1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Oletusselain Firefox

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi AlexisW 14.02.2021.

  1. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kärsivällisyys alkaa loppua. Toisinaan tuo Firefoxi ilmoittaa että niin ja näin sitä voi vauhdittaa ja niin edelleen. Kun sen tekee tulee ties mitä. Nyt se sanoo että Firefox ei ole oletusselainen ja haluatko että on. Haluanhan minä. Vaan en muista enää miten sen saa oletusselaimeksi!! Voisko joku neuvoa.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,596
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Mene Firefoxin asetuksiin, niin ensimmäisenä on Käynnistysosio, joka ilmoittaa "Firefox ei ole järjestelmän oletusselain" siitä oikealla on "Aseta oletukseksi", klikkaa sitä.

    Asetukset löytyy oikean ylänurkan kolmen viivan takaa.
    Asetukset.PNG

    Unohda nuo vauhdittamiset, yleensä niistä ei hyvää seuraa, jos tarkkaan ei tiedä, mitä tekee.
     
  4. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Itsehän tuo Firefoxi tyrkyttää sitä oliko se tyyliin näin voit vauhdittaa tai onko Firwfox hidas. No enpä jatkossa ala vauhdittamaan. Kokeilen nyt tuota ohjetta.
     
  5. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    On tiedossa asetukset löytyvät. Kys eon siitä mitä sitten tehdään. Teki mitä hyvänsä-ei onnistu! Klikkaan firefox siellä. Mitään ei tapahdu.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    @AlexisW

    Kokeile

    (Windowsin) Asetukset > Sovellukset > Oletussovellukset > Selain. Siitä vaihtaa FF oletusselaimeksi.
     
  7. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Siellä lukee Firefox. Entä sitten?? Mitähän pitänee tehdä kun koko ajan jankuttaa ei ole oletusselain.
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Noh mulla on oletusselain Chrome ja sitä klikkaamalla vaihdettu päälliköksi.

    Näyttökuva (55).
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,596
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
  10. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,130
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    78
    Ehdottaisin ensin selaimen poistamista -> suorita virus ja roskaohjelmien poistotyökalut ja siivoa roskat pois koneelta (esim. AdvCleaner+Malwarebytes) ja sitten asenna Firefox uudestaan.
     
  11. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    adwcleaner ajettu toista ei anna ajaa koska aikaisempi ilmaisversio on päättynyt. yhä edelleen oletus.PNG jatkuvasti paukkuu päälle tämä=
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,596
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Tuosta hyväksyt oletusselaimeksi, niin sen pitäisi viedä oletusohjelmien valintaan, siellä näkyy nykyinen oletusselain, klikkaa sitä, niin saat listan, josta valitset oletukseksi Firefoxin.

    Jos et tee valintaa loppuun asti, niin se ei vaihdu oletukseksi.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,407
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Sinulla on jotakin vialla tuossa Malwarebytes-asennuksessa. Kokeiluajan päätyttyä sen skannausominaisuuden pitäisi toimia edelleen, vaikka reaaliaikainen suojaus puuttuu. Kannattaa poistaa ja asentaa Free-versio uudelleen.

    Edit. Ymmärsinkö oikein, että Firefox on todellisuudessa oletusselain, mutta silti se aina käynnistettäessä kysyy tuota. Se viittaa ongelmaan rekisterissä. Kannattaa ensin poistaa Firefox ja sitten asentaa uudelleen, kuten edellä jo ehdotettiin. Uudelleen asennus voi samalla korjata tuon rekisteriongelman. Pelkkä Firefoxin poisto ja uudelleen asennus ei poista kirjanmerkkejä yms.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2021
    tarantella kiitti tästä.
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,596
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Epäselväksi minullekin jäi, oletko tehnyt oletusselaimen valinnan loppuun asti Windowsin valinnassa?
    Tehdessäsi tuota oletusvalintaa, mitä selainta näyttää Windowsin oletusvalinnassa, ennen kun muutat sen Firefoxiin?

    Edit: pientä virheiden korjailua.
     
    Viimeksi muokattu: 16.02.2021
  15. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Tutkin asiaa.
     
  16. odzmo

    odzmo Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    128
    Kiitokset:
    24
    Pisteet:
    28
    Tuttu ilmiö vuoden-parin takaa (en tarkemmin muista ajankohtaa). Firefoxin käynnistys tuotti aina tuon "Firefox ei ole oletusselain ..." -ilmoituksen vaikka Windowsin oletusvalinnassa oli Firefox, kuten pitikin. Tyydyin kuittaamaan ilmoituksen pois, kunnes yksi kaunis kirkas päivä erheellistä ilmoitusta ei enää tullut. Arvelen, että jokin päivitys (Windows/Firefox ?) hoiti homman. Muuten, olin kirjautuneena tavallisena käyttäjänä, joskaan en muista, että oliko admin-käyttäjätunnuksella sama oire.
     
  17. AlexisW

    AlexisW Regular member

    Liittynyt:
    30.06.2004
    Viestejä:
    657
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Nyt ajattelin poistaa Firefoxin ja ladata uusiksi. Kun kesken kaiken ilmoitti jotainjos Firefox sen sijaan pannaan uusiksi. Annoin panna.Saa nyt sitten nähdä tuleeko enää se ilmoitus oletusselaimesta.
     

Jaa tämä sivu