1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Osia uuteen koneeseen

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi kallera 11.12.2017.

 1. kallera

  kallera Newbie

  Liittynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Koneeni 'räjähti' tässä pari päivä sitten, ts. sen virtalähde 'räjähti' - siitä kuului äänekäs pamahdus ja konesta alkoi purkautumaan savua. Aika epämiellyttävä kokemus. Lyhytsulku virtalähteessä!

  En oikein ole vielä päässyt perille siitä, mitä kaikkea koneestani on rikkoutunut koska se vietiin samantien korjattavaksi paikkakunnan tietokonehuoltoon. Sen kuulin, että biosiin ei pääse. Luultavasti siitä on rikkoutunut paitsi poweri myös ainakin emolevy ja ehkä prossukin mutta saan täyden varmuuden vasta kun liikkessä keretään ottamaan kone työn alle.

  Joka tapauksessa näyttää edessä olevan uusien osien tilaaminen. En ole lainkaan viime vuosina seurannut kehitystä tietokonealalla mitä nyt näinä päivinä tapahtuman jälkeen olen nettiä selaillut.

  Vaikuttaisi siltä, että uusien osien hankinnassa voisi lähteä siitä, että uusi prossu olisi jokin Intelin i5 8400-prossun tapainen keskusyksikkö (hintaluokka ~200 €) yhdistettynä GeForce GTX 1060-näytönohjaimeen (esim. MSI:n GeForce GTX 1060 Gaming X 6G näkyy pyörivän hintaluokassa 300-350 €). Ehkä tätä vaatimattomampikin näyttis riittäisi. Prossuna i5 on joka tapauksessa luulen minun tarpeisiini riittävä. Sen sijaan voisi näyttiksestä tinkiä, kuten sanottu, jos näistä kahdesta voidaan ja on syytä tinkiä.

  Mietin että nämä kaksi voivat olla perusteena kun nyt lähden rakentamaan uutta kokoonpanoa. Lisäksi tulisvat muistit (esim 8 GT mikä oli aiemmin) mutta mitkä muistit? Sen sijaan ovat nykyisen koneeni SSD:t kaiken järjen mukaan selvinneet vahingoittumatta ja käyttökelpoisia. Uusi poweri pitää luonnollisesti myös hankkia, esim. Seaside-merkki on kai hyvä mutta kyllä jokin muukin käy, mikä merkki ja mistä? Vanha koppa kelpaa varmaan, samoin kovalevyt.

  En tosin tiedä lainkaan AMD:n prossujen nykytilaa. Olen kuitenkin ymmärtänyt että Intel ei enää hallitse prossumarkkinoita nyt Ryzomien markkinoille tulon jälkeen. Olisiko ehkä jokin vastaava AMD:n Ryzom-prossu kuitenkin parempi (= yhtä nopea ja tehokas) kuin Intelin i5 8400-prossu mutta selvästi halvempi? Miten on, miten täällä suhtaudutaan? Olisiko jokin AMD:n prossu hyvä ja edullinen. Mitkä tulisivat silloin kysymykseen.

  Olen itse vanhasta muistista päätynyt Intelin i5-prossuun ja sovittanut sekä näytönohjaimen ja muun siihen parhaan ymmärrykseni mukaan ja lyhyen nettiselaamisen perusteella. Prossu lienee hiukan ylimitoitettu tarpeisiini, mutta parempi niin päin kuin jos olisi alimitoitettu. Jos löytyy hiukan vaatimattomampi näyttis olisi se kyllä otettava harkittavaksi. Löytyykö?

  Budjettini riittänee tässä vaiheessa näihin hankintoihin ellei jotain vallan odottamatonta putkahda esiin. Mutta mistä osat hankkisi? Tuleeko hankinta Saksasta paljonkin edullisemmaksi.

  Kysyn nyt mitä mieltä täällä ollaan näistä kaavailuistani? Olenko päätynyt oikeilta tuntuviin ratkaisuihin? Kertokaa te hyvät asiantuntijat. Ovatko mainitsemani ajatukset järkeviä?


  Kiitos.


  Terv.
  --=kallera=--
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,045
  Kiitokset:
  3,098
  Pisteet:
  223
  kallera kiitti tästä.
 4. Pi-Mu

  Pi-Mu Regular member

  Liittynyt:
  07.02.2017
  Viestejä:
  280
  Kiitokset:
  50
  Pisteet:
  28
  Kotelo jäi ehjäksi > tuo uusiokäyttöön
  Näyttö toiminee > jatkat sillä
  Entä GPU onko vanhasta enää mihinkään

  Millaista laatutasoa olet ajatellut hankkivasi ?
  halpiksia , keskinkertaisia , parempaa kulutuslaatua , extraa
  esim poweri ; romu , white, bronze, silver, gold, platinimium. titanimium -hinnasto vastaavasti 30, 40 , 60. 70 ,90 , 120 ,150
   
 5. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,504
  Kiitokset:
  954
  Pisteet:
  173
  Koppa tuuletukseen ja kevyt pesu sisältä. Aivan mielenkiinnosta, muistatko mikä oli wanhan powerin merkki ja malli?

