1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pakettikone vai KASATTU? Jos mietit, LUE!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi WNBnorkin 23.01.2011.

 1. WNBnorkin

  WNBnorkin Regular member

  Liittynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  675
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Moro!

  Lähes joka viikko täällä joku kyselee hyvää pakettikonettaja ei usko, jos sanomme että ei missään tapauksessa pakettikonetta. Näin aluksi laitan pienen vertauksen, ja sitten selitän tarkemmin.

  [​IMG]

  (Klikkaa isommaksi)

  Näiden kahden paketin välinen tehoero, no, yhtään valehtelematta tuo silentrigin kasattu on noin 2 Kertaa parempi.

  JA noin 800e saa suunnilleen yhtätehokkaan koneen kuin tuo hp + näyttis on silti tuota hp:n konetta 2x parempi (Phenom II 1055T, GTX 460 pohjille).

  No tässä on varmaan tarpeeksi hinta/teho-vertailua.

  Sitten taas yksi pakettikoneen hirvittävä puoli. päivitettävyys, no oikeestaan 0.

  Syyt

  Koppa: erittäin huono ilmankierto, ja ahtaat kopat. noin 30e saa paremman

  Virtalähde: joku kiinalainen zingzang poweri, joka on suunniteltu juuri ja juuri toimimaan sen kyseisen paketin kanssa.

  Emolevy: Kaikki mahdolliset ominaisuudet karsittu, ja prossuille tulee vähän virtaa jne.

  Oikeastaan ainoot mitkä pakettikoneista voi pelastaa päivitettäväksi on dvd-asema ja kovo.

  Eli toisin sanoen joudut aina ostamaan kokonaan uuden koneen.

  Kun kasatussa pystyt vaihtamaan vaikka pelkän näyttiksen, ilman että tarvii ostaa uus poweri. emolevyissäkin on loistavat ominaisuudet esim. usb 3 ei ole mikään ihmeellinen ominaisuus, mutta pakettikoneisiin sitä ei ole edes vielä laitettu. ja emolevyihin voi vaihtaa oikeastaan minkä tahansa saman kannan prossun. Sitten kun ei enää nämä auta, vaan joudut ostamaan täysin uuden emolevyn uudella kannalla, niin sinun täytyy vain ostaa uusi emolevy, muistit,prossu ja ehkä näyttis. Tuohon päivitykseen menee ehkä noin 700e, jotta on taas melkein markkinoiden parhaat osat. kun taas sitten joudut ostamaan pakettikoneen joka maksaa 1300e

  Tässä vähän hinnoista:

  Pakettikone:

  Joku hp: n.1300e, osat ovat keskivertoluokkaa, pelaa kevyitä pelejä extra high graffoilla, mutta hieman raskaammat, niin ei toivoa. enää vähän yili vuoden päästä ei pyöri senkään vertaa. Ostat uuden 1300e koneen taas sen verran. ja taas

  3 vuodessa 3 konetta, 3900e

  Kasattu kone:

  Pelaa raskaimipiakin pelejä extra high resoilla, vuoden päästä high ja sitten kahden vuoden päästä hiipuu, niin sitten uusi näyttis ja sillä mennään ehkä puoli- yksi vuosi.
  Sitten ostaa ylhäällä mainitut osat, ja taas sama setti.

  3 vuodessa 1 kone, päivitetään, 1700e, ja pelaa kokoajan paremmin kuin pakettikoneella.

  Oletuksena, että haluaa pelata pelejä muillakin kuin low- graffoilla.

  Tässä ei ole varmaan kaikkea, joten jos tulee jotain mieleen, niin kertokaa, niin rakennetaan tämä täydelliseksi.

