1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma nvidia ja virranhallinta

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi wwallu 01.02.2019.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Tasan tarkalleen 1515MHz pelatessa ja idlessä. Ajureiden vaihto ja virransäästötilojen rumppaaminen ei vaikuta. Taitaa olla entinen lappunen? Pitkäänhän tuo kestikin, ainakin sitä taustaa vasten että puolet rtx-korteista on rikki jo uutena.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,618
    Kiitokset:
    1,169
    Pisteet:
    223
    @wwallu

    Pohjusta hieman juttua. Mikä kortti kyseessä? Noilla kuitenkin ihmiset touhuilevat mutta ainahan on mahdollista että sulle on sattunut huono yksilö. Riesa on tietenkin että jos takkuaa niin joutuu laittamaan takuuseen ja odottelemaan uutta samanlaista tilalle. Luotto on toki siinä vaiheessa mennyt lappuun.
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...a2-geforce-rtx-2080-ex-naytonohjain-8gb-gddr6

    Noin muuten paras näyttis mitä mulla on koskaan ollut, vaikka tuollainen halppismalli onkin. Mukavan viileä ja käytännössä äänetön. Rtx-kortit vaan on ihan täyttä skeidaa. Ei ihmekään että nvidian tulos romahtaa kun 9 korttia kymmenestä menee takuuvaihtoon ensimmäisen kuukauden aikana.

    Edit: Taisin keksiä syyn sekoiluun. Ihan omin nokkineni. Shift 2 asentaa käynnistyessään legacy-ajurin, ja se ei sitten taidakaan olla yhteensopiva kympin kanssa. Mistä pääseekin sujuvasti seuraavaan ongelmaan, eli kympille ei taida olla legacy-ajureita olemassakaan.
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2019
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,282
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    193
    Kaikissa peleissä, vai jossakin yksittäisessä pelissä?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Kaikessa käytössä koko ajan, mutta se taitaa tosiaankin olla legacy-ajurin syytä. Nyt sitten pitäisi löytää toimiva legacy jos kymppi meinaa että sillä on mitään tulevaisuutta minun koneessa.
     
  7. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,627
    Kiitokset:
    391
    Pisteet:
    93
    Mikä ihmeen legacy- ajuri? Varmaan vain niin vanha ettei tue uusia kortteja?
    Kyllä 10: ssä kaikki toimii.:)
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,202
    Kiitokset:
    873
    Pisteet:
    123
    Herää kysymys @wwallu olisiko negatiivisellä asenteellasi jotain yhteyttä laitteiden toimintaan? Tulee vaan mieleen, kun kaikki mättää.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Tuo jutska https://www.nvidia.com/object/physx-9.13.0604-legacy-driver.html.

    Joo.:)

    Paljon mahdollista.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,282
    Kiitokset:
    850
    Pisteet:
    193
    Miten tuollaiset pelit voisivat tuon luokan näyttikseltä mitään turboboostia tarvitakaan? Sorry, olen ennenkin todennut, etten peleistä mitään tiedä, mutta silti tuollaista ihmettelen, kun noiden vanhojen pelien järjestelmävaatimuksia vilkaisin.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Keveitähän nuo enimmäkseen on, ja silloin näyttiksen pitäisi laskea kelloja. No on siellä joku nfs shift 2 vuodelta 2011, joka 4k-näytöllä vaatiikin jo jotakin. Varsinainen hankaluus tulee siitä että jumittaa 1515mhz työpöydällä tai vaikka nettiä selaillessa. Käristää hiljalleen muut osat ja tuollainen jatkuva 300 watin kulutus alkaa jo muutenkin näkyä nykyisillä sähkönsiirtomaksuilla.
     
  12. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,627
    Kiitokset:
    391
    Pisteet:
    93
    wwallu kiitti tästä.
  13. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    wwallu kiitti tästä.
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,077
    Kiitokset:
    775
    Pisteet:
    123
    Et oo wwallu konsolia harkinnu?
     
  15. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,790
    Kiitokset:
    398
    Pisteet:
    93
    Vähän minäkin ihmettelen että yhdelle ihmiselle sattuu kaikki mahdolliset käyttöjärjestelmä, näyttö ja komponenttiongelmat.

    Varmaan jos tekee kaiken väärällä asenteella, niin se menee todennäköisesti pieleen.

    Jos tosiaan on Afterburner niin pois, itselläni hajosi ratukka heti kun asensin ja säätelin tuuletinkäyrää.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,202
    Kiitokset:
    873
    Pisteet:
    123
    Vähän miettimisen arvoista asiaa.

    wwallu, kumma juttu, että ongelmat seuraa sinua, vaikka laitteita vaihdat. Ei uskoisi, että teet noviiseille laitekokoonpano suosituksia ja suosittelet heitä itse kokoamaan sen. Kerrot lisäksi sen olevan helppo nakki, täysin pystymetsästä repäistylle tyypille, joka koskaan ei ole nähnyt koneen sisälle.

