1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma: ääni TV:stä vahvariin ja kajareihin

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi joonas 08.10.2015.

 1. joonas

  joonas Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Terve! Olen uusi näissä hommissa ja tarvitsisin vähän apua. Ostin siis käytettynä LG:n vanhemman 2.1 kotiteatterijärjestelmän. Siinä on siis DVD-soitin, aktiivisubwoofer ja kaiuttimet. DVD-soitin on kuitenkin itselleni turha kapistus ja jätän sen pois välistä, joten millä tavalla TV pitäisi kytkeä subwooferiin, jotta saisin äänet tulemaan kaiuttimista?

  Kokeilin koko settiä DVD-soittimen kanssa ja silloin äänet tulivat soitinta käytettäessä kaiuttimista, kun soitin oli kytketty HDMI:llä telkkariin ja subbari SCART / RCA x3 -johdolla telkkariin. Ääniä ei kuitenkaan saa kuulumaan, kun subbari on kytketty telkkuun. Miksi näin? Ja mitä pitäisi tehdä, että saisin äänet tulemaan myös Xbox Onella pelatessa?

  TV:n malli:

  http://www.samsung.com/fi/support/model/UE40EH5005KXXE

  Kotiteatterin malli ja ohjekirja (suoraan sivulla, josta näkee kytkentämahdollisuudet)

  http://www.manualslib.com/manual/242904/Lg-J10hd.html?page=12#manual

  Luulisin että tässä aika kattavasti kaikki mitä pitää tietää. Olen kokeillut esim. jo mainitulla SCART / RCA x3, optisella toslink - piuhalla ja 3,5 mm / RCA x2 -johdolla. Olen myös vaihtanut TV:n asetuksista "ulkoinen kaiutin" kokeillessani eri johtoja.
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Toslink-kaapelin pitäisi ainakin teoriassa toimia. Eli pelkästään se tuon TV:n ja kotiteatterilaitteen väliin, ja sitten tuo ulkoinen kaiutin -valinta päälle televisiosta. Ja kotiteatterilaitteesta vielä toi optical-tila päälle (Press HOME and b or B to select Easy Menu, and then select AUX, SCART or OPTICAL)
   
 4. joonas

  joonas Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksesta! Nimenomaan toslink-kaapeliin pistin uskoni, mutta en saanut sitä toimimaan. Ongelmana luultavasti mainitsemasi kotiteatterilaitteen kytkeminen optical-tilaan. Ilmeisesti tämä kuitenkin vaatii, että kytken DVD-soittimen jotta pääsen kyseisen asetuksen laittamaan päälle. Alun perin ajattelin käyttää Xboxia leffojen katseluun, mutta eipä tuosta ylimääräisestä laitteestakaan haittaa kai ole. Ellei optical-tila sitten pysy päällä vaikka irrottaisin soittimen? Pitää kokeilla huomenna ajan kanssa tätä.
   
 5. joonas

  joonas Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Äänien kuuluminen oli tosiaan kiinni kotiteatterilaitteen valinnoista, eli kun valitsi optical niin äänet tulivat samantien. Telkkarista ei tarvinnut edes vaihtaa ulkoiselle kaiuttimelle. En tosin tiedä onko tämäkään hyvä, kun ei voi vaihtaa helposti halutessaan TV:n ja teatterin kaiuttimien väliltä. DVD-soitin piti kytkeä väliin, jotta äänet kuuluvat, mutta eipä tuo haittaa. En kytkenyt sitä ollenkaan HDMI:llä kun kuvalla en mitää tee, virrat vain päälle kun haluaa päheämmät äänet kuuluviin. Ja äänet kuuluvat niin telkkua katsellessa kuin Xboxilla pelatessa. Kiitos vielä vinkistä!
   

Jaa tämä sivu