  Tiedän, että tämä hukkuu nopeasti, mutta toivon, että kaikki linkittää tämän jokaiseen aiheeseen, missä ollaan pakettikonetta ostamassa, siten ei tarvi jokaiselle erikseen selitellä.ja voihan tätä uppia aina sillon tällöin

  -Norkin

  EDIT: Ja usein se jää monille kiinni siitä, että vanhemmat ei suostu ostamaan kasattua, koska on riskialtista, mutta näin se ei ole. tuollainen kasattu tulee täysin samanlaisena kotiin kuin pakettikone, ja takuut on reilusti pidemmät. ensin liike antaa kasaamiselleen vuoden takuun ja sitten jokaisella osalla on 1-5 vuotta useimmiten.

  Suomen luotettavimmat liikkeet ovat näissä asioissa: Jimms pc store, Lapstore ja Silentrig. Hinnat vaihtelevat näiden kolmen liikken kesken joten kannattaa vertailla hintoja jokaisesta liikkeestä, ja katsoa mistä saa halvimmalla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2011
 2.  
 3. radiel

  radiel Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  241
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Syvä kumarrus WNBnorkinille:) Tota on tarvittu.
   
 4. WNBnorkin

  WNBnorkin Regular member

  Liittynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  675
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu, on pitänyt jo moneen kertaan tälläinen väsätä, mutta ei oo ollu aikaa/kiinnostusta, mutta nyt päätin tehdä. Kun alkoi ärsyttämään se, että jokaiselle erikseen ne samat syyt koko ajan. kiva että joku tykkää :)
   
 5. radiel

  radiel Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  241
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Toivottavasti ton lukee myös ne koneen rahoittajat jotka kuitenkin monessa tapauksessa on ne tiukkapiposet vanhemmat:)
   
 6. Lerppu86

  Lerppu86 Active member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  3,489
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  Ihan hyvä että tällaisia tehdään mutta niiden hyödyllisyydestä voidaan olla aina montaa mieltä.

  Vaikka tällainen keskustelu perustetaankin ei se silti poista mahdollisuutta, että joku tulee kysymään pakettikoneen ostosta. Käyttäjät jotka eivät ymmärrä komponenttien päälle ovat niitä jotka noita pakettikoneita ostavat.

  Tällaista keskustelua ei todennäköisesti liimata ylös josta se löytyisi helpommin. Pakettikoneita ja niiden käyttäjiä/hankkijoita löytyy aina. Kaikkien päitä ei voida kääntää kasattujen koneiden puoleen. Kummissakin on omat hyvät ja huonot puolensa.

  Tällainen käyttäjä tuskin tajuaa käyttää edes hakua tällaisen keskustelun etsimiseen. Sellaiselle henkilölle jolle komponentit ei sano mitään, pitäs noiden verrokki pakettien olla prikulleen samanlaiset. Hän ei osaa tulkita itsenäisesti kumpi noista on parempi.

  Ja mitä vanhempiin tulee... Jotkut eivät ota kuuleviin korviinsa vaikka kuinka heitä yrittäisi taivutella kasatun koneen ostoon. Nimimerkillä kokemusta löytyy...

  Ja niin pitkään kun vanhempien kukkarolla pitää käydä, on varmaa, että mennään heidän pillin mukaan. Ja niin sen kuuluu ollakkin.

  Itse perustin aikanaan keskustelun pelikoneet eri hintaluokissa. Keskustelua kehuttiin mutta joku alkoi valittaa että sitä ei päivitetty. Tähän oli syynsä koska korkeampi taho otti minuun yhteyttä että idea on ihan kiva mutta he näkevät että ko. tapaukset on parempi pitää omissa keskusteluissaan.

  Jokaisella näkökantansa, mutta kuuntelin tälläkertaa sivuston ylläpitoa.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2011
 7. radiel

  radiel Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  241
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hyvä pointti:) Ja varmasti kysyjiä pakettikoneen ostosta tulee. Ei tuon jutun varmaan ollut tarkoitus sitä estääkään. Ja sepä se kun niiden komponenttien päälle ei ymmärretä. Itse myös kuuluin tähän ennen kuin tulin kyselemään kasausapua täältä enkä päätynyt pakettimasiinaan.
   
