustelua' eri ihmisten kanssa, ei sulle. Ja poimii vain pätkiä ja jankkaa ihan omiaan niistä.
  Mitä windows vihaa tossa on? Kun mua syytettään 'jehovan todistaja linux käännyttäjäksi', niin piruuttani kirjoitin että vihaan eniten.
  Osaatko sä lukea mitä sen kursiivilla olevan enkkutekstit yläpuolella on. Osaatko sä klikata Lähde linkkiä ja katsoa mitä siellä sanotaan.
  Se lähtevän liikenteen valvonta on oletuksena pois päältä.

  Täysin paradoksaalista tekstiä, perustelua. Winukka on helppo, kun vakiona kaikki toimii, ei mitään säätöä. Mummokin osaa. Sit ku joku vaatiikin säätöä joka ei ole helppo, hankala, löytää miten tai mistä tms. 'Jos tuommoinen tuntuu mahdottomalta niin aika heikot on taidot tietokone puolella.' Kai nyt joka iikka opettelee sitä koneen käyttöä.
  Ja miks mun kirjoittama hankala pitää kommentoida mahdoton?
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009
 20. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Et vastannut pelikysymykseen vaikka tiesit siihen ainoan oikean vastauksen. Jotain kertoo sinusta.
  Ei ole kovin vaikea ja sitä kyselyä ei kuulu eikä kannata ottaa pois päältä.
  Jos osaa käyttää nettiä eikä omaa foliohattua niin ei ole kovin suuri ongelma.
   
 21. afterwin

  afterwin Regular member

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1,338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tässä taannoin kun aiheena oli xp vs vista niin silloin ajuri- ja laitetuen puutteeseen olivat syyllisiä laitevalmistajat ei käyttöjärjestelmä. Kaiketi nyt tässä tapauksessa on samoin eli käyttöjärjestelmä ei ole syyllinen ajuri- ja pelituen puutteellisuuteen vaan vika on pelintekijöissä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.08.2009

Jaa tämä sivu