1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Papalle uusi kone

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi jokke_l 13.12.2014.

  1. kaipa69

    kaipa69 Newbie

    Liittynyt:
    03.12.2014
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Siis SSD asentamatta vielä...kaiketi se olisi pitänyt ensimmäisenä laittaa ja asentaa siihen käyttöjärjestelmä ja tarpeelliset ajurit laittamatta ollenkaan sitä "vanhaa uutta"HDD levyä paikoilleen jos siinä on käyttöjärjestelmä ja muuta sotkemassa
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,743
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Ota HDD irti käyttiksen asennuksen ajaksi SSD:lle, jotta käynnistysosio asentuu oikein sille.
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Miksi windowsia et asentanut SSD:lle ?
     
  5. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Win 7 on nyt asennettu SSD:lle. Meni muutaman kerran uusiksi, ensin oli väärä versio (koodien annon jälkeen), sitten oli kieli ongelmia. Kunnes muistin poistaa ei.cfg tiedoston asennuspaketista.
    Irroitin asennuksen ajaksi muut HDD:t. Käynnistyminen tosiaan nopeutui huomattavasti ja ehkä muukin toiminta. Yllätys taas - Win 7 Aero ei enää toiminutkaan, vaikka kaikki ajurit oli asennettuu uusiksi kuten edelliselläkin kerralla.
    Lopputuloksena irroitin SSD:n ja kiinnitin HDD:t takaisin.
    Nettiä selatessa tuli vaikutelma, ettei tähän Aero-ongelmaan taida olla ratkaisua. Win 8 sitä ei taida ollakkaan. Oliskohan 10? Aerossa on alarivin kuvakkeiden esikatselu toiminta, joka tuntuu käyttökelpoiselta kun on yhtaikaa paljon tiedostoja käsittelyssä.
    Nyt pitää harkita SSD:n siirtoa läppäriin. Se on kylläkin jo iäkäs (3 vuotias), mutta jos sillä saisi vähän lisää potkua. Tosin, mihinkä sen säästyneen ajan voisi käyttää.
     
  6. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Siis mitä osia siinä koneessa nyt on, jos tuo Aero ei kerran toimi?

    Emolevy?
    Prossu?
    Näyttis?
     
  7. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juuri tuo ketjun alussa mainittu kokoonpano. Asrock 97M emolevy jne. Vanhasta koneesta tuo Radeon näytönohjain ja HL-DT-ST- DVDRAM asema.
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,743
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Seiskassa on Aeron korjaustoiminto "Etsi ja korjaa läpinäkyvyyden ja visuaalisten tehdosteide....".

    edit: Se löytyy: Käynnistä -> kirjoita aero, niin tulee luetteloon.
    edit virhe korjattu.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2015
  9. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Onko näytön johto kytketty näytönohjaimeen vai emolevyyn? Laita se erilliseen näytönohjaimeen kiinni.

    Lataa ajurit tällä ohjelmalla näytönohjaimelle: http://www2.ati.com/drivers/auto/autodetectutility.exe

    Kyseessä on siis AMD automaattinen ajureiden haku ohjelma, joilla pitäisi lähes varmasti asentua oikeat ajurit sille.


    Mikä käyttöjärjestelmä on nyt käytössä?

    Windows 7 vai 8 // 64b? vai 32b?
     
  10. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Niin löytyy ja käytin, mutta eka tapauksessa se väitti, ettei näytönohjain pysty Aero toimintoihin.
     
  11. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Näytönohjaimen johto on kummassakin tapauksessa vakiopaikallaan, eli ohjaimessa.
    Ajurit on tuolta haettu ja asennettu.
    Win 7 64b.

    Siis koneessa oli ensin HDD kiinni ja siihen asennettiin Win 7 64b ja kaikki ajurit. Aero toimi.
    Sitten irroitin HDD:n ja asensin SSD kiinni ja siihen asennettiin Win 7 ja kaikki ajurit samoin kuin HDD:llekin. Toimi muuten hyvin ja reippaasti, mutta Aero katosi. Tarkoitus oli liittää seuraksi sitten HDD (josta poistan bootti osion), mutta ei ainakaan toistaiseksi onnistu.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2015
  12. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone on ollut käytössä tähän päivään asti. Kun Win10 tuli ladattavaksi, kokeilin tehdä sen, mutta ei onnistunut. Talletin kuitenkin tiedoston muistitikulle. Nyt kun tuli ilmoitus, ettei 7 enää tueta, päätin kokeilla järjestelmän vaihtoa. Yllätykseksi homma onnistui kivuttomasti. Versio oli 1511. Mutta kun yritin päivittää sitä, aina tuli virheilmoitus "ei onnistu, yritä myöhemmin uudelleen". Palautin lopuksi Win7. Sitten yritin päivitystä Windows sivuilta. Sekin roksutti aikansa kunnes tuli ilmoitus "Tämä laite ei ole yhteensopiva käyttöjärjestelmän Windows 10 kanssa. Kysy lisätietoja valmistajalta.ASRock RAM Disk".