 8. WNBnorkin

  WNBnorkin Regular member

  Liittynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  675
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näinhän se on, voisin tietysti tehdä vertailun näiden verkkokaupan blackstorm pakettien kesken, mutta niissä on kyllä paremmat osat kuin jossain hp:n ja acerin paketeissa. mutta tämä on sillein helpompi, että tätä ei tarvi päivitellä. ja aina sitä yritetään kuitenkin taivutella niitä, ketkä ovat pakettikonetta ostamassa, joten nyt ei tarvisi kaikkien aina erikseen selitellä. no katsotaan, miten porukka jaksaa tätä linkitellä
   
 9. Lerppu86

  Lerppu86 Active member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  3,489
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  Itse pidän voittona jokaista taivuttelua jolloin saan ostajan uskomaan että kasattu kone on parempi vaihtoehto pakettikoneelle. Olkaa tekin iloisia niistä hetkistä.

  Auttamassahan täällä ollaan, ja pidetään se sellaisena. Ei tuomita niitä jotka ostavat pakettikoneita, riittää että hän itse on tyytyväinen.

  Liian usein näkee kommentteja että joku on ostanut jo koneen ja kysyy mitä muut ovat siitä mieltä. Vaikka kone olisi meidän mielestä kuinka surkea tahansa, yritetään olla iloisia toisten hankinnoista. Ei tietysti ole kivaa saada negatiivista kommenttia mutta kannattaa yrittää muotoilla vastaus edes jotenkin nättiin muotoon. Eikä vain tokasta että meni raha mörön pers**seen.
   
 10. radiel

  radiel Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  241
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Viisasta puhetta:)
   
 11. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itsekkin olen monissa ketjuissa joutunut näkemään juuri tätä, että kun joku on ostanut tai on ostamassa pakettikonetta, niin heti tulee niin rajua kommenttia, johon ei välttämättä uskaltaisi edes vastata. Jos toisella ei ole vaihtoehtoja, niin ei voi mitään, mutta ei siitä silti tarvitese toisen valintaa haukkumaan ruveta.
   
 12. WNBnorkin

  WNBnorkin Regular member

  Liittynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  675
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen samaa mieltä. Itsekin olen tällä hetkellä pakettikoneella, ja virheenä pidän että ostin tämän, mutta kyllä tällä nyt mw2 pelas ihan mallikkaasti, ja sitä varten tämä ostettiinkin. yhdelle henkilölle olen sanonut aika jyrkästi, sillä hän vain soitti suutaan, mutta olen kyllä aina koittanut nätisti sanoa. lerpulla on kyllä perää jokaisessa jutussa, mutta kannattaahan tätä yrittää linkitellä muille.
   
 13. Lerppu86

  Lerppu86 Active member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  3,489
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  Helpompaa se ainakin on kun tässä se peruste on kirjoitettu valmiiksi. Vähemmän taakkaa sitten varsinaisessa keskustelussa kun voi heittää vaan linkin suoraan.
   
 14. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No itsellänikin ollut pakettikone nyt alla jo pari vuotta putkeen. Aluksi sillä kyllä ihan hyvin pelaili niitä pelejä, jotka silloin olivat "hot", mutta nykyään on hyvä jos edes netti pyörii. Ensimmäiset ongelmat alkoivat ilmetä siinä vuoden jälkeen, kun näytönohjaimen tuuletin meni rikki ja koko kone kuumeni. Tämän johdosta, konetta saattoi käyttää 5-10min kunnes sammutti itsensä. No meni sitten onneksi takuuseen ja saatiin kuntoon, mutta eipä sillä enää sen jälkeen pelailtu. Ei edes TF2, joka oli pyörinyt moitteettomasti ennen ongelmaa, pyörinut, ja muutkin pelit mitä yritin edes asentaa, pätkivät niin kauheasti, että sitä ei voinut edes pelikokemukseksi kutsua. Nyt jälleen on huollossa ja voitte arvata kuinka paljon vit*ttaa. Tälläkertaa emolevyssä jotain vialla. onneksi vieläkin meni takuuseen, mutta jos se tästä vielä hajoaa niin takuu onkin loppu, ja omasta pussita menee seuraava korjaus, jos edes korjataan...

