1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Open Subtitles MKV Player: perus kusetusta

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Chamee 08.03.2011.

 1. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Päätin kokeilla yllämainittua soitinta ja yritin ensin etsiä googlella mahdollisia negatiivisia kokemuksia. Ei löytynyt mitään, joten kirjoitan oman kokemukseni, jotta muut löytäisivät.

  Ohjelmaa asentaessa asennusikkunassa tarjotaan asennettavaksi lisäosaa selainpalkkiin nimeltä Facemoods. Tämä on nykyään yleistä, ja yleensä ikkunassa on checkbox, josta voi ottaa ruksin pois, jos ei halua lisäosia asennella. Tässä asennusikkunassa ei kyseistä valintaa voinut tehdä, joten luovutin heti ja painoin "peruuta". Peruuttamalla asennusohjelmassa pääsi kuitenkin seuraavaan ikkunaan, ja oletin, että näin voin jatkaa soittimen asentamista asentamatta lisäosaa. Myöhemmin selvisi, että Facemoods oli asennettu koneelle tietämättäni.

  Soittimen piti olla ilmainen, ja olihan se, mutta kodekkien lataaminen ei ollut. Aika naurettavaa, että MKV Player nimiseen soittimeen pitää heti ensimmäisenä olla lataamassa MKV kodekkia, sitä ei soittimessa valmiina ollut. Kodekin lataamiseen tarvitsee koodin, ja kun klikkaa "get code", päätyy sivustolle, jossa koodista pitää maksaa paypalilla tai tekstiviestillä. Poistin ohjelman välittömästi. Facemoodsin poistaminen ei ohjauspaneelin kautta heti onnistunutkaan. Lisäosa piti ensin poistaa Firefoxista ja sitten vielä ohjauspaneelista.

  Suosittelen siis lämpimästi välttämään Open Subtitles MKV Playeria!
   
 2.  
 3. Kosmanen

  Kosmanen Member

  Liittynyt:
  13.03.2010
  Viestejä:
  94
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  BSplayer on kyll paras kattomaan mitään ;)
   
 4. Muff77

  Muff77 Regular member

  Liittynyt:
  14.12.2010
  Viestejä:
  1,942
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Latasitko ohjelman tuolta=? http://www.opensubtitles.org/fi
  Tämän ohjelman http://www.opensubtitles.org/fi/player

  Minulla ollut käytössä pari vuotta, hyvin saa tekstitykset pistettyä kesken elokuvan käyttöön ja pois. Ilmainen ollut, ei mitään ongelmia, noiden sivustoilta löytyy hyviä tekstityksiä, niinkuin monilta suomalaisilta sivustoilta. Laadultaan ollut hyvä ohjelma.

  En voi kun antaa plussaa kyseille sivustolle ja ohjelmalle.

  En edes tiedä mitä noi kodecit on, mutta ilman noita hyvin pärjää? Vaan suoraan alhaalt klikkaat video --> etsit elokuvasi c-asemalta ja sitten subtitlet omasta kansiostaan. Ei voi olla niin vaikeeta. Mitä yksi lisäohjelma haittaa? Poista se jos et tykkää, ohjelma on hyvä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2011
 5. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse käytän monen soittimen yhdistelmää, aina kun mahdollista, GOM Playeria, jos ei GOM Player toista niin sitten VLC tai QuickTime.
   
