1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma: Mitä "virittelyohjelmat" tuhoavat kun DVDShrink, mplayer ja polttosofta kaatuvat kaikki?

Viestiketju Digivideo-ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Trifolium 25.02.2010.

 1. Trifolium

  Trifolium Member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Teen koneella lähinnä ohjelmien siirtoa ja polttoa DVD:n ja digiboksin (Procaster) välillä. Kävipä tässä päivänä muutamana niin, että päätin hieman putsata koneen rekisteriä yms. ja laitoin tilapäisessä mielenhäiriössä koneelle Advanced WindowsCare 3:sen. Ja saman vielä talouden toisellekkin koneelle. Tein ohjelmalla parikin putsausta ja myöhemmin huomasin seuraavaa:

  DVDShrink ei toimi, kaatuu avattaessa tiedostoa.
  Media player classic kaatuu myös avattaessa tiedostoa.
  Koneiden (Acer) polttosofta (NTI CD/DVD maker 7) kilahti aivan täysin, valitti vissiin jostain puuttuvista .dll tiedostoista. No sen sain korjattua palautuspisteen palauttamisella, mutta se ei korjannut Shrinkkiä tai mplayeriä. Sama ongelma siis molemmissa talouden koneissa, läppäri vistan käyttiksellä ja vanhempi pöytäkone xp:llä. Yritin uudelleenasentaa kumpaakin ohjelmaa, mutta ongelma ei korjaannu.

  Project X käy ja kukkuu edelleen, DVDAuthorGUIkin toimii noin suurin piirtein. Windows media player toistaa demuxattuja tiedostoja kyllä.

  Voiko olla mahdollista, että Windowscare tuhosi koodekkeja tms. joka aiheuttaisi tällaisia oireita? Vai missä vika? Koneisiin ei olla asennettu mitään erityisiä koodekkipäkkejä tms, muuta roskaa vuosien saatossa kyllä mutta ongelmat alkoivat vasta rekisterinputsauksen jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2010
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,221
  Kiitokset:
  831
  Pisteet:
  193
  Varsinaiseen kysymykseesi, mitä tuhoutui, en osaa vastata, mutta tuli mieleeni kysyä, eikö käyttämäsi ohjelma tehnyt mitään varmuuskopiota rekisteritiedoista ennen niiden poistamista? Luulisi, että tuollainen kuuluisi asiaan.
   
 4. Trifolium

  Trifolium Member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tekihän se windowsin palautuspisteen (tms.) ja palauttamalla sain polttosoftan taas toimimaan. Mutta DVDShrink ja mplayer jäivät jotenkin torsoiksi. Ja kun ohjelmien uudelleenasennus ei auta, niin en oikein tiedä että mikä neuvoksi?

  Ja ai niin, Ad.Windowscare lähti koneelta tän jälkeen!
   
 5. Jurmu

  Jurmu Member

  Liittynyt:
  27.07.2007
  Viestejä:
  69
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on kanssa huono kokemus tuosta ohjelmasta, en suosittele kenellekkään.
  Tuli kaikenlaista sekoilua joista pääsin asentamalla käyttiksen uudelleen.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,221
  Kiitokset:
  831
  Pisteet:
  193
  En tiedä auttaako tämäkään, mutta kannattaa ainakin kokeilla. Asenna koneellesi Ccleaner, ellei sitä jo ole. Poista puutteellisesti toimivat ohjelmat normaaliin tapaan Lisää/poista sovellus -toiminnolla tai ohjelman omalla uninstall -toiminnolla. käynnistä sitten Ccleaner ja aja sen rekisterin putsaustoiminto. Poista kaikki virheet, mitä ohjelma löytää. Kysymykseen varmuuskopioidaanko poistettavat tiedot tjs., vastaa kyllä. Poista sitten kaikki, mitä ohjelma ehdotti ja aja korjauksen jälkeen Ccleaner vielä uudelleen, kunnes virheitä ei enää löydy, sillä aina ei kaikki virheet löydy ensimmäisellä kerralla. (Olen käyttänyt Ccleaneria säännöllisesti em. tavalla eikä se ole koskaan poistanut mitään, mitä ei olisi saanut poistaa. Toistaalta sen epätodennäköisen vahingon varalta kaikki poistetut rekisteriavaimet on palautettavissa varmuuskopiosta.)

  Kun olet putsannut rekisterin em. tavalla, asenna poistetut ohjelmat uudelleen ja pidä peukkuja, että ongelmalliset ohjelmat nyt toimivat.

  Edit: korjasin löytämiäni kirjoitusvirheitä.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2010
 7. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  No ei CCleanerilläkään pysty rikkinäistä rekisteriä enää korjaamaan
   
 8. Trifolium

  Trifolium Member

  Liittynyt:
  06.05.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No tätähän kannatti yrittää, mutta valitettavasti tulokset jäivät laihoiksi. Kokeilin läppärillä missä Vista, CCleaner hoiti rekisterinputsauksen ja muuten toimenpiteet ehdottamallasi tavalla. Vaan valitettavasti eipä auttanut. Edelleen DVDShrink kaatuu kun sillä aukaisee käsiteltävän tiedoston, mplayer samoin. Kiitos kuitenkin tästä.

  Taitaa sitten olla seuraavana listassa windowsin uudelleenasennus, se on vaan niin h***etinmoinen ruljanssi kun koneet pullistelee kaikenlaista tärkeää ja vähemmän tärkeää tiedostoa(vaikka niistä varmuuskopiot onkin).

  Vai oliko jollakulla vielä parempia ehdotuksia?
   

Jaa tämä sivu