1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma asuksen biosissa!

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi SatunnaisPelaaja 16.06.2016.

  1. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Tossa on koko kokoonpano!
     

    Liitetyt tiedostot:

    Whatta Heck kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    No onkohan siinä tikussa vikaa jos tunkee masiinaan ja tulee tuo aloitusviestin ilmoitus. Otappa kiintolevystä satapiuha irti, tikku myöskin ja käynnistä kone. Pitäisi tulla herjaa ettei löydä boottaavaa laitetta. Katsotaan että on tuolta osin ok.
     
  4. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Tommonen tulee. Sata-piuha irti, ei lisälaitteita
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Nyt alkaa käryämään että emossa itsessään on jotain hämminkiä. Palautus liikkeeseen ja tosiaan muutama kymppi tiskiin ja parempi emo tilalle. Aika kehno valikoima emoista tuolla Systemalla am3+:n suhteen mikäli heti toimitettavissa...

    Venyykö budjetti millään tuollaiseen comboon asti? Tulisi kaksi kärpästä samalla iskulla. Väliraha ei olisi mikään kauhean mahdoton ja puhutaan aivan eri sarjan emosta. :)

    https://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_14_519&products_id=155659
     
  6. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Jep, USB overflowta pukkaa, vaikka mitään laitetta ei ole kiinni. Vialliselta vaikuttaa.
     
  7. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Onko toi tikku USB3 ?

    Kun käynnistät koneen , naputa DEL-nappia ja kun bios aukeaa katso bios versio
     
  8. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Del nappi ei tee mitään... Ehkä on vaan parempi palauttaa...
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,059
    Kiitokset:
    3,809
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Niin. Tilannehan on se ettei tuo homma tuosta etene. Emo vaihtoon ja tämä oli sarjassamme huono sattumus. :(

    Jos päädyt tuohon Systeman comboon niin tulet huomaamaan kuinka ssd masiinassa vaikuttaa. Ei tarvitse kattella pyöriviä latauspalloja. Terainen kiintolevysi sitten varastoksi isommille jutuille.
     
  11. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Heti en kyllä kerkee. Ruotsiin lähtee lento 16.00
    Ens viikolla sitte.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Tulipas tuollainen mieleen että onkohan emon backplatessa kaikki ok usb-porttien osalta?? Helposti tulee oikosulku jos huolimattomasti pukkaa emon paikoilleen koppaan. Metallinen maadoitusliuska meneekin usb portiin sisälle. Voisi selittää tuon overflow-jutun. Nyt focus sinne koneen hanuriin ja erityistarkkailuun onko siellä kaikki kuten pitääkin. :)
     
  13. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Takapaneelin usbiliitännät ei toimi (ei saa virtaa). Io-shieldi ei menny paikalleen...
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Suomenna tämä. Yleensäkin kaikki hämmingit kannattaa kertoa mikäli sellaisia asennuksen aikana oli ilmaantunut.
     
  15. SatunnaisPelaaja

    SatunnaisPelaaja Newbie

    Liittynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    26
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    3
    Liian pieni kolo sille (en tiedä miten edes mahdollista)
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Mikäli on aikaa sitten myöhemmin niin emo veks sieltä kopasta ja vaikkapas laatikkonsa päälle. Ramit, prossu + cooleri kiinni. Powerista emolle kumpikin piuha, monitori kiinni. Koneen käynnistys oikosulkemalla emon powerswitch nastat tai jos kopan piuhat yltävät niin kytkeä ne noihin emon liittimiin. Käynnistys ja tulisi pukata herjaa no bootable device! tms. Joku hämärä aavistus on että io-shield oikosulkee juttuja. :rolleyes:
     
  17. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Siellä on vanhaakin muinaisempi AmiBios joka ei tue Sata3/USB3 laitteita > vaihtoon vaan ja nykyaikaa peliin
     
  18. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Olet kyllä oikeassa. Omaan muinaisjäänteeseeni tilasin kuitenkin usb3 lisäkortin että sai kopan usb3 liittimet käyttöön ja lisäksi pari liitintä kopan persiiseen. :)
     
  19. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Onhan siellä emon alla ne surullisen kuuluisat korotuspalat? Ettei vaan ole käynyt niin, että emo on liian alhaalla, I/O-maski ei sovi sen takia ja nyt (jollain ihmeen tuurilla vain) USB-liitin nappaa kotelon pohjaan kiinni.
    Kopan pitäisi noudattaa ATX-standardia, joten sen shieldin pitäisi mennä paikoilleen kuten mihin vaan koteloon.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Hyvä huomio. Olisimpas ollut kärpäsenä katossa kattelemassa kun konetta on kasattu. Pikkuisista mutta tärkeistä jutuista saattaa tulla päänvaivaa jos mennään oikomalla. Sillä otin tuon asian tapetille että emo veks sieltä kopasta ja testata. Toivottavasti mitään ei ole kärähtänyt. Lopuksi sellainen juttu että kyllähän tuo emo on jo ominaisuuksiltaan sellainen etten oikein suosittelisi... sata2 ja kaikessa muussakin on riisuttu juttuja. Nettikoneen pohja mutta turhan hyvä tuollainen prossu sellaiseen käyttöön. Emolla ei uskalla kellottaa FX 6300:sta loppuja mehuja. Kaikki asiat puolustaisivat tuon emon vaihtoa parempaan.

    edit.
    Tuossapa tuo lankku:
    https://www.asus.com/fi/Motherboards/M5A78LM_LX3/specifications/

    Tarkoitus ei ole mollata mutta säästö tällaisessa paikassa on väärää säästöä tärkeässä paikassa. Huomio myöskin kasaamiseen jonka tulisi olla mukavaa hommaa. Jos tuskastuttaa jokin kokoamisessa niin ottaa aikalisän ja tuumailee miksi niin on. Aika ei ratkaise vaan lopputulos.

    Hyviä kokoamisvideoita on netti pullollaan. Muutamassa seikassa kannattaa kiinnittää erityishuomiota kuten prossun asennus, emon alle tulevat korokepalat että ovat warmasti oikeilla paikoillaan eikä ole ylimääräisiä ottamassa oikosulkuja. Ja tuo että backplaten maadoitusliuskat ovat kuten kuuluukin olla. Muuten on aika sama missä ja miten kaapelit yms. kulkevat. Varsinkin jos on koppa ilman sivuikkunaa. Huolellisuus kuitenkin palkitsee myöhemminkin ja mahdollinen vianetsintä on helpompaa.

    Käyttäisin esimerkkinä autojen lisävalokytkentöjä. Toisinaan menee hetki että mitähän asiakas on miettinyt kytkiessään. Toisinaan ne ovatkin melkoisia innovaatioita... Kun muutaman hetken on ihmetellyt niin olen useinkin sivuleikkurilla katkonut piuhat ja rakentanut kytkennän uudelleen logiikkaa käyttäen. Jos tuo vielä tulee vian hakuun tuolta osin niin on helpompaa korjata. Värit sekä johtojen reititys yms. Samaa logiikkaa kannattaa käyttää masiinaa kasatessa. No ei siellä nyt katkota piuhoja mutta käsititte pointin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 16.06.2016
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    ikävä kyllä puhun kokemuksesta. Joskus itsekkin haksahdin kyseiseen lankkuun, se kun oli niin halpa. Tuskaa, kärsimystä, hikeä, kyyneleitä ja armotonta vitutusta oli yhteinen elomme. Joka päättyi erittäin nopeasti. Sillon prossuna oli x4 965BE.
     

Jaa tämä sivu