1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

P6T SE + Creative X-Fi Xtreme Gamer EI TOIMI?!

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Wimoweh 16.05.2013.

 1. Wimoweh

  Wimoweh Member

  Liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Minulle ilmeni hivenen hankalampi ongelma kun oletin, että pistän kortin vain kiinni koneeseen ja BIOSista laitan pois emolevyn äänikortin käytöstä.

  Ongelmaksi muodostuikin se, että Windows 8 ei käynnisty ollenkaan. Jää looppaamaan "Automatic Repair" kohtaan ja menee mustaksi. Ei etene.
  Sain Windowsin palautumaan asennuslevyn avulla cmd-kehotteen kautta muutamalla komennolla. Kuitenkaa en ole sitten uskaltanut vielä kokeilla laittaa uudelleen kiinni korttia.

  Kone on aika sekameteli soppa erillisä kortteja siinä mielessä, että emolevyn BIOS on vaihdettu P6X58D-emolevyn BIOSiin, 2 SSD levyä on kiinni Asus U3S6 -kortin kautta. Sen kanssa oli jo ennestään vähän pähkäiltävää, mutta saatu toimimaan hyvin. Levyt kulkevat nyt AHCI-moodin mukaisesti.

  Olisikohan jollain jotain ehdotuksia mitä kannattaisi kokeilla?
  Itse ajattelin, jospa kokeilisin ensin poistaa BIOSista käytöstä äänikortin ja vasta sitten pistäisin kortin kiinni paikalleen. Onko mahdollinen ratkaisu?
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Eri emon BIOS, melkonen setti.

  On.
   
 4. Wimoweh

  Wimoweh Member

  Liittynyt:
  13.07.2006
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kiitos suppeasta vastauksesta. Lähti toimimaan, kun uskalsin kokeilla uudestaan, eil laitoin BIOSista emolevyn äänikortin pois käytöstä.

  Mitä BIOSin versioon tulee, niin tuolla P6X58 Premiumin biosilla saan auki useampia ylikellotus vaihtoehtoja volteille, joka sitten on mahdollistanut tuon i7 920 noston 3.96GHz. Emolevyilla usein on suljettuna osioita, jotka eri emolevyillä ovat auki.
   

Jaa tämä sivu