 6. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Juurikin tuo ohjelma, mutta latasin sen täältä Afterdawnista.
  Jokainen videoformaatti tarvitsee omat kodekkinsa toimiakseen, joten eipä sitä ilman niitä pärjää. Ei voi olla niin vaikeeta? No ei ole, luulitko etten osaa avata videota omalta tietokoneeltani playerissa? Juuri silloinhan se rupesi sitä valittamaan että videon toistamiseen tarvittava kodekki puuttuu, sitä ei ilmaiseksi saanut. Ja typerintä siinä oli se että itse playeri kantaa nimessään kyseisen formaatin lyhennettä, MKV.
  Yksi lisäohjelma voi haitata paljonkin, kyseessä on kuitenkin lähes poikkeuksetta jonkin sortin adware, tiedät varmaankin niiden haitat. Jos jokaisen asennuksen kylkiäisenä sellainen tulee tietämättäni niin kohta on kone aika jumissa. Lisäksi niiden poistaminen on työlästä, pitää tarkistaa prosesseja, etsiä ja tunnistaa epämääräisesti nimettyjä ohjelmia ohjauspaneelista, tarkistaa selaimeen asennetut lisäosat, ja vielä tarkistella googlella että mikä näistä nyt on adware ja mikä järjestelmälle tarpeellinen ohjelma.
  Mutta suurin syy miksi ohjelma jää boikottiin on asenne käyttäjiä kohtaan, eli tämä Absolutely 100% FREE!!! -asenne, joka ei olekaan ilmaista, koneet tukitaan mainosohjelmilla, eli siis ei ollutkaan tarkoitus tehdä hyvä ohjelma vaan kusta kaikkia tasapuolisesti linssiin.
   
 7. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,050
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Itsellä on nyt ollut jo pitkän aikaan käytössä VLC. Erittäin kevyt, toistaa suurimman osan videoista ja teksteistä, jotka ovat helppo hiirellä vetäistä leffan päälle (toki jos on zippinä, vaatii purun ennen raahamista). Sekä sisältää riittävästi ominaisuuksia, esim kuvasuhteen muuttamiset, tekstitysten kohdilleen ajastamisen (hieman vastaavasti kuin BSPlayerillä). Ja mikä parasta, harvemmin olen tarvinnut kodekkeja videoiden toistoon. Tosin myönnettävä on etten noita bd rippejä ole pahemmin katsellutkaan, johtuen julmetun suurista tiedostojen koi'sta.
   
 8. admins

  admins Guest

  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 11.03.2011
 9. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  Kiitos linkeistä, nyt pyörii .mov tiedostotkin GOM Playerilla. QuickTimea en siis tarvi ainakaan toistaiseksi. Windows Media Playeria en käytä kun ei siinä saa pikanäppäimiä muutettua haluamikseen. Sehän olisi täydellinen homma kun voisi käyttää yhtä ainutta soitinta, mutta eipä se ole koskaan vielä onnistunut. Aina tulee vastaan video joka ei toistukaan valitsemassasi soittimessa, ja mieluummin sitä sitten koittaa nopeasti toista soitinta kuin tuhlaa aikaansa kodekkien metsästämiseen. GOM Player metsästää noita kodekkeja itse aika suurella menestyksellä, siinä iso syy miksi sitä mieluiten käytän.

  Miksi? Mitä tuo asetus käytännössä tekee?
   
 10. Muff77

  Muff77 Regular member

  Liittynyt:
  14.12.2010
  Viestejä:
  1,942
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ikinä tarvinnut mitään kodekkia mihinkään. Katsonut elokuvia media playerilla, tuolla open subtitles playerilla, ilman mitään ongelmaa. Ja ketjun aloittajalle, se on ilmainen ohjelma.
  Älä ole tyhmä ja lataa ohjelmaa eri sivustolta, vaan lataa aina ohjelmat sen omilta kotisivuiltaan (ilmaiseksi).
  vlc:kin on hyvä ohjelma.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2011
 11. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Et ole ikinä tarvinnut mitään kodekkia mihinkään? Kaikki videot mitä olet ikinä avannut on siis toimineet käyttämälläsi playerilla? Kuulostaa siltä ettet ole montaa videota katsonut. Olen vuosien saatossa käynyt läpi kaikki suosituimmat mediasoittimet, kaikissa on omat puutteensa ja yksikään niistä ei takuuvarmasti pakasta vedettynä soita kaikkia videotiedostoja.
  Kokeilin ihan huvikseni ladata playerin vielä kerran tuosta sinun linkistäsi, download linkki vie brothersoft.com sivustolle, joka aloittaa latauksen automaattisesti. Facemoods pakotetaan taas koneelle ja selaimen kotisivuksi vaihtuu Facemoods.com. Avasin videon MKV Playerissa, se vaihtoi Windows 7 teemaksi Windows 7 Basicin, ja samalla sekunnilla kaatoi koko Windowsin. En päässyt siis toteamaan, että oliko siellä tällä kertaa kodekit asennettuna, eipä oikeen huvita enää toista kertaa kokeilla.
  Afterdawn on tuttu ja mielestäni luotettava sivusto, kyllä mulla ensimmäisenä järki sanoo, että lataan ohjelman kuin ohjelman mieluummin täältä (kyllä, ilmaiseksi) kuin jostain brothersoftista. Mutta tämä kokeilu jäi nyt tähän.
   
