1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Opas FTP palvelimen pystyttämiseksi Windows koneessa.

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi LaLLi80 28.02.2006.

  1. 0nze

    0nze Guest

    [xx:24:49] Resolving host name "ftp://xxx.xx.xx.xxx"
    [xx:24:49] Unable to resolve host name.
    [xx:24:49] Active Help: http://www.smartftp.com/support/kb/index.php/81
    [xx:24:49] Cannot login waiting to retry (30s)...

    Kun yrittää omalta koneelta sille omalle servulle! Siin ohjelman "Speed" osiossa tapahtuu yhtä vähä 110v. mummon makuuhuoneessa... ei siis bittejä juuriikaan siirry mihkään!
     
  2.  
  3. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    [bold]@Onze[/bold]: Unabel to resolve host name meinaa, että se ohjelmas yrittää jostain syystä selvittää osoitetta DNS:ltä. Et tietenkään käyttänyt tota ftp://xxx.xx.xx.xxx osoitteena? Eli jos yritit ottaa jollain ohjelmalla samalla koneella olevaan FTP palvelimeen on sen oman koneen IP aina 127.0.0.1 riippumatta käyttöjärjestelmästä tms.

    FTP client softaan ei tarvitse pistää osoitteeksi ftp://x.x.x.x vaan pelkkä x.x.x.x riittää. Toi FTP:// alku kertoo vain webbiselaimelle että nyt olis kohteena ftp palvelin.

    [bold]@TeppoI[/bold]: NATin selvittämiseksi löytyy ohjeet kyllä tältäkin forumilta moneen kertaan. Eli jos http://www.whatismyip.com ja ipconfig antaa eri IP osoitteen niin NAT on jossain välissä.

    Miten se tiedonsiirto tapahtuu? No Palvelimen asetuksiin pistät kaverin tunnuksille oikeuden ja siihen hekemistoon jonka haluut kaverille tarjota. Tai vaihtoehtoisesti pistät kaverille kirjoitusoikeuden johonkin hakemistoon johon kaveris voi sitten FTP client softalla tavaraa tuuppia.

    webbiselaimella on hankalampaa lähettää tietoa FTP palvelimelle, mutta IE:ssä tais olla tämäkin mahdollista. Voihan kaveris tietysti kokeilla liittää FTP palvelimesi windosin verkkoasemaksi..en ole tosin testannut.
     
  4. 0nze

    0nze Guest

    nyt ollaan koitettu telnetillä ja pingittää ip:itämme mutta ei mitään vastausta!

    Eli johtopäätös?

    Siitä vielä että tuolla whatmyip jutussa ip on sama kuin ipconfigillakin näkyy, oon kyl muutamalta tutulta ymmärtäny et paikallisella palveluntarjoajalla olisi tuolla jossain joku vatun NAT...
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 02.04.2006
  5. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Ei tule nyt muuta mieleen kuin, että palomuuri tossa on esteenä.
     
  6. 0nze

    0nze Guest

    Tuli tässä mieleen että ZoneAlarmissa on kohta Firewall --> Zones, jossa voi lisätä vaikka yhden IP:n tai IP alueen. Voisikohan tuosta olla apua asiaan, jos lisäisi siihen kaverin IP:n (eli palomuuri hyväksyisi sen?) oikeastaan kysymys onkin että voiko tuosta em. toimenpiteestä olla jotain tietoturvavaaraa tai vastaavaa??

    Kuitenkin tässä seuraavaksi on kokeiltava ilmeisesti tuota Server hommaa siten ettei kummallakaan ole yrityshetkellä Palomuuri kytkettynä (ei hjyvä). Saa ainakin poistettua sen vikamahdollisuuden mikäli näin on!
     
  7. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Joo en oikein suosittele tota palomuurien poistamista..edes hetkeksi. Windosit on niin kovia imemään lokaa netistä.

    Onko se Zonealarmin Zone jutska tarkoitettu lähiverkon määrittelemiseksi turvalliseksi verkoksi? Tuskimpa sillä on tarkoitus määritellä netissä kaverin IP kun se kuitenkin vaihtuu.
     