  No minkäs teet. Pakettikoneissa ne osat vaan on niin kuraa, että niillä ei pitkälle pötkitä. Onneksi nyt tajusin eksyä tänne ja kysyä neuvoa, niin sain kunnon apua ja HYVÄN,kasatun koneen, niin kyllä silläkin voi sitten vielä vuoden päästä pelailla, ilman ongelmia.
   
 15. Lerppu86

  Lerppu86 Active member

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  3,489
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  68
  Eivät pakettikoneiden osat kuraa ole mutta hintalaatu suhde niissä ei ole kohdallaan ;)

  edit:

  Tai hetkinen.. painokoneet seis. Perun lausuntoni osittain. Nimittäin töistä löytyy HPn koneita joissa emolevy on peilikuva. Normaalisti emolevy sijaitsee koneen oikealla kyljellä. Tapauksen koneessa se kuitenkin sijaitsee emolevyn vasemmalla kyljellä. Tapauksessa ei olisi mitään outoa jos emolevy olisi ylösalaisin mutta se on "oikeinpäin"

  Tällaiseen koneeseen ei emolevyä pysty edes vaihtamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2011
 16. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No olivat ne ainakin omassa fujitsussani kuraa, eipähän tekisi enää edes mieli koskea sellaiseen...
   
 17. Zo3L

  Zo3L Regular member

  Liittynyt:
  05.07.2010
  Viestejä:
  540
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jepjep, itsekin joudun tyytymään tähän pakettikoneeseen kun rahoittajat eivät kasattua konetta halunneet. Jo toinen peli jonka asensin (BC2) kaikki loweilla ~30fps.
  Lievä vitutus.

  "Ei olisi kannattanut ostaa pakettikonetta aikanaan, vaikka edulliselta ja helpolta ratkasulta tuntui."

  E:kone on n. 6kk vanha HP.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2011
 18. WNBnorkin

  WNBnorkin Regular member

  Liittynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  675
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ittellä on nyt vähän reilu vuoden vanha fujitsu. MW2 meni semmosilla medium-high graffoilla, ja olin ihan tyytyväinen, tottakai vähän harmitti, kun en vaan kasannut, mutta sitten kun black ops tuli, niin sitten alko ottaa päähän, no jos tällä nyt viä tän vuoden menis
   
 19. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu kyllä ne Fujitsut varmaan sen 1-1½ vuotta toimivat, mutta sitten alkaa osat hajoilemaan ja sen jälkeen, katsos kummaa, ei toimi enää mikään.

  Olihan se silloin kun omani ostin, enkä tiennyt koneista vielä mitään, niin kävin monessa kaupassa ja jos tämän päivän tiedoilla menisin sinne, niin sanoisin, että jauhoivat täyttä pas*aa suoraan päin naamaa... Jos oikesti joskus lähtisi kauppaan väittelemään myyjien kanssa, niin voisi nähdä kuinka paljon he oikeasti tietävät ja kuinka paljon vetävät lonkalata.
   
 20. radiel

  radiel Regular member

  Liittynyt:
  01.12.2010
  Viestejä:
  241
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ja kun tuntuu aina että kyseiseltä myyjältä löytyy sama kone tai mikä muu tahansa laite mitä on ostamassa kotoa:)
   
 21. ExE_93

  ExE_93 Regular member

  Liittynyt:
  07.01.2010
  Viestejä:
  247
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  +1, tai joltain tutulta :D

  E: Mutta siis toivottavasti monet tajuaisivat lukea tämän ennekuin tekevät aiheita, joissa kysyvät onko pakettikone vai koottu parempi. Säästyttäisiin monilta välttelyiltä.

  Ainakaan vielä ei ole tullut vastaan pakettikonetta, jossa ei maksettaisi tyhjästä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2011

Jaa tämä sivu