 12. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Mainosten yhteydessä mainittuja ohjelmia ei yleensä kannata asentaa. Ovat lähes poikkeuksetta täynnä adwaresta troijalaisiin kaikkea mahdollista sontaa. Juuri äskettäin jossain mielestäni luotettavalla sivustolla tuli yllättäen mainosikkuna jossa lähti mukamas rullaamaan koneen tarkistus ja sanottiin koneen olevan täynnä viruksia (todellisuudessa animoitu flash joka ei tehnyt mitään). Tämän jälkeen selain pyysi lupaa ladata ja suorittaa ko. mainoksen mainostama ohjelma. Luonnollisesti eväsin pyynnön. Kannattaa siis todella katsoa vähän mitä latailee :)


  EDIT: Niin ja mediasoittimista... VLC käyttää omia koodekkejaan eikä käytä DirectShow-koodekkeja. Muut käyttävät yleensä pelkästään DirectShow-koodekkeja, eli samoja mitä esim. WMP käyttää.
   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2011
 13. MethMan83

  MethMan83 Member

  Liittynyt:
  06.02.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Bsplayerist senverran kun sitä itse käytän, eikä ongelmiltakaan ole voinut välttyä. Tai ei se periaatteessa ongelma sinällään ole. Mulla on BsPlayer 2.57, siellä on tekstitys valikossa sellainen kuin check for subtitles online. Pulmana on vähäiset sivut (3 sivua) mistä hakee tekstejä. Saako sivustoja mistä hakee lisättyä jollain konstilla, esim. podnapsi, divxfinland yms. Kiitos etukäteen:)
   
 14. OSFinMod

  OSFinMod Member

  Liittynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ensinnäkin kannataisi ladata soitin suoraan meidän sivuiltamme (http://www.opensubtitles.org/en/player) ja toisekseen jos olisit vaivautunut kysymään joltain meistä modeista niin olisimme ilomielin neuvonneet sinua miten toimia, matroska (.mkv) on ilmainen vapaan lähdekoodin kodekki ja on helposti ladattavissa ilman mitään rekisteröintejä tai maksuja. Ikävää että olet pettynyt mutta kysy tulevaisuudessa ensin meiltä niin ehkäpä ongelma ratkeaa helpommin.
   
 15. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No tässä muutama kysymys nyt sitten:
  -onko ohjelmassa tarkoitus olla linkki joka vie maksulliseen palveluun/toimintoon?
  -onko ohjelmassa tarkoitus olla mukana pakollisesti asennettava mainosohjelma?
  -miksi ohjelman mukana ei tullut mkv kodekkia kun nimikin siihen jo viittaa?

  Jos vastaus kahteen ensimmäiseen on kyllä, miksi vaivautuisin kyselemään enempää, kun olen jo täysin vittuuntunut moiseen kusetusfilosofiaan.

  Tärkein kysymys tässä nyt on seuraava:
  -onko käynyt niin että joku on työntänyt likaiset sormensa väliin, tehnyt muutoksia ohjelmaan, sekä koko lataukseen tehdäkseen tuloja itselleen?

