1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Onko tehokkaat peliläppärit todella äänekkäitä?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi PuunVarjo 15.09.2019.

 1. PuunVarjo

  PuunVarjo Newbie

  Liittynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olen tuossa katsellut itselleni peliläppäriä, semmosia 2500-4000€ hintaluokan tehokkaampia koneita, ja aika monessa arvostelussa kauhistellaan tuulettimien kovaa ääntä. YouTube-videoista aika mahdoton sanoa, että kuinka kova se sitten omaan korvaan todella on, joten saataisko täällä aikaiseksi jotain valaisevaa keskustelua aiheesta?

  Sellaiset kommentit, kun että "vaimo herää makuuhuoneessa koneen hurinaan kun pelaan olohuoneessa" tai että "kuulokkeidenkin läpi kuuluu kova hurina" tuntuvat liioittelulta. Itsellä kuulovauriota ja muutenkin heikompi kuulo, niin kiinnostaisi kovasti tietää miten pahaa meteliä nuo tehokkaat läppärit todella pitävät? Kun eihän siitä koneesta ole niin paljoa iloa, jos sillä ei voi pelata kun muu perhe nukkuu.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,375
  Kiitokset:
  1,074
  Pisteet:
  223
  Videot ei konetta kovin paljoa rasita ja ääntä tee, peleihin verrattuna.
   
 4. PuunVarjo

  PuunVarjo Newbie

  Liittynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Meinasin, että olen katsonut sieltä videoita mistä kuulee koneiden tuulettimien hurinaa, mutta niistä on mahdoton sanoa että miltä se livenä kuulostaa :) Volyymia mahdoton arvioida.
   
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,296
  Kiitokset:
  195
  Pisteet:
  93
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Omia kokemuksia tehokkaista peliläppäreistä ei ole. Muutenkaan en ole puolueeton arvioija, sillä olen lukenut eniten Lenovon kannettavista. Y740-malleista on erityisesti jäänyt mieleen maininnat hiljaisuudesta rasituksessakin. Esimerkiksi " Like its bigger brother, the 17.3-inch Y740-17ICH, the 15ICH is a remarkably quiet machine given its level of capability. [--] The Witcher 3 stress only provokes fan noise levels of 41.6 dB(A), which is not all that noticeable if the audio volume is moderate or higher."
  https://www.notebookcheck.net/Lenov...0H-RTX-2070-Max-Q-Laptop-Review.413926.0.html

  Akkukesto sitten on onnettoman pieni peliläppäriksikin ja 144 Hz päivitysnopeus takaa, että virtaa kuluu kevyessäkin käytössä.
   
 7. PuunVarjo

  PuunVarjo Newbie

  Liittynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mulle akkukestolla tai koneen painolla ei ole mitään väliä. Kone tulee joka tapauksessa olemaan pöydällä ja piuhassa kokoajan. Ostaisin pöytäkoneen, ellen joutuisi siirtämään sitä jatkuvasti kahden tai kolmenkin paikan välillä. Meinasin jo Asus ROG G703GXR:n tilata, mutta sen verran kovaääniseksi sanottiin (jopa 70db, wtf?), että piti alkaa tarkastelemaan onko tehokkaat peliläppärit tosiaan niin äänekkäitä. Enköhän tuollaisen 40db:n hurinan kanssa pärjää, vastamelukuulokkeet tulee kuitenkin olemaam päässä lähes aina. Ja hiljaisemman koneen otan mielummin kun todella kovaäänisen, vaikkei ihan niin kovia tehoja olisikaan.
   
 8. PuunVarjo

  PuunVarjo Newbie

  Liittynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ostin Asuksen ROG G703GXR:n, eikä tuo muutaman viikon käytön jälkeen ole mitenkään äänekäs ollut. Kovassa rasituksessa toki tuulettimet puhaltavat äänekkäämmin kun jossain perusläppärissä, mutta sehän nyt oli odotettavissakin tällaisen koneen ollessa kyseessä. YouTubesta saatu käsitys koneen pitämästä hurinasta oli liioiteltu, mikä johtuu siitä, että sellaista ääninäytettä kuuntelee videolta, eikä se siksi vastaa todellisuutta.

  Kova rasitus on myös täysin pelikohtaista. Esim. Fallout 4 saa koneen pysymään hiljaisena, mutta CS:GO taas pistää tuulettimiin kierroksia huomattavasti. Kuulokkeet päässä siihen ei kuitenkaan kiinnitä huomiota.

  Kone osoittautui siis hiljaisemmaksi kun ajattelin. Olin kyllä varautunut kovempaan ääneen ja tyytyväinen olisin vaikka olisi äänekkäämpi ollutkin.
   

Jaa tämä sivu