1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro - mielipiteitä?

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi dRD 15.05.2019.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Okei, eli eilen julkaistiin OnePlussan uudet mallit. Hinnat alkavat edelleen suht maltillisesti 549 eurosta, mutta Pro-malleissa ollaankin jo lähentymässä "isojen valmistajien" hintaluokkaa yli 700 euron hintalapulla (ja tiedä häntä paljonko 5G tulee maksamaan).

  Mikäs mielipide eilisistä julkaisuista, onko edelleen ostohousut jalassa ja uutta mallia ostamaan kun se ensi viikolla myyntiin tulee vai..?
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  Toki kuumottaisi vaihtaa nykyinen OnePlus 3T, sinänsä soiva luuri tuohon 7 - perusmalliin. Kohtuuhinnalla (?) tehokas värkki. Väliraha kuitenkin pistää irvistelemään pahemman kerran. Jos tuosta nykyisestä nyt saisi jotain hmm 120€ niin sellaiset 430€ välirahaa tiskiin. Ei helevetti sentään. :( Ostohousut pysyvät silitettyinä kaapissa.
   
  dRD kiitti tästä.
 4. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Mulla on ollut käytössä OnePlus 3T, 6, 6T ja nyt tulossa olisi 7 Pro.

  Kolmosesta hyppäys kutoseen oli kyllä arkielämän käytössä merkittävä, vaikka sitä ei olisi uskonut. Kaikki tapahtui vain yksinkertaisesti nopeammin, niin että sen eron huomasi ihan käytössä. Vaikeasti mitattavissa, mutta se "fiilis" oli merkittävä muutos.

  6T ja nyt tuleva 7 ärsyttävät siinä mielessä että ainakin tässä 6T:ssä tuo näytön alla oleva sormenjälkilukija on selkeästi huonompi kuin aiempien mallien erillinen lukija. Eli ainakin, kokeilematta vielä seiskaa, paras OnePlus mitä olen itse testannut, oli toi peruskuutonen.

  Noh, toi esiin ponnahtava kamera tulee olemaan mielenkiintoinen tuttavuus :)
   
 5. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  461
  Kiitokset:
  83
  Pisteet:
  38
  Tuo 549 on siinä kipurajalla mutta siitä ylöspäin en kännykästä maksaisi vaikka rahaa olisikin. En näe mitään mullistavaa kalliimmissa.
   
  dRD kiitti tästä.
 6. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  dRD kiitti tästä.
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Mua on toi esiinponnahtava kamera hirvittänyt ajatuksena jo siitä lähtien, kun siitä alettiin huhuja levittämään :) Joo, voi ehkä kestää 20kg painon, mutta miten kestää sen, kun se jää taskussa törrötämään ja tarttuu taskun sisäkankaaseen ja vetäiset puhelimen taskusta...?

  Ja sitten se, että paljonko taskunpohjalta menee likaa sinne kameran mekanismin sisään, tuhoten samalla linssiä?

  Asioita joita ei varmaan pikatestissä saa selville, mutta jospa muutaman kk jälkeen osaisi kertoa :)
   
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Noniin, nyt on ollut OnePlus 7 Pro vajaan viikon testissä tähän mennessä... Fiilikset on itse asiassa tosi hyvät. Olen nyt käyttänyt molempia, OnePlus 6T:tä ja 7 Prota rinnakkain viikon ajan, jotta osaisin antaa mielipidettä näiden eroihin paremmin.

  Pari havaintoa samantien:

  Aivan järkyttävän painava ja iso. Tämä siis OnePlus 6T:n jälkeen, joka ei pieni puhelin ollut sekään. Eihän tuo ulkomitoiltaan ole mahdottomasti kasvanut paperilla, mutta käsituntuma on selkeä -> painava ja iso. Yllättävän hyvin istuu silti käteen ja tuntuu hyvältä, mutta painoon on ollut totuttelua. Eli ei mikään deal-killer, mutta kovasti oudolta tuntui ottaa käteen - ja tuntuu viikon jälkeenkin. Painoa on siis tullut 21 grammaa eli reilu 10% lisää 6T:n jälkeen, joka ei tosiaan paperilla ole paljoa, mutta tuntuu kädessä.

