1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

nView/ Hdmi-ongelma

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Kuunmies 03.11.2010.

  1. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Katselen koneellani teräväpiirtoelokuvia hdmi-kaapelin välityksellä fullhd-televisiostani. Kaapeli on 15m pitkä ja toimii testatusti vain 1080i tarkkuudella, 1080p aiheuttaa kuvaan virheitä. Tämän olen eliminoinut vaihtamalla nview asetuksista tv:n resoluutioksi 1920x1080i ja tällä järjestelyllä kaikki toimii hienosti.
    Päätinpä päivittää näytönohjaimeni ajurit nvidian uusimpiin(260.89). Päivityksen jälkeen aloin katselemaan elokuvaa totuttuun tapaan, mutta kuva oli täynnä samanlaisia virheitä kuin yrittäessä laittaa tv:n resoluutioksi 1920x1080p. No tämän tajuttuani menin heti tarkistamaan nview ohjauspaneelista resoluution mutta uudessa versiossa ei ilmeisesti ole mahdollisuutta käyttää 1080i vaihtoehtoa, tv tunnistetaan automaattisesti 1080p:ksi. Seuraava vaihtoehto alaspäin on 1280x720p. Enkö vain osaa käyttää uutta ohjauspaneelia vai onko nyt ainut vaihtoehto käyttää 1280x720p tai hankkia 1080p:hen kykenevä hdmi-kaapeli?

    edit. Noniin, asensin edeltävät ajurit takaisin ja sain taas elokuvat pyörimään käyttämällä 1080i tilaa. Kokeilin nyt vaihtaa reson 720p:ksi mutta sillä kuvaan tulee ajoittaista nykimistä. Mistähän tämä johtuu? Tiputtamalla tv:n virkistystaajuutta 50hz 720p tila näyttäisi pätkivän lievemmin mutta kuvanlaatu tuntuu huonommalta kuin 60hz.
    Laitteisto on Amd Athlon 64 x2 dual core 4200+ 2.2GHz , 2 gigaa ram, geforce 8600 GTS, soitin on mpc home cinema rautapurku käytössä.
     
  2.  
  3. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Uusimmat ajurit on 260.99 eli uudemmat mitä oot kokeillut tuolla... HD tason videot näyttää paremmalta kun laittaa 24 Hz kuvan asetuksista.. Itse säädän kuvani kun haluan kuvaa siirtää telkkarille että nvidia ohjauspaneeli -> set multiple displays ja telkkari tulille -> kuva tulee sinne.. sen jälkee työpöytä -> näytön tarkkuus -> 2 näyttö -> lisäasetukset -> näyttölaite -> virkistystaajuus 24 Hz -> vilmi pyöriin.. ei sitä 1080i tä kannata missää nimes käyttää.. Itsellä tommonen 10 metrinen dvi - hdmi kaapeli eikä mitää ongelmaa ainaka..
     
  4. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,119
    Kiitokset:
    160
    Pisteet:
    93
    Edellyttää että telkkari tukee 24p -kuvaa, joka taas on eri asia kuin "virkistystaajuus"....
    Jotkut telkkarit taas väittävät omaavansa 24p:n, mutta muuntavat sen kuitenkin....

    T: Vesku
     
  5. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Luulis tukeva ku fullhd o...
     
  6. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    No minkälaisilla asetuksilla nviewissä lähden kokeilemaa jos nyt elokuva on sitte vaikkapa 720p tarkkuutta. Noi 1080p pätkät nyt voidaan alkuun unohtaa kun tossa hdmi-johdossa lukee päällä, että 1080i vaikka ostaessa ymmärsin sen olevan fullhd kelpoinen. Töllö on Samsungin 50" 5-sarjalainen. En äkkiseltään löytänyt mitään mainintoja 24p:stä. Olen kokeillut useammalla eri elokuvalla, jotka siis tulee kiintolevyltä, ei bluray kiekolta.
     
  7. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Noniin, tarkemmin tutkittuani nvidia control panelia sieltä löytyi change resolution kohdasta customize vaihtoehto. Laitoin sinne asetuksiksi 1080x1920 progressive 24 hz ja alko pelittämään kohtuullisesti. ei näy kuvassa virheitä eikä juurikaan huomattavaa nykimistä tai pätkimistä. Ajurit tuli myös vaihdettua näihin 260.99 versioihin, en muista oliko tuota customize-nappia 260.89 ajureilla, luultavasti oli en vain huomannut. Eli ilmeisesti nyt sitten case closed :)

    edit. unohtui vielä että kokeilin katsella elokuvia myös viemällä koneen telkkarin viereen ja yhdistin metrisellä laadukkaalla johdolla mutta siinä ilmeni myös nykimistä ennen "virkistystaajuuden" tai mikä tuo nyt onkaan, pienentämistä. Ja johdot ovat siis hdmi-to-hdmi ja näyttiksen päässä hdmi-to-dvi plugi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2010
  9. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    eipä se johto kauheest auta jos asetukset päi prinkkalaa :)
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Joo no nyt se siis toimii mut kuvan alareunassa ilmenee sitä tearingiä vai mitä se nyt on nimeltään :). Mikäs se reclocker ohjelma mahtaa olla ja olisko siitä jotain apua ongelmaan. Se kuvan alareunan nykiminen ilmenee juuri sellasissa kohdissa kun kamera liukuu sivuttain.
     
  11. yussef

    yussef Regular member

    Liittynyt:
    28.09.2005
    Viestejä:
    370
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tuo jälkimmäinen voi johtua yksinkertaisesti siitä, että kuvausnopeus (n.24 kuvaa/s) on alun alkaenkin hidas nopeasti eteneviin kohtauksiin. Jos mahdollista, kokeile samaa materiaalia esim. kaverin ruudulla niin saadaan suljettua materiaalista riippuva häikkä pois ja vältytään turhalta taikinoinnilta.
     
  12. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    sen saa pois ainakin mpc hc ssä ku menee asetuksiin - playback - output - d3d fullscreen
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ei mulla ole kavereita, jos olis niin en varmaan säätelis näitä täällä yksinäni :) No asiaan, ReClocker sai leffan ruotuun ja nykiminen hävisi. Ehkä yhden kerran tunnin sisään näkyy pieni virhe enää kuvassa. Koitan vielä tota d3d fullscreen asetusta, nyt on vmr9 mixer.

    Kiitoksia avusta tähän mennessä!
     
  14. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,463
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Laitetaas nyt vielä viimehetken päivitys. Direct3d fullscreen hoiti homman viimeistään kotiin, mitä nyt aiheuttaa hieman säätämistä että saa elokuvan pyörimään niin ettei mpc hc tilttaa.
     
  15. LordPepsi

    LordPepsi Regular member

    Liittynyt:
    03.06.2006
    Viestejä:
    785
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26

Jaa tämä sivu