1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Oikeaa johtoa vailla

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi odie01 21.10.2007.

  1. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli tarkoitus olisi saada kuva kannettavasta televisioon, läppärissä näyttää olevan S-video ja VGA ulostulot ja televisiossa olisi tuo HDMI ja S-video eli mitä johtoa kannattaisi hankkia parhaan laadun saamiseksi.

    -Kiitos-
     
  2.  
  3. juksori

    juksori Member

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vga to hdmi muunnin josta hdmi johto hdmi liittimeen ?
     
  4. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mistähän moisen yhdistelmän saisi?

    ja onko kokemuksia..
     
  5. juksori

    juksori Member

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei ole kokemuksia, voi olla että täytyy muuttaa tuo vga täytyy muuttaa vielä dvi:ksi, josta johdolla dvi - hdmi telkkariin. En ole siis varma, mutta ainakin muutamia linkkejä löysin:

    DVI-D - HDMI 5.0M tuommoinen biltemasta ( www.biltema.fi )

    Ja tuosta vga dvi:ksi
    http://www.nextag.com/Tripp-Lite-DVI-to-3079342/prices-html

    Ei oo kyl mitään tietoa toimivuudesta.
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Hommahan menee niin että DVI-I -yhteensopivassa piuhassa ja liittimessä kulkee sekä digitaalinen että analoginen näyttösingaali. Et pysty halvalla tavalla muuntamaan analogista vga-singaalia digitaaliseksi. Tuo linkin liitin toimii, suuntaan DVI-D -> vga, poimii DVI-D- liittimestä analogisen ulostulon.

    Nähdäkseni ainoaksi vaihtoehdoksi jää s-video, mikä sopii dvd- ja divx- leffoihin oikein hyvin, teräväpiirtoon ei laisinkaan. Biltema myy kohtuulaadukasta piuhaa halvalla, muistaakseni jopa usean kymmenen metrin pituisena.

    edit: Laadukas kotieatterivahvistin osaa poimia kaikki mahdolliset videosingaalit ja siirtää HDMI-piuhaa pitkin töllöön, rahaa palaa kyllä paljon. Tuommoinen osui myös silmään: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=17997
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2007
  7. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Tuo laite muuntaa käytännössä vga:n s-video-singaaliksi. Kuvanlaadussa et huomaa eroa verrattaessa s-video-piuhaan, hinnassa vain.
     
  9. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jebu! taitaa olla tyytyminen tuohon S-videoon on vaan niin perhanan huonolaatuista mössöä.

    huomasin muuten että telkussa on Komponenttivideo tuloliitännät ja Dvi audio tulot, mahtaneeko niistä olla hyötyä liittämisessä??
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2007
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
  11. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Juu siis ei ole tuota Div-liitäntää pelkkä Div-audio. mitenkä tuon Komponenttivideo liitännän kanssa?


     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
  13. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Viimeksi muokattu: 23.10.2007
  14. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Ei maksa mitään tilata ja kokeilla. Jos ei toimi, lähetä takaisin 30 päivän sisään,.
     
  15. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    tarkoitatko tuota Tietokonekaupan piuhaa.
     
  16. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Itse ottaisin sen. Tuota toista piuhaa pystynee jatkamaan sopivalla kaapelilla, mutta hintaa tulee samalla lisää.

    Sinänsä hyödyllinen ketju. Itsellä on vähän sama tilanne: Läppäristä löytyy vain vga ja telkun hankinta on edessä.
     
  17. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ok! pistän tilaukseen, kiitos hyödyllisestä avusta!
     
  18. juksori

    juksori Member

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    86
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    SOri tulee hieman tyhmä kyssäri:

    Eli mulla on telkkarissa vain KAKSI liitäntää komponentti liitäntöinä, valkoinen "audio" ja keltainen " video " toimiiko tuommoinen vga - komponentti telkkarillani vaikka liitäntä on noinkin erikoinen?
     
  19. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  20. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,295
    Kiitokset:
    195
    Pisteet:
    93
    Itse pistäisin seuraavanlaisen. Vastaavia löytyy muistakin lafkoista:
    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9414
    Jos on kunnolla magneetisuojattua, pitäisi viidenkin metrin piuhan toimia ok.

    Edit: Tuon ensimmäisen piuhan ainakin luvataan toimivan tapauksessasi, toinekin piuha toimii, jos telkku tukee oikeanlaista synkronointia.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2007
  21. odie01

    odie01 Regular member

    Liittynyt:
    31.10.2004
    Viestejä:
    299
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jep!

    tuo

    [​IMG]

    johto ihmetyttää hieman ulkonäöllä, joutunenko ostamaan jotain vielä väliin muunnin eroaa aikalailla seuraavasta. Esim nuo puna/vihreä/sininen päät puuttuu kokonaan?

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2007

Jaa tämä sivu