1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Onko kokemuksia Canaldigitalista ja tallentavasta HD-digiboksista ?

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi tikiman 08.05.2010.

 1. tikiman

  tikiman Member

  Liittynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Harkinnassa siirtyminen haravavastaanotosta satelliittiin, kuvanlaadun vuoksi, katson myös tykiltä n. 100 tuumaiselle kankaalle. Onko jollakin kokemuksia esim. URHO-TV:n kuvanlaadusta satelliitilla isolle ruudulle ? Haravalta katsottaessa isossa kuvassa paljon liikeröpelöä vaikka tykki Panan uus neljätonninen. Ja onko tuo tallentava HD-boksi osoittautunut hyväksi ? Onko jollakin kokemusta vikaantumisesta ja korjauksen toimivuudesta/nopeudesta ? Onko mitään kikkaa jolla sen kovalevylle tallennetun ohjelman saisi siirrettyä tietokoneelle ja edelleen blueraylle poltettavaksi ?
  Joutuuko lautasta talvella usein putsaamaan lumesta ? Kaikki vinkit hyvistä/huonoista kokemuksista satelliittivastaanotossa kiinnostaa kovasti !
   
 2.  
 3. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Suosittelen kyllä ostamaan esimerkiksi jonku topfieldin esimerkiksi ja siihen CA-moduli. Niin säätää aikaa ja hermoja.
   
 4. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Puhdistukseen ei ole tarvetta ellei lunta pyrytä suoraan lautasta kohden, itsellä ollut lautanen jo vuodesta 1985 ja olisinko joutunut puhdistaan 3-4 kertaa. Tallentavat boxit on ihan ok, vaikka erojakin löytyy. Lyngbox mikä on yksi niitä ihan tiptop koneita löytyy minulta tänään sitä voin suositella, on vaan vähän kallis, mutta vilkaise tästä. Toinen mikä sekin on varmaan hyvä,on tämä ota ja katso.
  Sit tää juttu vielä jos aiot katsella canaldigitalin lähetyksiä kysy ekaks heiltä onko se boxi heillä hyväksytty jonka aiot ostaa. C'D on ainakin aiemmin ryttyillyt tämän kans, en ole varma onko se vielä näin? Tuohon ohjelmien siirtoon sen verran et vastaanotin ja tietsikka eivät puhu samaa kieltä joten en luule sen onnistuvan. Mutta ehkä jo on tullut joku ohjelma joka senkin hoitaa?
  Ja jos aiot katsoa ikkuna lasin takaa esim. lautanen on lasitetulla parvekkeella, niin jos säädät lautasen ikkunat avoinna ja sitten suljet lasit niin melko varmasti kuva katoaa.
   
 5. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  CD ei ole ns "naittattanut" korttia boxsiin vaikka se niin väittääkin eli ohjelmien katsominen onnistuu kyllä. Itse olen jakanut pääkortin Smartwi:llä 3 laitteelle 1 pirtissä toinen makkarissa ja kolmas tietokoneessa mikä toimii minulla "kovalevy" tallentimena. Se CD:ltä tullu boxi ei ole edes minulla käytössä. CD ei myy pelkkää ohjelmisto korttia eli kannattaa ottaa se vanhempi comboboxi sen saa ilman ja ostaa tallentava boxi joka tukee HD:tä niin HD kanavat näkyy.
   
 6. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joo eivät voineet pitää sitä "naittamis-systeemiä" se ei ollut lainpuitteissa oikein, mutta he takaavat toimivan kortin vain heidän hyväksymiinsä boxeihin, siis on parempi kysyä sitä. Tämä on hyvä ja pätevä kikka tehdä näin kuten mainitset:"CD ei myy pelkkää ohjelmisto korttia eli kannattaa ottaa se vanhempi comboboxi sen saa ilman ja ostaa tallentava boxi joka tukee HD:tä niin HD kanavat näkyy"
  Mitä tulee C-D:n omiin boxeihin niille ei voi muutakuin nauraa miten alkeellisia ja köyhiä ne ovat toiminnaltaan. On parempi etten mainitse niiden huonoja puolia tulis liian pitkä viesti, mutta niitä löytyy monia!
   
 7. tikiman

  tikiman Member

  Liittynyt:
  11.08.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  kiitos kaikille vastaajille, tuli paljon lisätietoa! Kun alunperin soitin CD:n asiakaspalveluun, sanoivat että korttia voi käyttää vain yhdessä boksissa ja näistä muodostuu pari ja kortti ei enää toimi toisessa vastaanottimessa.
  Onko tämä siis puppua ? Eli voinko aloittaa CD:n boksilla ja jos ei tyydytä, ostaa sitten tuollaisen paremman boksin ?
   
 8. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Muistaakseni suomessa tämä paritus ei ole luvallista samalla lailla kuin ruotsissa on. Mutta he voivat silti aktivoida kortin yhteen boxiin, mutta jos esim. tilaat C-D:n boxin ja kortin, niin älä ota käyttöön sitä heidän boxiaan jos kerran haluat jonkun paremman boxin niin aktivoi se kortti sillä ostamallasi vastaanottimella. Ja jos olet joutunut aktivoimaan sen C-D:n boxin sen kortin kanssa ja haluat sen tomivan toisessa niin soitat C-D:lle ja kerrot että heidän boxi hajos he lupaavat lähettää uuden, mutta siihen sanot, että hätäpäissäsi ostit jo toisen ja haluat käyttää sitä.
  En ole varma kuinka he suhtautuvat tähän suomessa, ruotsissa tää onnistuu ihan ok.
  Niin C-D'llä kuin Viasat'illakin.
  Ps.
  Minusta tuntuu tämä aktivointi yhteen boxiin oudolta koska siitä ei ole montaakaan vuotta kun suomessa operaattoreilta kiellettiin sen systeemin käyttö. Olisko 4 vuotta?
  Mutta kaikkihan on muuttuvaa.
   
 9. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Kyllä voit. Ja se ns "naittattamis" systeemi on täyttä puppua. Mutta minä tekisin sillalailla että ottasin sen vanhemman comboboxsin kun sen saa ilman ja ostasin vapailta markkinoilta HD kanavia tukevan boxin. Ne HD kanavat kuuluu pakettiin vaikka olisi se vanhempi comboboxi.
   
 10. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Uskon itsekin, että "vinikan" kikka on paras vaihtoehto, tätä paritusta sovelletaan ruotsissa, mutta se on helppo kiertää juuri tällaisilla kikkailuilla kuten "vinikkakin" kertoi. Pistän tähän kuitenkin linkin C-D:n ohjelmienvastaanotto sopimukseen haravalta, kaapelista ja satelliitista, sopimus on pieni pdf/dokumentti. Kuinka niitä sääntöjä canali-D sitten noudattaa suomessa sitä en tarkkaan tiedä! Linkki.
   

Jaa tämä sivu