1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Oikeaa johtoa vailla

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi odie01 21.10.2007.

  1. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Pitäisi olla ihan kolme rca-liitintä vierekkäin, kuten ne televisiossa tuppaavat olemaan.
     
  2.  
  3. kikka2

    kikka2 Member

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
  4. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sinäkö tuota olet myymässä? eroaa hieman edellisistä johdoista.
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2007
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Ei ole mitään järkeä tuota ostaa :). Läppärissäsi on jo s-video valmiina, et tarvitse vga -> svideo - johtoa siihen muunnokseen.
     
  6. kikka2

    kikka2 Member

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    4
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Joo myyn, tämä kaapeli vie kuvan television keltaiseen AV-in liittimeen, tai S-videoliittimeen. Jollei TV:ssä ole kuin scart-liitin, niitäkin saa sellaisia johon keltaisen videokaapelin voi kytkeä. Jos sulla jo on S-video ulostulo tietsikassa, et tätä tarvitse.
     
  7. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  8. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kävin ostamassa johdot, iskin kiinni ilmoittelee "ei tulosingnaalia" ??
    tässäkö tulos...


    Näytönohjain on:

    Intel® 82852/82855 GM/GME

    mahtaneeko päivitys auttaa ja onkohan asetukset oikein?
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2007
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Klikkaa työpöytää oikealla hiiren napilla, pitäisi näkyä toinen näyttö himmennettynä. Valitse se ja ruksi laajenna työpöytä tj. Jos tuo ei toimi, vika on ajureissa. Kokeile buutata kone kun näyttö on kiinnitetty, tuleeko mitään singaalia?
     
  10. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuo ei tulosingnaalia, näkyy tv,een näytöllä jotain se hakee kun käskee odottamaan, pelkkää mustaa on lopputuloksena, päivitin uusimman version näytönohjaimeen joka vaikutta todella huonolta ei ole valinnanvaroja säätämiseen hirveästi.

    tein niin kuin käskit mutta ei mitään.


    [​IMG]


    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2007
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Tuo kakkosnäyttö saattaa olla s-videoon kytköksissä. Onko läppärin manuaalissa jotain pikanäppäimiä joilla kuvan saisi pakotettua vga-liittimestä? Ongelma on kai siinä, että läppäri vaatii että piuhan toisesta päästä löytyy samanlainen rgb-liitin, joka kertoisi että näyttö on yhdistetty. Nyt piuhassa kulkee ainostaan videosignaalia, ei tunnistetietoja ym.
     
  12. rmCowboy

    rmCowboy Regular member

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    1,168
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Katso että onko esim sinun F4 näppäimen kohalla pientä näytön kuvaketta. yleensä se on altin vasemmanpuoleinen näppäin + F4 joka siirtää kuvan telkkarille.
     
  13. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu löysin yhdistelmän kone löysi näytön, tai ainakin ilmoitti nestekide näytästä kun painoin yhdistelmän,

    näillä asetuksilla yritin yhditää:

    Näyttö:

    Värit: True color

    Näyttöalue: 1024x768

    Virkistustaajuus: 60hz

    läppärissä samat.

    TV, hakee mutta ilmoittaa että ei tulosingnaalia.


    ps. jostain syystä kun yritän muokata tuota kakkos näyttöä kohtaa.
    Laajenna Windows tähän näyttölaitteiseen ruksi ei pysy.
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2007
  14. rmCowboy

    rmCowboy Regular member

    Liittynyt:
    11.08.2007
    Viestejä:
    1,168
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    koitappa vaihella resoluutiota, luultavasti telkkarisi ei juuri tue tota resoluutiota tuolla taajuudiella.
     
  15. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Niin kai tv:ssä on oikea tulokanava valittu, eli tuo component video?
     
  16. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt sain kanavan paikalle yläkulmaan tekstin VGA kun ennen oli EXT4

    kokeilin oikella hiiren napilla-->Grafiikka ominaisuudet-->tulosta kohteeseen-->Televisioon.

    Löysi kanavan VGA vasta kun käynnistin koneen uudestaan kun ei tapahtunut mitään läppärin näyttö oli myös mustana (eli ilmeisesti jotain tapahtuu) mutta ei silti löytänyt singnaalia. jouduin ottamaan VGA johdon koneesta irti koska käynnistäessäni uudestaan olivat näytöt pimeänä.

    kokeilin myös-->Grafiikka ominaisuudet-->tulosta kohteeseen--->jaettu työpöytä. Mutta tv,hakee ja hakee eli tv,een näytössä lukee odota ja sitten tulee ei tulo signaalia nuo vaihtuvat peräkkäin loputtomiin.

    jos pistän kanavan uudestaan kaukosäätimestä EXT4,selle on VGA hävinnyt eikä tule vasta kun teen ton-->Grafiikka ominaisuudet-->tulosta kohteeseen-->Televisioon.

    Enpä ole ennen näin mystisiin asioihin perehtynyt..
     
    Viimeksi muokattu: 21.11.2007
  17. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei ilmeisesti neuvoja enään löydy tähän sotkuun?

    täytynee yrittää paluttaa johdot, toivonmukaan onnistuu.

    Kiitos! Lettasille avusta...
     
  18. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Harmillista. Toisella koneella tietenkin voisi koittaa samaa, tietäisi ainakin oliko syy ajureissa, piuhassa, vai yksinkertaisesti siinä ettei tv tukenut tuota siirtotapaa.
     
  19. Roacher

    Roacher Member

    Liittynyt:
    01.11.2006
    Viestejä:
    24
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Jatkanpa tätä ketjua omalla johtosotkullani.
    Elikä, ostin uuden näytönohjaimen (EAX1950PRO), jossa on HDTV-out: S-Video to HDTV Out (HDTV Output (YPbPr), Asuksen sivulta kopsattuna.
    Tämähän siis tarkoittaa sitä, että voin kovolla olevia HD-videoita katsoa TV:n kautta jos vedän tuosta S-video-liitännästä piuhat TV:hen?
    Näyttiksen mukana tuli adapteri, joka muuttaa s-videoliitännän kolmeksi RCA(?) piuhaksi (punainen, sininen ja vihreä)...
    Olenko ihan hakoteillä, vai onko tämä oikeaa johtoa tuohon:
    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=14548 ?
     
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,299
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Oikea on. Kunhan piuha on hyvin häiriöiltä suojattu, niin singaali kulkee hyvin. Eiköhän tuo hinta takaa sen.
     

Jaa tämä sivu