1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Panasonic TX-55AS650E juovat

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi mijoke 17.12.2014.

 1. mijoke

  mijoke Newbie

  Liittynyt:
  17.12.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi

  Onko kukaan havainnut vastaavaa:
  Panasonic TX-55AS650E:n paneelissa näkyy häiritseviä pystysuuntaisia juovia (banding) eritoten vaalealla ja valkoisella liikkuvalla taustalla esim. jääkiekossa, hiihdossa, luontodokumenteissa joissa näkyy taivasta tai aavikkoa. Nämä juovat ovat tummempia kuin muu tausta ja ovat erittäin häiritseviä. Ikään kuin paneelin pinnalla olisi jotain ”roskaa” joka pysyy liikkumattomana kuvan liikkuessa taustalla. Paikallaan olevassa kuvassa juovat eivät (juurikaan) näy.
  Alkuun luulin juovien johtuvan Suomen lähetysten surkeasta signaalinlaadusta, mutta juovat näkyvät myös Bluraytä katsottaessa. Olen myös yrittänyt jos jonkinlaisia säätöjä ja oikein kirkkailla asetuksilla (Dynamic) juovat saa lähes kokonaan häivytettyä.
  Mitä mieltä, onko paneelissa jotain häikkää, vai onko kyseessä ko. paneelityypin (erikoinen) ominaisuus?
  TV on vasta n.3 vko ikäinen, joten takuuta löytyy... ja Gigantin 30 pvä tyytyväisyystakuukin vielä hetkisen.

  /Mika.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2014
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Jotenkin veikkaisin ettei ole paneelin tai television ominaisuudesta kyse vaan jonkinlainen valmistusvirhe. Mitä nopeammin ilmoittelet tuosta Giganttiin, niin sitä helpommin saat asian hoidettua.
   
 4. mijoke

  mijoke Newbie

  Liittynyt:
  17.12.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi

  Koko eilisen päivän asiaa selviteltyäni, lähinnä ulkomaalaisissa foorumeissa ja review-sivustoilla, sain selville, että kyse on ns. Dirty Screen Effectistä (DSE). RTINGS on mm. testannut perusteellisesti 22 eri LED-telsua eri valmistajilta ja eri malleja... he eivät löytäneet yhtään ainoaa täydellistä yksilöä, jossa ei olisi ollut DSE:tä tai bandingiä, toisissa enemmän toisissa vähemmän. Kyse on siis ominaisuudesta, ei viasta, näin muuten minulle vastattiin sekä Pansulta että valtuutetusta huollosta. Nyt mietinnässä vienkö takaisin Giganttiin ja koitan onneani seuraavalla yksilöllä, se on fifty-sixty onko parempi vaiko peräti huonompi.
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Eli toisinsanoen viasta on tullut ominaisuus, kun valmistajia ei vaan kiinnosta korjata ongelmaa. Jos se oikeasti häiritsee, niin vaihda vaikka valmistajaa samalla kun kiikuttelet takaisin sen.
   

Jaa tämä sivu