1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Ostetun e-kirjan kopiointi

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Timontti 10.09.2020.

 1. Timontti

  Timontti Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Voiko ostettua e-kirjaa, joka on EPUB-formaatissa, kopioida koneesta toiseen tai pitää lukuvalmiina kahdessa koneessa?

  PS: Kindle-kirjoja voi lukea eri kerroilla eri laitteilta, koska ne eivät lataudu ostajan koneeseen vaan niitä luetaan aina Amazonin Kindle-palvelimelta. Mutta tuo kysymykseni koskee nimenomaan EPUB-kirjoja.
   
 2.  
 3. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  5,698
  Kiitokset:
  1,033
  Pisteet:
  223
  Ei ole omakohtaista kokemusta e-kirjoista. Pikaisesti kun vilkaisin, niin ilmiesesti julkaisijasta kiinni miten niitä voi käyttää, tekijänoikeudet ilmeisesti myös rajoittaa.

  Jos tiedosto on fyysisesti yhdellä laitteella, luulisin, että se pitää sieltä poistaa ennen kuin tiedoston voi (kannattaa) kopioida toiselle laitteelle. Ilmeiseti e-kirjojen mukana on jonkinlaiset käyttöehot?

  Mitä tulee varsinaiseen tiedoston siirtoon, niin sen lulisi onnistuvan ihan vain kopioimalla. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy myös jos jonkinlaista online sivustoa noiden muokkaamiseen toiseen muotoon, mutta näitä toki sitten kukin itse etsiköön.
   
 4. Timontti

  Timontti Member

  Liittynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Sain toista kautta eräältä ihmiseltä tiedon, että hän on ladannut ostamansa EPUB-kirjan sekä tietokoneelle että puhelimeen ja lukee molemmista.
   
  *Trinity* kiitti tästä.
 5. alppis

  alppis Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Ainakin esim. Adlibriksestä ostetut e-kirjat on pakkokin ladata omalle koneelle, sillä firma on ainakin aiemmin ilmoittanut, että ostetutkin kirjat voivat kadota omista tiedoista, jos e-kirja poistuu myynnistä.
  Olen ladannut kaikki omalle koneelle ja varmuuskopioinut vielä toisaalle. Kyseessä on kuin mikä tahansa tiedosto, jota sitten voi säilyttää missä vain ja lukea millä laitteella tahtoo.
  Toisin toimivat kuukausimaksulliset kirjapalvelut, niiden teoksia voi ladata off-line tilassa luettaviksi, mutta katoavat ilmeisesti kun eroaa..
   
  Timontti kiitti tästä.

Jaa tämä sivu