1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma langattomien laitteiden keskenäisessä kommunikaatiossa (lähinnä streamaus)

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi SasinKimmo 15.11.2011.

 1. SasinKimmo

  SasinKimmo Member

  Liittynyt:
  15.11.2011
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moro!

  Nämä verkkoasiat eivät ole oikein omaa alaa. Edellisessä kämpässä Elisan ADSL + Macbook + AirPort Express toimi ongelmitta. Musiikin streamaus onnistui jne.

  Uudessa kämpässä on joku Elisan taloyhtiönetti. Seinässä on suora liitin Ethernet -kaapelille. Homma toimii hyvin ja hommasin langatonta yhteyttä varten tällaisen reitittimen:

  Näköjään spämmifiltter estää URL:t, mutta Verkkokaupan Netwjork reititin.

  Macbookin netti toimii ongelmitta (myös torrentit yms). Samaten PlayStation 3:lla nettipelaaminen ja tiedostojen lataus toimii. Ongelmia tulee kun yrittän yhdistää PlayStation 3:n videoiden streamausta varten tai Airport Expressin musiikin streamausta varten läppäriin.

  Läppäri kyllä tunnistaa Airportin ja asennus sujuu ongelmitta. Musiikin streamaus myös toimii iTunesin kautta. Muutaman tunnin jälkeen Airport kuitenkin katoa, eikä läppäri sitä löydä ennen kuin Airportin resetoi.

  PlayStation 3:a varten asensin PS3 Media Serverin, mutta tämä ei löydä PS3:a, vaikka sen näin pitäisi automaattisesti tehdä.

  Omat taitoni verkkojen kanssa on aika lailla täysi 0. Google ja aikaisemmat ketjut eivät nyt auttaneet. Osaisiko joku jeesata?
   
 2.  
 3. S5570

  S5570 Member

  Liittynyt:
  15.07.2011
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  mikä tietoturva?
  ainakin f-securen tarjomassa elisan tietoturvan palomuurin asetuksista täytyy käydä sallimassa esimerkiksi upnp ja windowsin tiedostojen jako jne..
   
 4. Wille99

  Wille99 Member

  Liittynyt:
  18.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
   
 5. Wille99

  Wille99 Member

  Liittynyt:
  18.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on samantapainen ongelma. AE:n ja iMacin yhteys katkeilee kun toistan musiikkia iTunes kirjastosta. iMac+Elisan ADSL modeemi/tukiasema on talon yläkerrassa ja alakerrassa on AE ja siihen kytkettynä TV+aktiivikaiuttimet. Yleensä toimii ongelmitta, mutta joskus iTunes ei löydä AE:ta. Toisinaan yhteys palautuu kun laitan modeemin pois päältä ja sitten uudelleen päälle. Jos muu auta niin joudun palauttaamaan AE:n Airport-työkalulla tehdasasetuksiin ja rakentamaan yhteyden uudestaan alusta alkaen. Se onnistuu mutta siihen menee odotusaikoineen n. 15 min ja tuntuu pitkänpäälle turhauttavalle. Missä ongelma?

  1. ADSL-modeemi
  2. AE tai sen asetukset

  Voisiko ongelma ratketa jos vaihdan AE:n Apple TV:hen vai tulisiko siitä vain uusia ongelmia?
   
 6. Wille99

  Wille99 Member

  Liittynyt:
  18.12.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tiedoksi että tämä ongelma ratkesi kun vaihdoin Elisan Kotiboksin uuteen malliin (BEWAN IAD A2100N ELISA) eli ongelma aiheutui vanhasta ADSL-modeemi/tukiasemasta.
   

Jaa tämä sivu