    Itse tilaat koneet koottuna ja sen jälkeen tappelet niiden kanssa. Onko yksinkertaisesti kyse osaamisesta vai miksi ne ovat paskoja.
    Auttamishalut katoavat, kun ongelmien syy koko ajan on paska laitteissa tai niiden valmistajissa.
    Näin asia varmaan on, kun täysin pessimistisellä asenteella liikutaan, mikä silloin voi onnistua?

    Mieti vähän näitä asenteellisia asioita?
     
  17. huuko

    huuko Regular member

    Liittynyt:
    22.12.2017
    Viestejä:
    111
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Ainahan me mietimme onko maailmassa yksi totuus
    Mutta noissa NVidia RTX 2000 sarjan korteissa on ilmennyt myös ominaisuuksia , kuten
    OC ei toimi ilman sopivaa ohjelmistoa
    GDDR6 muistit ovat todella kiikkeriä ja niitten säätäminen on hienovaraista ja sitkeyttä vaativaa hommaa
    PCB ( piirilevy) ovat todella vaihtelevia laadultaan
    Korttiin vaikuttaa Mobo + CPU + RAM todella voimakkaasti
    "riittävä" PSU ei oikein tahdo riittää näille nopeille korteille
    Ja kortit ovat kriittisiä lämpöjen suhteen

    Eli nuo RTX-sarjalaiset on tarkoitettu säädettäviksi ja malli ; lyö kiinni ja pelaa , saattaa aiheuttaa jotain jota ei suositeltu ostopakettiin
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Vuosikymmenen vaihteen peleissä tuota käytettiin paljon.

    Taitaa tosiaankin olla niin että turingin ajurit hylkii tuota viritystä. Eli ei auta vaikka palaisi seiskaan vaan on pakko hommata amd:n näyttis. No eipä siinä mitään, hyvin luultavasti olisin laittanut sellaisen muutenkin. Nvidia ei saa enää edes v-syncciä toimimaan.

    Mulla taitaa windows olla 1809. Uusin ajuri ja 300MHz selaimella, mutta meneppä käynnistämään joku legacy-peli. Sen jälkeen 1515 aina ja kaikkialla aina ajurin vaihtoon asti.

    Enpä ole tuollaisesta koskaan kuullutkaan. Voisi joskus vilkaista. Afterburner löytyy, eikä se mitään sekoile. Pakollinen ohjelma uuden koneen kanssa.

    No olen. Mutta lapselliset ja kalliit pelit ja surkea ohjain.

    Totta. Komponenteilla on herkät tunteet.
     
  19. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,627
    Kiitokset:
    391
    Pisteet:
    93
    Ei AMD: kään osaa nyt tehdä 10v. päähän 100% tukevia/ toimivia ajureita silloin julkaistaviin lappuihin.
    Ei ole ollut ongelmia. Mutta, sulla olikin näyttönä TV, voi vaikuttaa (jos ja kun sen elektroniikkaa on mukana).
    Löytyy nopeimmin: Vasen alanurkan hakukenttään -> winver -> enter.
    Eihän sulla sitten ole edes ongelmaa...Vanhat pelit jättää herkästi jotain prosesseja taustalle/ tai varaavat edelleen ramia.
    Kun siinä tapauksessa lappu idlailee, saat helposti virheen; näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,199
    Kiitokset:
    3,599
    Pisteet:
    223
    Ei, eikä ole väliäkään. Vanhat pelit kai kuitenkin toimii amd:n nykynäyttiksilläkin. Ilman ylimääräisiä virityksiä se on helpompaa. Nvidia sen sijaan isolla rahalla lahjoi pelintekijöitä käyttämään physx:ää, ja sitten muutaman vuoden päästä ei viitsi edes tukea sitä. Ei varmasti olisi iso vaiva kirjoittaa legacyä turingille. Mitään säteenseurantaa tai muuta sen ei edes tarttisi osata.

    Tuskin tuo telkkarista johtuu. V-sync toimii tämän vuosikymmenen peleissä jos löytyy asetuksista, suoraan ajureista laitettuna ei. Ja vanhoissa peleissä ei vaikka asetuksissa olisikin.

    1809 se on. Mulla on uudempi windows kuin sulla:p Ei olisi jokin aika sitten millään uskonut.

    On siinä ongelma. 1515 pysyy vaikka käynnistäisi koneen uudelleen, eikä pelatessa nouse siitä mihinkään.
     
  21. jr62

    jr62 Member

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    18
    Geforcen foorumilla kertoilivat tällaista:

    "Check the power profile in nvidia control panel. Leave it on "optimal power". That happens to me if I put the power profile on "performance".

    Kysyjällä jäänyt myös kellot 1515 MHz.
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu