1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Outlook ja roskapostin tunnistus

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 11.06.2015.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Oli tullut roskapostiviesti tilille, jota käytän vain tärkeissä yhteyksissä, ja jolla roskapostit ovat tosi harvinaisia. Outlook 2013 näytti sen muun postin ohessa Saapuneet-kansiossa. Sama tili on edelleen liitetty myös vanhan XP-koneen Outlook 2003-versioon. Hämmästyin huomatessani, että tuo vanhempi Outlook oli ohjannut kyseisen viestin suoraan Roskaposti-kansioon. Mistähän mahtaa johtua, että ainakin tämän yksittäistapauksen perusteella vanhan Outlookin roskapostisuodatin näyttäisi toimivan paremmin kuin uusimman version vastaava?

  Toinen kysymys, joka sivuaa asiaa. Jos käytössäsi on useampi webmail, oletko huomanneet eroa niiden roskapostialttiudessa? Muistan joskus kauan sitten hämmästelleeni, kun näin jonkun siivoavan valtavaa määrää roskapostia Hotmailin kansiosta. Itselläni ei ole ollut Hotmail-tiliä, mutta lähes käyttämättömän Yahoo-tilin roskapostikansio on alusta asti kerännyt suuren määrän roskapostia. Mieleen on tullut, että voisiko noiden yleisimpien domainien kohdalla olla kyse roboteista, jotka kokeilevat löytää toimivia osoitteita generoimalla summassa eri nimiä?

  Tuollainen webmail osoite annetaan helpommin kuin työ- tai muu vakituinen osoite kirjauduttuessa vähemmän tärkeisiin palveluihin, mutta itse en ainakaan tiedä antaneeni Yahoo-osoitetta minnekään, josta se olisi voinut päätyä roskapostittajille jaettavaksi tai kaupattavaksi.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Uutta asiaa. Tänään tuli lisää neljä uutta roskapostia aiemmin roskapostivapaalle tilille. "Huippuna" oli tarjous maksullisesta markkinointikiellosta. Vanhempi Outlook tunnisti roskapostiksi puolet, uudempi ei mitään.

  Mahtaako tuon "Unsubscriben" klikkaaminen pysäyttää postituksen kyseisestä osoitteesta, vai vahvistanko sillä käytännössä vain, että osoite toimii? Unsubscribe-rivi oli tosiaan englanniksi, vaikka postit muuten olivat suomen kielellä.

  Ihmetyttää sikäli, että en ole pitkään aikaan antanut kyseistä osoitettani mihinkään uuteen paikkaan.
   
 4. sammal

  sammal Member

  Liittynyt:
  01.07.2007
  Viestejä:
  33
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Itselläni on kaksi sähköpostitiliä (Luukku.com ja Suomi24.fi) - jälkimmäistä voin jopa suositella, ensimmäistä en. Luukkuun tulee kyllä p***apostia jonkun verran mutta se johtuu tod.näk. vain siitä että tunnuksessani on vain kolme kirjainta joten se on spämmereille helposti arvattava. Levytilaa löytyy muuten huimat 10 megatavua ja lisää saa ostaa muistaakseni hintaan 12,90€/500 Mt/6 kk. 1 TB levy taitaa kustantaa sellaiset 60€ ja käyttöikä varmaan ~5 vuotta, joten kustannus palveluntarjoajalle on 0,3 snt + sähkölasku 2 000 käyttäjälle jyvitettynä about saman verran - toisin sanoen imekää sukkaa kiskurit.

  Älä nyt ihmeessä mene mitään unsubscribea klikkaamaan :). Roskapostien linkkejä ei kannata klikkailla.
   
 5. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
  Gmailin suotimiin olen ollut tyytyväinen, samoin wippies on toiminut loistavasti.
  Ohjelmistoista mozilla thunderbirdiin saa asennettua adblock plus lisäosan.
   

Jaa tämä sivu