  Aivan koko etualan peittävä, kaareutuva näyttö on vain yksinkertaisesti varsin huikea. Siis... Olen varmaan useamman kerran vain avannut jonkun maisemakuvan tms ja näyttänyt ihmisille, että "hei, kato miten hyvältä tää näyttää tässä". Eihän se mikään markkinoiden paras näyttö varmastikaan ole, mutta katselukulmat, heijastuksenpoistot, reunuksettomuus, jne vain kaikki natsaavat omaan silmään hyvin.

  Uusi 50% tehokkaampi laturi on .. nopea. Jos siis OPin laturit olivat aiemminkin nopeita, niin toi uus laturi on sitten vielä nopeampi. Tosin se laturi on samalla myös vieläkin isompi fyysisesti kuin edellinen, joka oli sekin lapsen nyrkin kokoinen..

  Nopeahan tämä on. Mutta en nyt edellisessäkään OnePlussassa jäänyt toivomaan hirveästi nopeampaa luuria, eli siinä suhteessa lisänopeudella ei nyt hirvittävää merkitystä ole, mutta onhan se kiva kun ei ainakaan puhelimesta jää minkään sovelluksen nopeus kiinni - enemmänhän sovellusten hidastelu johtuu siitä, että hakevat dataa netistä johonkin juttuun ja siinä toisinaan kestää oma aikansa.

  Toi 90Hz näytönpäivitys on hämmentävä, koska itselleni tulee parista sovelluksesta ja pelistä "soap opera effect" tuota käytettäessä, eli tuntuu että "tää näyttää nyt jotenkin väärältä". Pokemon Go'n pallojen heitto vaikka esimerkkinä.

  Toistaiseksi siis fiilikset ovat erittäin positiiviset. Tarkempaa yhteenvetoa varmaankin kesäkuun alkupuolella, jonkinlaista vertailuartikkelia jo sitä aiemmin.
   
 9. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  461
  Kiitokset:
  83
  Pisteet:
  38
  Harmi ettei One Plus vieläkään tue Quick Charge tekniikkaa. Se mahdollistaisi esimerkiksi erimerkkisten QC latureiden saumattoman käytön ja QC akkupankkien tehokkaan käytön. (Matkoilla kätevää kun johtoa ei tarvitse roikottaa akun ja luurin välillä tuntikausia) One Plussan Dash tekniikalla ei oikein löydy kattavaa valikoimaa varavirta lähteitä koska se ei ole standardi.
   
 10. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  Aikas lailla samoja kokemuksia dRD puhelee mitä foorumeilta lueskellut. Näyttö tekee warmasti wow-efektin ainakin alkuunsa. Skippaan tuon seiskamallin kuitenkin kokonaan koska OP3T sai piirakka päivityksen ja 7/pro:sta tutut Screen Recorder sekä Zen-tila ovat wanhemmallekin raudalle ladattavissa ja toimivat mukisematta. Tulevaisuudessa, ei edes kovin pitkän ajan päässä on kuitekin T malli tulossa noista tai sitten suoraan OP8. Aika lyhyellä ajalla noita malleja on firmalta putkahdellut ulos. Saas nähdä mitä keksivät seuraavaksi. Hieno luuri kieltämättä tuo 7 pro.
   
 11. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Juu, tämä on oikeasti ärsyttävää. Itselläni on onneksi noita OnePlussan latureita kertynyt nurkkiin jo pino, joten ei tarvitse rahaa niihin syytää erikseen, mutta tosiaan, varavirtalähteissä joutuu tyytymään 2,4A ulostuloon, sen tehokkaampaa ei saa, kun Dash on oma ratkaisunsa.

  Itselläni on nyt OnePlus ollut 3T-mallista lähtien, sen jälkeen 6, 6T ja nyt 7 Pro. Sanoisin, että kolmossarjasta ylöspäin hyppäys kannattaisi jo nyt - 3T -> 6 oli selkeä pomppaus käytännön elämän suorituskyvyssä, eli puhelin oli yksinkertaisesti merkittävästi nopeampi. Nyttemmin 6 -> 6T ja 6T -> 7 Pro eivät ole tuollaista vastaavaa hyppyä suorituskyvyssä tarjonneet (tokikin multa jäi tuossa kaks sukupolvea välistä, kun viitossarjaa en kokeillut).

  Ei siinä, 3T on edelleen pirun hyvä puhelin, juniorilla on se aktiivikäytössä. Ainoastaan alkuperäinen akku alkaa vihdoin vähän heikkenemään käytössä.

  Puolen vuoden julkaisusyklihän OnePlussalla on. Eli toukokuussa aina se "iso versio" ja lokakuussa T-malli. Tuolla sapluunalla käsittääkseni aikovat mennä myös tulevat vuodet.

