1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelmii DigiTv kortin kanssa

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi daolpu 09.07.2012.

  1. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koneessa tällä hetkellä kiinni Dazzle PCTV 71e mallinen digikortti. Ajurit ja softat asennettu, uusimmat kyseessä.

    Kokeilin etsiä kanavia Windows 7 Media centerin avulla, mutta prosessin ollessa 99% tulee bluu scriini. Samoten Pinnaclen omalla softalla TVCenterillä ongelmat samat.

    Niin, onko kellään tietoa mistä voi johtua?
     
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
  4. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pistin nytten taakse olevaan USB 3 porttii, aiemmin edessä ollut. Nytten suorittaa haun loppuun, mutta tulee viesti ettei yhtään kanavaa löytynyt. Tosiaan USB tikku ja talonantennilla käytän, löytyy toki se pikkunenkin.

    Pitänee varmaankin koittaa pikkuantennilla sekä antenninvahvistimien säätöjä muutella yms.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2012
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Jos asut kerrostalossa, varmista että talossa harava-antenni systeemi, eikä kaapeli.
    Tuo, että kanavia ei löydy DVB-T laitteella saattaa viitata kaapelitalouteen.
    Pikkuantennilla saa riittävän signaalin ainoastaan hyvissä olosuhteissa, mutta kokeilla kannattaa aina.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2012
  6. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koitin yllä olevia mitä ite epäilin, mutta mikään ei toiminut. Kortti on ostettu joskus v. 2006 Windows XP koneeseen, muttei sitä siinä käytetty koska tehot ei riittänyt, mutta löysi kanavat kuitenkin silloin.

    Ja asun omakotitalossa, maaseudulla niin on antenniverkko.
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Oletko päivittänyt sitä katseluohjelmaa. Ongelmana saattaa olla, ettei XP:lle tehty ohjelma toimi kunnolla Win7:ssa.
    Muutenkin katseluohjelmat ovat yleensä heikoin lenkki PC:n TV-laitteissa.

    Itsellä laitteita samalta aikakaudelta kun sinunkin laitteesi, jotka toimivat loistavasti DVBViewer katseluohjelmalla, joka on katseluohjelmana aivan huippuluokkaa (aatelia, paras).

    DVBViewer Pro katseluohjelma maksaa 15€, joka ohjelman toimivuuteen ja monipuolisuuteen nähden on erittäin hyvä hinta, suosittelen. Itse aikoinaan tilasin tuon pankkisiirrolla, maksun jälkeen laitoin maksutiedot e-mailina. Paluuviestin ja latausoikeuden sain jo seuraavana päivänä.
    http://www.dvbviewer.com/fi/index.php?page=ordering
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2012
  8. daolpu

    daolpu Regular member

    Liittynyt:
    03.07.2011
    Viestejä:
    510
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, taitaa jäädä tuon vänkääminen. Kone suorastaan "sekos", kun rupesin tuon kortin kanssa tappelee. Grafiikkavirheitä näyttöön sikana, explorer.exe pätki, sulki itsestään ym. Winukan uuelleenasennus ja taas toimii kone.

    Palautuipa mieleen miksi myös loppui tuon sen kummempi kokeilu XP, hidastu kone silloin mukavasti kanssa.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Ei kone USB DVB-T tikun takia sekoile. Sekoilun aiheuttaa joku muu asia, eli tässä tapauksessa joku väärä tekemäsi toimenpide. Sama juttu, ei kone tuon palikan takia hidastu vai oliko se kuitenkin kortti, kuten mainitset, eikä USB TV-tikku?

    Aika kovan ratkaisun teit tuon takia, kun asensit kaikki uudeelleen. Uudelleen asennus on tietysti hyvä tapa puhdistaa kone kaikesta roskasta.:)
     
  10. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Onko muuten kyseessä 64-bittinen Windows käyttöjärjestelmä? Itselläni tulee USB-virittimillä tuota ihan samaa ongelmaa, eli joko ihme hidastumisia/bsod tai sitten ei löydy kanavia. 32-bittisessä pelittää ihan ok.
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Tämän saattaa aiheuttaa väärä ajuri, yleensä virittimille löytyy myös Win7 64-bittinen ajuri. Kannattaa katsoa laitteen valmistajan sivulta ajuri päivitystä.
     
  12. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Ajurit olivat kyllä ihan kunnossa. Kokeilin myös valmistajan sivuilta (foorumilta) löytyneitä beta-ajureita. Niillä signaalin taso oli sentään 10% (vrt. normiajureilla 0-10%) ja jotain kanavia löytyi, mutta lopulta haku kaatui ja winkkari myös.
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Voisitko kertoa, mikä tikku ja katseluohjelma sinulla on?
     
  14. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Jos uskallusta on kokeile jotain Linux jakelua. Esim. http://www.yavdr.org/ tai jollain Linux live-CD:llä jossa on joku katseluohjelma. Eikä TV katselu juuri tehoa vaadi. Itsellä cpu:n kuorma jotain 5%. Eikä teräväpiirtokaan juuri enempää kuormaa ole kun näytönohjain purkaa kuvan. Se on vaan niin, että vanhoihin laitteisiin löytyy usein surkeat ajurit tai ei ollenkaan ajureita Vista tai Win7 ympäristöön ja XP:n ajurit ei toimi. Itselläni on hyvä äänikortti (käytetään ihan studioissa vielä) ja TV-kortti, mutta ei tukea Win7 käyttöön.
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Täytyy kyllä myötää, että itse en ole koskaan saanut kunnolla toimaan TV:n katselua Windows 7 Media Centerillä. Muilla katseluohjelmilla sen sijaan toimivat.
     
  16. Sakarias

    Sakarias Active member

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1,806
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    68
    Itse olen tykästynyt XBMC:n käyttäjä. Vaatii hieman vaivaa, että siinä saa TV:n näkyviin. Koemielessä kääntelin myös uusimman beettan lähdekoodista. Uutuutena on tuki HD-äänille. Ainoa miinus on nuo blu-ray levyt. Salauksen purku ei onnistu ja tuskin ikinä open source softalla lisenssisyistä. XBMC:n lisäosien määrä kovasti kehittynyt. Joku kun tekis ylen arenalle hyvän plugin. Muita netti TV:tä on vaikka kuinka.

    Windowssin 7 64 bit lähinnä pelikäytössä. Täytyy tarkistaa josko olis TV-kortille ajuri ilmestynyt. Eihän noi kortit juuri "kulu", joten on harmi kun muu rauta ja käyttis ei tue enää.
     

Jaa tämä sivu