1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Opas FTP palvelimen pystyttämiseksi Windows koneessa.

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi LaLLi80 28.02.2006.

  1. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Jannu käytä tota editointi [​IMG] nappia. Älä kirjoita montaa viestiä peräjälkeen. Modet ei tykkää siitä.

    Onko se palvelimesi varmasti päällä? Pääsetkö itse sille palvelimelle?
    1. Käynnistä FTP palvelin
    2. Pistä samalla koneella nettiselaimeesi osoitteeksi ftp://127.0.0.1

    Toimiiko?

    EDIT:Voit testata mun testipalvelinta joka löytyy osoitteesta ftp://88.113.131.90:21000
    tunnus: testi
    salasana: testi
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2006
  2.  
  3. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ai sori.. oon newbie ni menköö sen piikkiin :D
    mut tosiaan, pääsen laittamaan tunnuksen ja salanan, eli ne jotka ite loin tonne quick 'n easy ftp serverille ja sitte tulee teksti:
    FTP-etäkanavaa ei voitu avata

    Sivu ei ole tällä hetkellä saatavilla Operan näytettäväksi. Tarkista seuraavat asiat:
    Toimivatko muut ohjelmat kuten selaimet tai sähköpostisovellukset? Jos ei, tämä ongelma ei liity Operaan.
    Onko käytössäsi Internet-tietoturvaohjelmistoja kuten ZoneAlarm tai Norton Internet Security? Onko ne konfiguroitu oikein? Mitä tapahtuu kun otat ne pois käytöstä?
    Oletko palomuurin takana tässä lähiverkossa?
    Ovatko välityspalvelinasetuksesi kunnossa? Vaaditaanko tässä verkossa välityspalvelinta Internetiin pääsemiseen? Oletko kokeillut välityspalvelimen kytkemistä pois? Tarkista, että isäntänimi, IP-osoite ja porttinumero on kirjoitettu oikein.

    Ja tota sun ftp:tä se lataa ja lataa ja lataa muttei tunnu yhdistyvän. mut pääsin laittaa testitestit kuitenkin.

    Päästi se sittenkin. kesti vaan, no miksi mä en pääse omille???
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2006
  4. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Onko SP2 palomuuri päällä?

    EDIT: Toi FTP palvelimen asennus asettaakin tonne SP2 palomuuriin oikeat asetukset eli siitä ei pitäis olla kiinni vaikka se olisikin päällä. Oletko testannut IE:llä?


    *ihmettelen miksi muilla ei toimi*
    Outoa miten ihmisillä tuntuu olevan ongelmia ton palvelimen kanssa. Oma järjestelmänikään ei ole kaikista helpoin viritys ja silti toimii.

    WEB--ADSL(NAT)--PC(Ubuntu Linux)--VMWare(Windows Server 2003+Q&E FTP server)

    PC:llä ja Virtuaalikoneella on kiinteät IP:t ja FTP palvelimen portti on ohjattu NATilta virtuaalikoneelle.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2006
  5. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    oon kokeillu ie:llä, ilman palomuureja, palomuurien kanssa, operalla samat sävelet. en tajuu, joku on pilessä, mut mulla ei ainakaan tieto eikä taito riitä enää. jotain feeluahan tossa on, tietäis vaan että mitä..


     
  6. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Tarvetta olisi myös tiedostojen siirtoon. Toimiiko tuo palvelin myös Win98? Pitäisi vanhasta rutkusta siirtää musaa talteen rompulle, jos vaikka kovalevy hajoaa.. Ja siinä ei ole edes polttavaa asemaa ;) Itse käytän Linux-systeemiä. Ehkä se palvelin olisi parempi perustaa omaan koneeseen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2006
  7. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Eli toimii 98:ssa. Linuxiinkin löytyy jotain suht simppelejä FTP palvelimia...ei ihan näin simppelejä kylläkään.
     
  8. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Ei toimi, vaikka tuossa mainitaan 98? ftp on tiedonsiirrossa kyllä aika turvaton. OpenSSH olisi parempi, kun siinä käytetään salausta. Olen kyllä noviisi näissä, kun en ole koskaan käyttänyt.
     
  9. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Mitähän virhettä se ilmoittaa?
    SSH on tietenkin turvallisempi, mutta kyllä tuo FTP on tarpeeksi turvallinen kun sitä suurin osa ISP:eistä edelleen käyttää asiakkaiden kotisivujen päivitykseen.
     