  Perus-seiskaa toivoisin testiin myös, kun ne kesäkuussa saapuvat, pystyisi vähän kertomaan kannattaako maksaa 200 euroa lisähintaa Prosta vai ei.
   
  Whatta Heck kiitti tästä.
 12. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  @dRD

  Kohdistan nyt sulle tämän viestin kun muilla ei ole näköjään jakamista asiasta / eivät ole vaihtaneet luuriaan ketjun otsikon mukaiseen vehkeeseen.

  Onko jonkinmoinen hypetys himmentynyt vai onko edelleenkin ok juttu? Usein ostokrapula tulee sittemmin ja miettii ostoksen järkevyyttä. Ainakin jos laitetaan paljonkin rahhaa kiinni vaikkapas sitten luuriin. Ihmismieli saattaa usein kuvitella liikoja koska olemme tavallaan odottavaisia mitä nurkan takana luurailee. (luureissa luurailee...)

  Haamukosketukset (NFC) sekä muutamat jumittelut -> oletko törmännyt noihin seikkoihin? Ilmeisesti työskennellään softan kanssa noissa asioissa.

  Loppukaneettina eli perähuomautuksena että jos noista vielä juttua kun olet käytännössä käytellyt pro-luuria. Miten asia meni noin niinkuin omasta Mielestä?

  :)
   
 13. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,807
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  143
  Mulla ei ole haamukosketuksia tullut tässä. Verkkoyhteyksissä oli ekan 2 viikon aikana ongelmia, jotain mystistä pätkimistä, mutta ne on päivitysten jälkeen kadonneet nekin. Ja 6T:ssä mulla oli BT-ongelmia koko sen olemassaolon ajan, mutta niitäkään tässä ei ole ilmaantunut.

  NFC:tä en ole testaillut, en ole saanut aikaiseksi vielä asentaa Google Payta kuntoon, kun Nordean tunnuslukusovelluksen aktivoinnissa on ollut Nordean päässä jotain häikkää.

  Summaryna: Oikein mitään valitettavaa en ole keksinyt, paitsi sen, että tykkään edelleen enemmän fyysisestä sormenjälkilukijasta kuin näytön alla olevasta. Mutta jos 6T:ssä se sormenjälkilukija oli vain yksinkertaisesti susip**ka, niin tässä tuo oikeasti toimii - ja on nopea.

  Ja kyllä, jos alla on vaikka OnePlus 6T, niin susoittelen vaihtamaan jos raha ei ole ongelma.

  Eli joo, loistava puhelin. Vaikea sanoa, miten sitten se "perusmalli", 250 euroa halvempi "Pelkkä seiska" pärjää, kun eivät ole sellaista testiin lähetelleet.

  Se, että onko tämä sitten 750 euron arvoinen, on eri asia, se lienee jokaisen itse päätettävissä - siksi haluaisin testata myös tuon "pelkän seiskan" että paljonko enemmän tuolla 250 eurolla saa.

  Näyttö on huikea, kamera on OnePlussan tyyliin "erittäin hyvä, muttei aivan super", akkukesto on hyvä ja laturi vielä aiempiakin OnePlussia nopeampi. Jopa se esiinnouseva etukamera on nopea, niin nopea että se ei edes face-id:llä avattaessa ärsytä.

  Nyt on ollut niin tolkuton kiire vähän kaiken suhteen, että arvostelua en ole saanut kunnolla edes aloitettua vielä, mutta toivottavasti juhannukseksi saisin senkin vihdoin langalle.
   
  Whatta Heck kiitti tästä.
 14. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  Kiitos vastauksesta. :)

  Pro-malliinhan tulikin vasta päivitystä kameran ja haamukosketuksien osalta. Bugeja siis korjattu. NFC ilmeisesti aiheutti noita juttuja.

  Edelleen enemmän kyllä kiinnostaisi tuo 7 perusmalli. Akuutti mutta krooninen valuuttapula aiheuttaa sen että pro malli jää haaveeksi. Tiedä sitten... joillakin saattaa hirvittää tulevaisuudessa hommata ko. malli (pro) käytettynä. Kyllä tuollainen vehje on parhaimmillaan ensimmäisellä käyttäjällä pakasta vedettynä.

  Käyttökokemuksia on aina mukavaa lueskella.
   
 15. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,938
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223

Jaa tämä sivu