  Latasin ohjelman tältä sivustolta, ainakin oletin että se on luotettavaa. Niin onko se? Onko täältä ladattava paketti täysin sama kuin teidän sivuiltanne? Jos on, niin ohjaan ennallaan pysyneen mielipiteeni suoraan sinulle. Jos tarjotaan ilmaista ohjelmaa, tarjotkaa se sitten oikeasti ilmaiseksi ilman mitään piilotemppuja, se on ainut tapa millä saatte käyttäjien arvostuksen. Kyseessä on käyttäjäystävällisyys, jos minusta tuntuu että se ei ole teillä minkäänlainen prioriteetti, niin en halua edesauttaa tuotteenne menestystä. Ymmärrän mainostuksen tarpeen, tehkää se siis avoimesti sivustollanne, piilopakottamisesta on haittaa sekä teille, että käyttäjille.

  Mutta, jos nämä haittapuolet on ilmestyneet jonkun muun kuin teidän toimesta, myönnän virheeni ja suuntaan negatiiviset mielipiteeni sen ansaitsemalle taholle. Korjaan toki asian alkuperäiseen viestiinikin jos korjattavaa on.
   
 16. Muff77

  Muff77 Regular member

  Liittynyt:
  14.12.2010
  Viestejä:
  1,942
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Aina se on kaikista järkevintä ja turvallisinta ladata ohjelma sen omilta valmistajan sivuilta. Turhaa jostain AD:stä alkaa setviä, hankkii oikean version varmasti tuolta.
  Hyvin pelittää kaikkea, vlc on kans hyvä, mutta ei tuossa ole mitään vikaa. Enemmän user error, jos noin simppeliä ohjelmaa ei osa käyttää. Ei minulle vaan tullut mitään laajennuksia / softia asennuksen mukana...
   
 17. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jaksoit tulla tänne sanomaan samat asiat mitkä oot jo kahteen kolmeen kertaan sanonut. Ei oikeen kiinnosta tollanen toisto ja vihjailut että en muka osannut käyttää ohjelmaa. Koita nyt lukea uudelleen mun viestit niin tajuat ehkä ettei siitä ole kyse, se on user error sun päässäs jos et näin simppeliä viestiä ymmärrä.
   
 18. Muff77

  Muff77 Regular member

  Liittynyt:
  14.12.2010
  Viestejä:
  1,942
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Onko niin kauheeta, että joku Facemoods tulee asennuksen mukana? poistaa seen sitten myöhemmin. En usko, että noin laaja yritys jakaa viruksia ohjelmissaan. Tuleehan kaikissa noissa nykyajan ohjelmissa kaikkee google tooolbaria ja ask toolbaria, mutta ne voi vaikka poistaa, ellei asennuksen aikana voi klikata off-ruksia.

  Kodekit olisit varmaankin saanut asentamalla sen ohjelman sen kotisivulta. En nyt ala enempää jankata, kaikki saa käyttää mitä haluaa, mutta luot vähän väärän mielikuvan muille.
   
 19. OSFinMod

  OSFinMod Member

  Liittynyt:
  06.04.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos lukisit asentaessasi vaihtoehdot niin huomaisit ettei mitään maksullista sisältöä tarvita, kun valitse asennuksessa "primary codecs" niin mitään linkkejä mihinkään ei edes tarjota, kokeilin asian juuri äsken. Facemoods on mukana tarkoituksella mutta sen poistaminenhan vie about minuutin, sen ei pitäisi olla mitenkään ylivoimainen tehtävä kenellekkään, jostain ne varat on sivuston ylläpitäjänkin otettava palvelun pyörittämiseen varsinkin kun taustalla ei ole mikään yritys vaan yksityishenkilö (http://torrentfreak.com/interview-with-the-founder-of-opensubtitles/). Jos sivustolle lisättäisiin mainoksia siten että kulut saataisiin katettua niin siitä se vasta mekkala nousisi käyttäjien keskuudessa. Sitä onko paketti täällä sama kuin meillä en tiedä enkä rupea edes kokeilemaan. Severit jne maksavat rahaa... Jos on lisää kysyttävää, kritisoitavaa etc niin kyselkää siitä omalla foorumillamme: http://forum.opensubtitles.org/. Hyviä jatkoja.
   
