1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Oman kotiteatteri hankinta

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Jokuv3 19.11.2018.

 1. Jokuv3

  Jokuv3 Newbie

  Liittynyt:
  19.11.2018
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Itselleni on jo melko selvää mitkä kaiuttimet tulen valitsemaan jonkun Denon mallin vahvistimen kanssa. Etu ja keski kaiuttimena tulee todennäköisesti olemaan Revel F206 etukaiuttimet ja keski kaiutin Revel C205. Nyt kysyisin fiksummilta, minkä valinnan tekisitte taka kaiuttimien suhteen. Vähän eroja, hyötyjä ja jne näitten 3 vaihtoehdon suhteen. Samat kuin etu kaiuttimet eli Revel F206, tai Revel M106 tai Revel S206 surround kaiuttimet.

  Mikä olisi teidän valinta? Fiksuin/paras valinta? Mielellään perustelut mukaan lukien. :)

  Samalla kysyisin subwoofereista pari kysymystä. Valintana 2-3 vaihtoehtoa. Joko Revelin merkin mukaan Revel B110 subwoofer 10 tuumainen käsittääkseni tai Revel B112 12 tuumainen käsittääkseni. Mitä hyötyä/eroa toisessa on käytännössä kun ainoana erona tuntuu olevan tuuma koko? Sitten Revelin merkistä poiketen minkälaista eroa, hyötyä tai haittaa toisi Jl Audion fathom f113 subwoofer jonka teho on 3000 wat kun Reveleissä se on 1000 wat?
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,300
  Kiitokset:
  192
  Pisteet:
  93
  ^
  Ittehä niitä kuntelet, mutta tuo keskikaiutin on sitä surkeinta ,mallia, jolla ääni muuttuu siirryttäessä sivusuunnassa (liuskoittuminen).
  Unohda nuo eri takakaiutinjutut, suositus on ollut kaikki kaiuttimet äänellisesti mahdollisimman samanlaisia, jossei samoja.

  T: Vesku
   
  Jokuv3 kiitti tästä.
 4. Jokuv3

  Jokuv3 Newbie

  Liittynyt:
  19.11.2018
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  You tubessa Revelin esittely videolla esiteltiin Revelin F206 lattia kaiuttimien kanssa taka kaiuttimina Revelin surround S206 kaiutinta. Mutta äännellisesti kaikkein saman kaltaisemmat kaiuttimet taka kaiuttimina olisivat samat kuin etu kaiuttimet. Eli yhden vaihtoehdon voi siis hylätä. No entäs nää kaksi vaihtoehtoa? Tuoko samanlaiset lattia kaiuttimet takana jonkunlaisen hyödyn/eron? Kun taas toinen vaihtoehto olisi noudattaa Revelin antamia ohjeita. Revelissä esiteltiin kolme eri kotiteatteri pakettia, jännä, että tässä halvimmassa vaihtoehdossa oli puolestaan taka kaiutimina samat kaiuttimet kuin edessä eikä surround S206 kaiuttimia niin kuin kahdessa kalliimmassa vaihtoehdossa.

  Minkälaisena erona tämä käytännössä näkyy subwoofer teho? Tai Reveleissä tuuma koko? Joka vaikutti olevan ainuana erona Revelin subwoofereissa.

  Nyt kun on vauhtiin päästy. Ni kysysinkin vielä, että onko nykyaikaisissa vahvistimissa tehty minkäänlaisia korjauksia/muutoksia elokuvien äänitehosteiden suhteen? Nykysessä kotiteatteri paketissa on monesti rasittavaa rumpata voluumien kanssa. Puhe on hiljaista, mutta musiikit/ääni tehosteet huutaa taas puolestaan niin lujallaan, että on suorastaan pakko hiljentää voluumia hetkeksi.
   

Jaa tämä sivu