1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma emon kanssa Asus A8V kadotti asemia?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi MugE 23.01.2009.

 1. MugE

  MugE Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  226
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Elikkä loistavan autuaasti oli kone pelannut kunnes... Päätin vaihtaa uuden biossin, koska vanhassa oli erittäin surkeat kellotus mahdollisuudet. Asus updaten kautta biosin otin ja kaikki sujui hyvin ja kone toimi tämän päivityksen jälkeen. Pääsin kellotuksissakin aivan uusiin tuloksiin =) eli kaikki näytti hyvältä jne... Nyt yllättäen koneen käynnistyksessä tuli ilmoitus windowsista puuttuvista tiedostoista jne ja että kovalevy oli mennyt lukukelvottomaski jne... Tai kovon osio missä wintoosa oli.
  Alustin kovon uudestaan toisessa koneessa koska oma ei enää suostunut windowsin asennuksessa tunnistamaan koko kovalevya? Kovo on sata väyläinen.

  Nyt vaikka kovo on alustettu uudestaan ei kone edelleen löydä sitä? Eikä kone löydä myöskään diskettiasemaa...
  Minun pitäisi jotenkin saada koneen diskettiasema nyt pelaamaan jotta voisin koittaa sata ajureiden asentamista, jotta sata asema löytyisi ja pääsisin asentamaan wintoosan uudelleen...

  Olikohan tarpeeksi vaikeasti selitetty ongelma? Toivottavasti joku osaisi heittää jotain ehdotuksia miten saisin tuon diskettiaseman pelaamaan tai jotain apua ongelmaan.
  Diskettiasema ilmoittaa Write Protection oli siellä levy sisässä tai ei ja kokeiltu on useammalla asemalla.. Tähän hajoaa pää hiljalleen =)

  Heitin koneeseen testiksi vanhan ide väyläisen kovon johon kyllä pystyin asentamaan wintoosan ongelmitta ja kun heitin sata kovon sisään tunnistaa windows sen ja siellä olevat tiedot jne. Mutta en vaan pysty asentamaan wintoosaa siihen prkl! Eikä diskettiasema toimi myöskään wintoosassakaan, kun levyn heittää asemaan ei sieltä kuulu perinteisiä ääniä? Mikähän siinä mahtaa nyt jukkia?
   
 2.  
 3. EasyNote

  EasyNote Regular member

  Liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  322
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Palauta oletusasetukset BIOS:iin ja pistä kovalevy IDE-liitäntään ja kokeile jos Windows löytäisi sen.

  Diskettiasemat ovat nykypäivinä aivan turhia. Oletko varma, että BIOS:in päivitys sujui ongelmitta?

  Jos kovalevy toimii jossain muussa tietokoneessa, niin suorita windows korjausasennus. Asensitko uusimman BIOS -version?

  Muut tietokoneet löytävät kyseisen kiintolevyn?
   
 4. MugE

  MugE Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  226
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Valaiskaas tyhmää miten voin saada sata kovon kiinni ide väylään? onko olemassa jotain adaptereita noille piuhoille vai häh?

  Kyllä BIOS päivitys onnistui ja kaikki toimi niinkun piti, mitään ongelmia ei ilmennyt silloin. En sillon kokeillut toimiko disketti asema, mutta ennen päivitystä se ainakin pelasi...

  Kovo jolla wintoosa oli asennettuna siis meni jotenkin vialliseksi eikä sille voinut suorittaa uusinta asennusta yms. Kovo toimi toisessa koneessa sikäli iha ok, että tiedot mitä siellä oli löytyi ja kaikki kolme osiota millä olen sen jakanut löytyi myös ja niistä vain tämä windows osio oli mennyt "pilalle" jonka jouduin alustamaan uudelleen.

  Olen biossissa heittänyt asetukset deffaultiksi eikä tunnut mitään vaikutusta mihinkään... Enkä siellä ole muuta itse kikkaillutkaan kun prossulle antanut lisää löylyä...

  Täytyy nyt varmaan vielä kokeilla jotenkin asentaa vanha bios koneelle ja sitten tyytyä siihen kai, eli kellotukset saakin sitten taas unohtaa...

  Tuon emon kanssa on ollut alusta asti se onkelma että pitää tehdä disketin kanssa kikkailuja,ottaa emon mukana tulleelta cd:ltä ajurit, jotta saa asennettua sata kovon siihen. Ide kovojen kanssa ei mitään ongelmia ole ollut ikinä. Nyt vaan pitäisi saada tuo diskettiasema mukaan niin voisi homma alkaa luistamaan vielä tällä uudellakin biossilla.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2009
 5. EasyNote

  EasyNote Regular member

  Liittynyt:
  22.08.2008
  Viestejä:
  322
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 6. MugE

  MugE Regular member

  Liittynyt:
  15.01.2009
  Viestejä:
  226
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ok että tuollaisiakin on olemassa... Mutta kyllä nyt alkuun pitää vielä taistella tuon kanssa ja yrittää keksiä miksi ei tuo pe*****en levykeasema pelaa... Se todennäköisesti ratkaisee koko ongelman jos sen saan toimimaan. Tietäisi vaan mikä siinä kiikastaa... Ja vielähän on sekin mahdollisuus ettei tuo uusi biossi olekkaan niin hyvä mitä luulin joten paluu vanhaan voisi auttaa myös. No ei luovuteta vielä, viikonloppu edessä! Saa tässä ainakin hermot menemään...
   

Jaa tämä sivu