  Windowsin asennus menee uusiksi, onko asennusmediaa valmiina?
   
 6. kallera

  kallera Newbie

  Liittynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  @Whatta Heck

  Juu, hyvää päivää kirvesvartta sullekin.


  Kts. sanonnasta hyvää päivää kirvesvartta esim. Wiktionary, jonka mukaan sanonnalla viitataan:
  ” [to]… a response or answer that has nothing to do with the question”.

  Kommenttisi ei anna aihetta enempään tällä kertaa. Hymyillään jos tavataan.

  Terv.

  --=kallera=--
   
 7. kallera

  kallera Newbie

  Liittynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  No hei Wwallu,

  Kiitos vain vastauksestasi, joka tyhjentävästi vastasi esttämiini kysymyksiin. Ei olisi uskonut että vain puolitoista vuotta sitten oli miltei ennenkuulumatonta, että joku täällä asettaisi AMD:n prossut ennen Intelin vastaavia. Mutta kun sinä sen teit niin on tietty pakko uskoa.

  Mennään siis Ryzenin merkeissä.

  Mainitsit, että Saksasta on vain vähäsen edullisempaa hankkia. Ottaen huomioon tuollaiseen omaan tarpeeseen tapahtuvaan maahantuontiin liittyvät riskit maahantuojan tehtävien omaaminen saa puolestani jäädä.

  Kiitos vielä kerran ystävällisestä vastauksesta kysymyksiini. Nyt tiedän mitä pukilla on kontissaan minulle :) Laitan tilaukseni huomenna pukin Turun haaraliikkeeseen Jimmssille.


  Jouluterveisin

  --=kallera=--
   
 8. lyyri

  lyyri Active member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  1,286
  Kiitokset:
  395
  Pisteet:
  83
  ei puolitoista vuotta sitten ollut minkäänlaista syytäkään, intel oli selvästi parempi, nyt ei
  kyllä tuolla kyseisellä setupilla säästää postikulujen jälkeen 80€, riskejähän tuossa ei ole sen enempää kuin jimmssiltäkään tilatessa, ihan harkitsemisen arvoinen vaihtoehto mielestäni.
   
 9. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,504
  Kiitokset:
  954
  Pisteet:
  173
  ???

  Usein foorumeilla vastaus ei kohtaa juuri sitä mitä tarkoittaa sanomalla jotain juuri sillä hetkellä, puuttuu se ihmiskontakti. Hymiöt eivät kerro kaikkea.

  Itse kyllä tekisin niin että pyyhkisin kopan sisäpuolen miedolla pesuaineella. Powerin kosahtaminen vaikuttaa hajumaailmaan jonkin aikaa ja muistuttaa tapahtuneesta. Aivan yleisvinkkinä, laadukkaiden osien kanssa tuollainen skenaario on vähempänä.

  Ryzen - pohjainen setti on ok kun otetaan budjetti huomioon. Aivan toista kuin takavuosien vehkeet.
   
  Gereti kiitti tästä.
 10. kallera

  kallera Newbie

  Liittynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Nimim. Wwallun suosittelema 4GB Sapphire Radeon RX 580 Nitro+Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) ei ole enää Mindfactoryn esitteen mukaan ”lieferbar”, eli kai suomeksi toimitettavissa ( ”nicht mehr lieferbar”). Kts. https://www.mindfactory.de/product_info.php/4GB-Sapphire-Radeon-RX-570-Nitro–Aktiv-PCIe-3-0-x16–Retail-_1167541.html

  Olisiko tuolle näyttikselle muita - mitä - vaihtoehtoa saatavilla ja mistä? Osaako joku sanoa?

  Kiitos.


  --=kallera=--
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2017
 11. kallera

  kallera Newbie

  Liittynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Nimeomaan näin oli. Hämmästystäni tätä painotinkin kirjoituksessani kun olin pitkän paussin jälkeen tutustunut nykytilanteeseen markkinoilla . Puolitoista vuotta sitten ei juuri kukaan näet uskonut tilanteen kääntyvän ikään kuin päälaelleen vaikka tiedossa olikin AMD:n hyökkäys Ryzenilla.

  Olet tieystikin aivan oikeassa siinä, ettei Mindfactory ole mikään huijausfirma eikä muutenkaan eroa hirveästi esim. Jimmsistä. Tietokonekauppa mikä kauppa.