  10. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Huvikseni kokeilin tuota itsekkin, ja helppohan tuo oli asentaa, ja ohjeetkin ihan hyvät... yksi pikku juttu vain meinasi itseäni ainakin aluksi täysin ummikkona näissä ftp serveri jutuissa hämätä, nimittäin kun et sitten Lalli missään kohdassa ohjetta neuvo mihin se serverille yrittävä kaveri sen käyttäjätunnuksen ja salasanan laittaa? :-D

    itse kyllä sain homman lopulta onnistumaan kun tutustuin ohjelman omaan käyttöohjeeseen ja siellä kohtaan 'Getting Started*

    eli siis sen kaverin pitää näpytellä siihen selaimen osoiteriville näin:

    ftp://käyttäjätunnus:salasana@xxx.xxx.xxx.xxx:portti

    jossa xxx:t tietenkin kuvaavat sitä ip osoitetta ja portti tietenkin sitä käytettyä porttia ;-)

    eli jos käyttäjätunnus ja salasana on asetettu serverille, ei käsittääkseni sisään pidäkkään päästä pelkästään osoitteella ftp://xxx.xxx.xxx.xxx:portti
     
  11. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Juu suoraan ei pääse, mutta jos ftp on asetettu tunnuksien taakse, niin pitäisi selaimen niitä kysellä kun yhdistää suoraan pelkällä osoitteella.

    Toinen vaihtoehto on ftp://käyttäjätunnus@xxx.xxx.xxx.xxx:portti, jolloin käyttäjätunnus menee valmiiksi ja selain kysyy vain salasanaa.

    Edit. ja itse en kyllä käytä edes tuota porttia osoitteen perässä, ylimääräistä ;)
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2006
  12. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu niin itsekkin ensin ajattelin että se varmaan kysyy sitä salasanaa... mutta kun ei vaan kysy, tulee vaan virheilmoitus jotta sivua ei voi näyttää... aivan samanlailla niinkuin silloin jos palvelimeen ei ole yhteyttä. Mutta jos näpyttelee tuohon osoitteeseen sen tunnuksen ja salasanan niin silloin yhdistää normaalisti.

    Tuli muuten itsekkin ensin äherrettyä palomuurin asetusten kimpussa jonkin aikaa ennenkuin älysin ohjeesta tuon tunnus/salasana homman :-D
     
    Viimeksi muokattu: 06.06.2006
  13. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Millä selaimilla kokeillut? Itsellä oli sama ongelma hieman vanhemmalla Firefoxilla, mutta korjautui selaimen päivittämisen myötä.
     
  14. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Aika erikoinen vika jos tosiaan ei kysele automaattisesti tunnuksia. No oppia ikä kaikki tjsp. Miten mulla on semmoinen tunne, että Microsoft oli joskus luopumassa tosta tunnus:salasana@ syntaksista tietoturvan nimissä. Tuossahan käyttäjätunnukset menee/meni salaamattomana pitkän matkaa netissä.
     
  15. perhana

    perhana Regular member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    933
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tosiaan kokeilin tuota tällä uudella IE7:lla... olisiko sitten tässä betassa vielä joku bugi tuossa.
    Harmi kun ei tuo Qtek tunnu yhdistävän tuonne ftp serverille ollenkaan, siihen tuota nimenomaan olisin halunnut käyttää, eli olisi voinut pitää mp3:set ja videot serverillä ja sieltä ladata kännykkään reissussa ollessa, mutta täytyy jossain vaiheessa etsiskellä saisko tuohon window mobile 5:seen jonkin ftp clientin hommattua.
     
  16. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Voithan aina testata tota FileZilla palvelinta. Ja löytyypä tuolta samalta firmalta helppo WWW palvelinkin. Jos vaikka se pelittäis Qtekin kanssa.
     
  17. Teeemu

    Teeemu Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    osaisko joku neuvoo kun teen yritän mennä tuonne palvelimelle ja laitan oikean tunnuksen ja salasanan, en pääse siltikään. ja katsoin tuon ip:n vain tuosta whatismyip.com:ista.
     
  18. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Palvelin siis vastaa ja kysyy salasanaa? Käytät varmaan niitä ohjelman asetuksissa luotuja tunnuksia. Onko salasanassasi erikoismerkkejä? Kokeile laittaa salasanaksi jotain yksinkertaista kuten salasana. Oletko kokeillut ottaa salasanavaatimuksen pois?
     
  19. Teeemu

    Teeemu Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2006
    Viestejä:
    160
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    noniin nyt sain toimimaan :) ty
     
  20. hotwheelx

    hotwheelx Member

    Liittynyt:
    07.09.2007
    Viestejä:
    40
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitos tästä hyvästä ohjelmasta :) Hieman voin antaa neuvoja jos joku ei oo saanut omaa ip:tä selville niin ladatkaa everest home edition ja kastokaa sieltä verkko -> Windows verkko niin IP- ja aliverkkomaski kohdasta toimiva oma IP! Siitä huomasin itse että ainakin omalla kohdalla rupesi toimimaan, kun laitoin sen mikä siinä näkyy... www.whatismyip.com ei näyttänyt omalla kohdalla toimivaa IP:tä
     
  21. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Ai ei? Voitko kertoa mitä se kertoo ja kerro mitä everest sanoo IP:ksi.(jätä vika numero pois)
     

Jaa tämä sivu