1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Omat dvd elokuvat digimuotoon mikä ääniraita?

Viestiketju Videon muuntaminen toiseen formaattiin -osiossa. Ketjun avasi Datanen 21.02.2015.

 1. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Mikä olisi järkevin ääniraita näille? Kannattaako valita pelkkä stereo vai DTS 5.1 ääni jos elokuvaa katseltaisiin pääosin 2.0 ja 2.1 kanavaisilla kaiutinhommilla? Tiedostomuoto olisi MKV. Käytän [ link ] ohjelmaa, josta voi valita tämän äänihomman.

  Kysyin samaa täällä: http://x2.fi/q/omat_dvd_elokuvat_digimuotoon ( Kirjautuminen ei jostakinsyystä toiminut kysymyksen lähetyksen aikana). Mutta ajattelin että täältä saisi nopeammin tietoa.
   
 2.  
 3. hygos

  hygos Member

  Liittynyt:
  16.07.2010
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Äänimuodoksi valitsisin vaikka stereon. Tuo DTS kasvattaa tiedostokokoa rutkasti. koodauksen kannattaa käyttää tätä ohjelmaa KLIK.
  Saat muutettua mp4 muotoon tai MKV:si helpolla eikä konetehojen tarvitse olla huimat.
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Onko normaalia että 5.1 äänisen elokuvan ääni kuuluu hiljaisella 2.0 järjestelmässä? Pitää laittaa kaiuttimen äänenvoimakkuutta paljon suuremmaksi.
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  On normaalia jopa ihan kaupallisissa elokuvissa/sarjoissa. Ääni pitäisi ensin normalisoida ja sitten koodailla, mutta ei sitä kukaan jaksa alkaa säätämään. Jos on viritinvahvistin, niin niistä voi yleensä säätää dB erot eri tilojen (DD/DTS/jne.) välillä, ettei tarvitse lähteä säätämään äänenvoimakkuuksia. Itse olen handbrakea käytellyt mkv tiedostojen tekoon. Jos ääni on jo valmiiksi DTS tai DD, niin handbrakella voit valita äänelle passthrough-tilan jolloin ääni vaan kopioidaan as-is koodaamaasi videotiedostoon. On tietysti mahdollista että tuo makemkv vaimentaa ääntä entisestään jos se koodaa äänen (turhaan) uudelleen.

  E: Kaupallisia Blu-Ray -elokuvia muunnettaessa kannattaa muistaa, että tekstitys on tallennettu kuvina (PGS) jolloin niiden sijainti on etukäteen määritelty. Eli jos croppaat mustat raidat pois elokuvasta ylä- ja alalaidoista, niin tekstit eivät välttämättä osu edes ruutuun. Ne pitää siis ensin dekoodata .sup tiedostoiksi ja muuntaa sitten .srt tiedostoiksi esim. suprip -ohjelman avulla.

  https://handbrake.fr/
  http://exar.ch/suprip/
   

Jaa tämä sivu