  Kysymyksessä on kuitenkin suhteellisen etäällä meistä sijaitseva kauppa jossa tuskin pärjää jos solkkaa vain suomea. Sujuva asiointi siellä edellyttää kait sujuvaa saksan kielen taitoa enkä osaa saksaa muten kuin nimeksi. Muutenkin on Saksan ns. kuluttajakulttuuri meikäläiselle suomalaiselle vieras. Eikä kysymyksessä ole ainakaan useimmille mitenkään pikkujuttu hankkia uusi tietokone.

  Yllä mainitsemani seikat ovat tietysti vähämerkityksellisiä jos tehdään yksittäisiä kauppoja jotka sujuvat hyvin niin kuin useimmiten varmaan on asian laita - mutta jos syystä tai toisesta tulee muttia matkaan on suomalainen osapuoli eli ostaja vaikeuksissa. Ehkä kyse on vaikka takuusta, esim sen voimassaolosta tai sen laajuudesta. Itselläni oli muutama vuosi sitten vaikeuksia erään liikkeen kanssa, jonka myymä prossu (AMD:n valmistama) aina välillä lakkasi toimimasta (kone ns. tilttaili). Myyjä kiisti että takuu olisi kattanut ko. vikaa.

  Prossun myyjäliike sanoi sen sijaan että vika oli ehkä käyttöjärjestelmässä (eli että asia kuuluisi Mikkisoftille) mutta ei Mikkisoft tietysti uskonut tätä. Mitä siis tehdä? Olin yhteydessä kuluttajaneuvontaan – onko Saksassa sellainen? Tiedätkö sinä? Käykö suomi yhteydenpitokieleksi Saksan kuluttajaneuvojalle? Entä miten edetä ellei kuluttajaviranomaisista ole apua.

  No ongelmani sittemmin selvisi kun olin toisesta ongelmasta (Windowsin päivitykset eivät suostuneet asentumaan) yhteydessä Mikkisoftan kuluttajatukeen, joka etäkäyttämällä konettani selvitti päivitysongelman. Siinä yhteydessä katosi myös koneeni tilttailu. Tilttailu lakkasi korjauksen myötä ikään kuin kaupan päälliseksi.

  Entä miten on jos haluaa viedä asian pitemmälle? Mitä tehdä kun saksalaiselta asianajotoimistolta tulee vaikka 5000 euron ennakkolasku? Yksittäinen suomalainen kuluttaja joka harjoittelee monimutkaisen elektroniikan maahantuontia Saksasta on huomattavan heikoilla jos asiat syystä tai toisesta mutkistuvat. Mindfactoryllä ei ole mitään menetettävää toisin kuin vaikkka Jimmsillä on jos se kieltää vastuunsa. Jimmsin tai muun suomalaisen myyjän on oman etunsa vuoksi suojeltava brändiänsä ja myyjän on siksikin sopeutetuttava toimintansa suomalaiseen kauppakulttuuriin. Mindactoryllä ei ole vastaavaa etua menetettävänään. Sen ei ole mtenkään pakko varjella mainettaan koska sillä ei sellaista Suomessa juuri ole.

  Mutta ei asioiden suinkaan tarvitse mutkistua, ei sen puoleen enkä usko, etkä varmaan sinäkään että Mindfactory olisi yhtään sen parempi tai pahempi kuin suomalainen myyjä. Kun koneen ostaminen osina on jo se yksinään se riskialtista puuhaa (kasatulle koneelle ei ole juuri mitään ns. takuuta tai takuuseeen vetaminen on ainakin hyvin hankalaa jos edes mahdollista) on aivan erityisesti yksittäisten osien hankinta ulkomailta sitä vielä enemmän. Kaikki käy toivottavasti hyvin – jos käy. En haluaisi toisaalta olla suomalaisen ostajan asemassa jos muttia nousee esiin.Oluen voi toki riskittä tilata yhtä hyvin saksalaisessa kuin suomalaisessa pubissa (riskinä on tosin humaltuminen) mutta tietokone ei ole mikään yksittäinen kaljatuopillinen.

  Pidetään kuitenkin peukkuja sen puolesta, että kaikki menee niin kuin pitääkin eli että kaikki menee ihan hyvin.

  Terv.

  --=kallera=--
   
 12. lyyri

  lyyri Active member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  1,286
  Kiitokset:
  395
  Pisteet:
  83
  Wwallu suositteli kylläkin rx580 sapphire nitroa, mutta se on jo sivuilta poistunut myöskin. Tuosta: https://www.mindfactory.de/product_...0-OC-Aktiv-PCIe-3-0-x16--Retail-_1117353.html
   
 13. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,045
  Kiitokset:
  3,098
  Pisteet:
  223
  Mindfactoryn kanssa voi asioida englanniksi. Takuut toimii varmasti.
   

Jaa tämä sivu