1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

office word

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Udolf 26.09.2013.

 1. Udolf

  Udolf Regular member

  Liittynyt:
  13.02.2010
  Viestejä:
  259
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Terve. jostain ihmeellisestä syystä tutkielmani muistitikulla oli vioittunut, eikä sille voinut enää mitään kuulemma tehdä terveisin ammattilainen. Ajattelin nyt tässä vain että tallentaako word tiedostoja johonkin cacheen joka on omalla tietokoneella? Ja mihinhän se mahdollisesti tallentaa jos sattuu talle? ntaan
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Word tekee automaattitallennuksistaan väliaikaisen tiedoston samaan hakemistoon kuin alkuperäinen dokumentti. Tämä tiedosto sisältää kopion tiedostosta jota muokkaat, siltä varalta että word kaatuu muokkauksen aikana. Kaatumisen jälkeen käynnistettäessä Word avaa tämän tiedoston automaatisesti. Tämä väliaikainen tiedosto poistuu järjestelmästä automaattisesti kun Word suljetaan normaalisti.

  Vioittunutta tiedostoa ei välttämättä voi tällä tavalla pelastaa, jos tiedosto on tallennettu ja Word suljettu normaalisti. Itselläni on tapana tärkeistä tiedostoista pitää varmuuskopioita sekä koneella että ulkoisella kovolla, jos sattuu niin että muokattu tiedosto vioittuu tai tulee tietokoneen kanssa ongelmia.
   
 4. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,858
  Kiitokset:
  32
  Pisteet:
  78
  Kuten Tiger25 sanoi niin aika pienet on mahdollisuudet löytää kyseistä tiedostoa enään koneelta ellei sitä sinne ole tallennettu normaalisti. Tietenkin voit aina tutkailla löytyykö täältä apua http://support.microsoft.com/kb/827099
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,921
  Kiitokset:
  1,174
  Pisteet:
  243
  Suomalainenhan ei usko ennen kuin itse näkee. Kokeile aluksi Microsoftin ohjeita omalle koneellesi: http://support.microsoft.com/kb/827099

  Jos ei onnistunut, lataa ja asenna Recuva -niminen sovellus. (Älä tallenna koneelle mitään muuta ennen kuin olet kokeillut kaikki mahdollisuudet!) Rajoittaaksesi etsittävien dokumenttien määrää, etsi Recuvalla pelkästään .doc tiedostoja tai .docx, jos kyseessä on Office Word 2007.

  Jos kopiota alkuperäisestä dokumentista ei löytynyt, kokeile vielä noita tilapäisen version tiedostotunnuksia. Recuvalla voit myös tutkia, löytyykö muistitikulta edes osia kyseisestä dokumentista.

  Huom. Jos Recuva löytää jotakin lupaavaa, tee palautus jollekin muulle tietovälineelle kuin se, missä palautettava tiedosto on, ettet ylikirjoittaisi mahdollista muuta palautuskelpoista tiedostoa.

  Toivottavasti en herättänyt ylioptimistisia odotuksia, mutta koska kyseessä lienee merkittävä tiedosto, kannattaa tuo vaiva nähdä ennen kuin luovuttaa.
   

Jaa tämä sivu