  8. kestis

    kestis Member

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Voi olla myös ADSL-purkissa palomuuri, joka estää. Tai sitten NAT, jolloin pitää käyttää sitä port-forwausta
     
  9. 0nze

    0nze Guest

    @kestis

    Aikaisemmin tuli jo mainittua ettei sillatussa ADSL laatikossa ole Palomuuria tai NATtia käytössä
     
  10. kaapoA

    kaapoA Member

    Liittynyt:
    02.04.2005
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mites sitten kun on Dynaamine IP, NAT käytössä ja vielä yhteyttä otetaan selaimella Passiv mode ?
     
  11. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Ai että onko mahdollista saada toimimaan tossa järjestelyssä? Pitäis olla, mutta todennäköisesti tarvitsee säätää enemmän. En ole joutunut pitämään FTP palvelinta NATin takana joten ei ole kokemusta. Voisin tietysti testata nyt kun olen NATin konffannut omaan ADSL purkkiin.
     
  12. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritit päästä osoitteeseen ftp://123.123.123.123:46000/, joka on tällä hetkellä saavuttamattomissa. opera ilmottaa tollasta, mikä pielessä?

     
  13. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Onhan se ihan ip osoite muodossa, mutta minkä osoite se on? mistä sait sen?
     
  14. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  15. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    jos kuvitellaan vaikka että smartftp:llä pitäis päästä lataamaan tiedostoja mun koneelta ni mitkä on asetukset kummassakin ohjelmassa? tai miten ikinä se onkaan helpompaa mun ja kaverin välillä?
     
  16. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Siis lukiko http://www.whatismyip.com sivulla:

    Your IP Is 123.123.123.123

    Epäilen kovasti. Ja mistä olet kiskaissut ton portin 46000?

    Ne asetukset joita haluat sun koneelle eli palvelimelle on tässä oppaassa sepostettu ja ne asetukset joita kaverisi tarvitsee ei ole montaa. Itseasiassa kaverisi ei tarvitse kuin IP osoitteesi ja mahdolliset käyttäjätunnukset ftp palvelimellesi.

    EDIT:
    1. Asenna palvelin.
    2. Luo ftp palvelin tili kaverillesi jossa määrittelet hänen kotihakemiston ja oikeudet.
    3. Määrittele palvelimen porttiasetukset.(jos oletusportti 21 ei toimi).
    4. Selvitä oma IP osoitteesi.
    5. Lähetä kaverille IP osoitteesi ja käyttäjä tunnukset.(ja mahdollisesti vaihtoehtoinen portti)
    6. Kaverisi ottaa yhteyttä ftp palvelimellesi luomillasi tunnuksilla ja IP osoitteella.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2006
  17. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    niin sitä luulis, kaikki noi oon tehny mutta ainakaan operalla ei pääse. Your IP Is 194.251.240.117, ja portin repäsin vaan kun ohjeissa sanottiin että mahd iso, mut nyt se on 21.
     
  18. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Eli nyt FTP palvelimellesi pitäis päästä maailmalta pistämällä selaimeen osoitteeksi ftp://194.251.240.117:21 tai FTP ohjelmaan osoitteeksi 194.251.240.117.

    Jos ei toimi tolla portilla saattaa palveluntarjoajasi tukkia sen. Käytä tällöin jotain mielikuvitus porttia kuten se 46000. Muista kertoa kaverillesi tämä portin numero, että hän osaa ottaa yhteyttä oikeaan porttiin.

    EDIT: Kai testasit, että itse pääset omalle palvelimellesi esim selaimella?
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2006
  19. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    pääsitkö sä sinne?
     
  20. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ite en pääse selaimella mistään portista. palomuurina on sygate mut ei vaikuta vaikka otan pois päältä. käyttis on xp ja löytyy sp2.
     
  21. Jannu

    Jannu Member

    Liittynyt:
    24.04.2006
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Problem The system cannot communicate with server 194.251.240.117.
    Probable cause The Internet server 194.251.240.117 may be temporarily or permanently down, may be busy, may not provide the service desired, or may be unreachable because of network connectivity problems.
    Possible solutions
    Check the spelling of the Internet address
    Try again later. Click Refresh to reload.
    Go back to the previous page and try another link.
     

Jaa tämä sivu