 20. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mikä teitä vaivaa kun pitää ruveta aliarvioimaan henkilöä jolla on negatiivista sanomista jostain mistä teillä on vain positiivista sanomista? Osaan lukea, luen aina tarkkaan mitä asennusikkunoissa lukee. Tajuan sen verran että "primary codecs" kohtaan pitää jättää ruksi, muuten ei voi odottaakaan että kaikki videot toistuvat. Siitä huolimatta videota ei toistettu puuttuvan kodekin vuoksi, ikkunaan tuli tästä ilmoitus, jossa oli linkki ohjelman asetuksiin: OpenSubtitlesPlayer > Download missing codecs. Tämä ikkunahan on sitten täynnä kaikkia tietämättömille ihmisillä tarkoitettuja "paniikkifraaseja", kuten; "Scan your system and fix problems" <-huomaa sanat "system" ja "problems", Video Codecs: (Problems: 9 Status:Serious!) <-huomaa taas voimasanat sekä turha ja harhaanjohtava Status:Serious! oikein huutomerkin kera, Audio Codecs: (Problems: 5 Status:Serious!) <-hui, kuinka vakavaa! Sitten alempana: Download missing codecs and extra plugins ja >>>GET THE CODE<<< Löydät nämä omastakin playeristasi, joten et voi väittää ettei siellä kalastella ihmisten rahoja. Sivu on täynnä "peruskusetuksen" tunnusmerkkejä, kuten tarpeettomat voimasanat, punaiset tekstit, huutomerkit ja capsit. Ja tämä on nyt muuten testattu molemmilta sivustoilta ladatuilla paketeilla, ne olivat identtiset, joten voidaan varmaan lopettaa keskustelu siitä että olisi ollut virhe ladata ohjelma download.fi:stä.

  Jep, minuutti meni hukkaan, mutta kyse ei ole edelleenkään siitä. Hukkaan mielelläni vaikka kaksi minuuttia siihen että saan asennusvaiheessa päättää itse mitä koneelleni asennetaan. Onko sun mielestä ok, että tietokoneellesi asennetaan tietämättäsi jotain?

  Etusivulla on yksi banderolli vasemmassa laidassa, ei häiritse minua lainkaan, etusivun mainokset voi vaikka nelinkertaistaa, kaksi vasemmalla ja kaksi oikealla, poissa tieltä, ei haittaa yhtään mitään. Popuppiakin tulee silmille jo ihan kohtuullisesti joten eiköhän käyttäjät ole jo siedätetty sivuston mainontaan.

  Mulla ei ole epäilystäkään etteikö ohjelma olisi hyvä, mutta kaikki hankaluudet ja paskanmakuiset hämärähommat, ennen kuin pääsi edes lähelle ohjelman käyttämistä, pisti sen verran vihaksi, että en ala ohjelmaa käyttämään, vaikka siinä nyt (ladattuani kodekit muualta) videot pyöriikin. En todellakaan ole ainut, joka ei voi sietää tällaista touhua, siksi aloitin keskustelun. Kuten huomaatte, meitä koko ajan systemaattisesti siedätetään näihin turhiin ja joskus jopa haitallisiin kylkiäisiin, ja tietokoneen viihdekäyttö alkaa pikkuhiljaa olla kaukana viihteestä, joten onko järkevää tukea tätä toimintaa?
   
 21. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Väännetään nyt sitten rautalangasta. Tai itseasiassa en jaksa, copypastetan vastauksestani OSFinModille: "Jep, minuutti meni hukkaan, mutta kyse ei ole edelleenkään siitä. Hukkaan mielelläni vaikka kaksi minuuttia siihen että saan asennusvaiheessa päättää itse mitä koneelleni asennetaan. Onko sun mielestä ok, että tietokoneellesi asennetaan tietämättäsi jotain?"

  "Ja tämä on nyt muuten testattu molemmilta sivustoilta ladatuilla paketeilla, ne olivat identtiset, joten voidaan varmaan lopettaa keskustelu siitä että olisi ollut virhe ladata ohjelma download.fi:stä." Enkä muuten luo mitään väärää mielikuvaa vaan puhun tapahtuneista asioista, faktoista, ja siitä mitä mieltä olen niistä.
   

Jaa tämä sivu