    https://www.asrock.com/mb/Intel/Z97M Anniversary/index.asp sivulla kuitenkin kerrotaan:
    OS - Microsoft® Windows® 10 64-bit / 8.1 32-bit / 8.1 64-bit / 8 32-bit / 8 64-bit / 7 32-bit / 7 64-bit

    Onko ainoa mahdollisuus hoitaa tämä "ilmainen" käyttöjärjestelmän päivitys hankkimalla uusi emolevy ja siihen Win10 käyttöjärjestelmä?

    Windows 7 Home Premium 64-bit SP1, ASRock Z97M Anniversary (CPUSocket) emolevy, Intel Pentium G3258 @ 3.20GHz Haswell 22nm Tekniikka (?), 1024MtATI Radeon HD 5570 (Sapphire/PCPartner) näytönohjain.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
  14. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    No, sitten jotain taisi mennä väärin. Osaatko kuvailla miten sen teit?
    Emolevyn puolesta on satavarmaa, että sillä on täysi kymppi tuki.

    Edit:
    Mikä tämä RAM disk on, onko joku virtuaaliasema?

    PS. ei liity tähään asiaan, mutta tuo aikaisemmin 1511 Windows 10 versio ei ole enää tuettu.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  16. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ramdisk taitaa liittyya jotenkin Asroc'n muistin käsittelyyn.
    http://www.asrock.com/feature/XFast/XFastRAM/index.asp

    Olen tehnyt sen kolmella eri tavalla. Viimeksi latasin MediaCreationTool1919.exe'n ja käynnistin sen. Kun päästiin kohtaan "Tarkistetaan vielä pari asiaaa" tuli tuo RAM ilmoitus, eikä siitä päässyt eteenpäin.
     
  17. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Win10 asennus onnistui ajamalla unin000.exe ohjelma, joka poisti ASRock Fast RAM toiminnan.
    Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä ko.ohjelma tekee, kun se on ollut iisi vuotta käytössä tietämättäni.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,990
    Kiitokset:
    1,014
    Pisteet:
    173
    Nuo valmistajakohtaiset nopeutusjutut teettää usein ongemia. Olisikohan se joku konetta nopeuttava välimuistijuttu tjms.
    Tuli virhe varmaan tuon 1919 kanssa, sellaista versiota ei julkaista koskaan. Uusin versio on vasta 1909.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2020
  19. jokke_l

    jokke_l Member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sain tosiaan viimein asennettua Win7 tilalle Win10. Nyt tuli kuitenkin ongelmia näytön asetuksissa.
    Koneessani on BenQ GL2460 (1920x1080@60Hz) näyttö ja 1024MtATI AMD Radeon HD 5570 (Sapphire/PCPartner) näytönohjain (vuodelta 2009).
    Käytän konetta ns. "normaaliin" toimintaan, sähköpostiin, netti selailuun jne. Lisäksi teen historian tutkimukseen liittyvä tehtäviä. Silloin olisi hyvä jos saisi ruudulle kaksi A4 pystyyn vierekkäin.
    Esimerkiksi: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3845506
    Näytön 100% skaalauksella menee teksti liian pieneksi. 150% on suositus, joka on aika hyvä, mutta silloin teksti menee hieman suttuiseksi tai epäteräväksi.
    Win7 tämä skaalaus toimi eri tavalla.
    Yksi tapa olisi tietenkin hankkia paremmat silmälasit.
    Kysymykseni onkin:
    Jos hankin näytön, joka on 3840x2160. Pystyykö näytönohjaimeni hoitelemaan sen. Kaupan olevat lienevät ns. pelinäyttöjä ja myös aika arvokkaita, Tosin pasianssia tulee joskus pelattua.
    Vai onko kysymys vain säätäjän taitamattomuudesta?
    Äsken tuli juuri tarjous Acer 43.4" -näyttö EI431CR 840€. Ei taitaisi edes mahtua työpöydälle.
     
  20. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,285
    Kiitokset:
    706
    Pisteet:
    123
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,999
    Kiitokset:
    3,788
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 05.03.2020

Jaa tämä sivu