1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma pöytäkoneen lämpö juttuja.

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Tomppa26 17.05.2015.

 1. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Kysymys kuuluu.
  HW Monitor näyttää kaksi eri lämpötilaa CPU:lle, eli siis prosessori. On emolevyn ilmoittama ja sitten on prosessorin itsessään ilmoittama.
  kumpaa noista nyt sit uskoo vai onko noi jotain eri lämpötiloja.
  AMD FX 8320 kellotettu toimimaan amatöörin voimista 3.81Ghz ja ainakin GTA V toimii parikin tuntia moitteitta. Noi lämpötilat on nettikäyttö, noin 5 sivua ja foobar 2000. onko normaalit lämmöt yms. parin tunnin gta 5 jälkeen lämmöt näyttää noin 65 astetta tossa emolevy osissa.
  Onko nämä nyt sitten okei, kumpaa enemmän uskoo vai vaihdanko ohjelmaa. Untitled.
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,504
  Kiitokset:
  954
  Pisteet:
  173
  Tuo prossun lämpötila on FX:n kanssa hieman ongelmallista. Puhuvat amd:n omasta koodista jolla ilmoitetaan lämpötila, ei ole suoraan verrannollinen mitä kuvittelisi. Eli todellisuudessa voi hieman lisätä muutaman asteen noihin lämpöihin. Kuitenkaan ei ole nähtävästi mitään ongelmaa sulla tuon suhteen. Onko vakiojäähy vaikos parempi cooleri? Nimittäin vakiolla en paljoa kelloja nostelisi. Ja biosissa on siellä cool´n quiet päällä kun HWMonitor kertoo "power / package" noin pieniä wattimääriä. Tietenkin jos ohjauspaneelista laittaa virranhallinta-asetuksista "paras suoritusteho" päälle niin saa hieman lisää hönkää.

  Kunnon emolla ja hyvällä jäähyllä nousee liki 5GHz tuo kivi, nooh se 4.7 pitäisi mennä kohtuudella. Mutta se on sitten taas eri asia onko kiinnostusta revitellä maksimeja.

  Kyselisin millä emolla ja jäähyllä ajelet tuota FX:ää? Ja kopan tuuletus kunnossa...? :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu