1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nvidia Geforce ohjelma ja ajurit.

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi KBH5050 01.12.2018.

 1. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Tervehdys!
  Jälleen pikku ongelmia. Asensin uuteen laitteeseen Nvidia Ge Force Gt 530 2gb ddr3 tilapäisesti, uutta odotellessa. Nvidia Geforce GTX 1050 Ti:n 4 gb ddr5 asensin joku päivä sitten, sekin vain odotellessa lopullista ja poistin vanhan Iobitin Uninstallerilla ja asensin laitteen ja mukana tulleella DVD:llä ajurit ja ohjelman. Ajurit asentuivat ok ja ohjelma, mutta sitten päivityksessä Geforcen Experiencen avulla se päivitti ok, mutta poisti hiiren kakkosnapin ja tehtäväpalkin piilotetuista kuvakkeista Nvidian kuvakkeet, joilla pääsisi säätämään asetuksia, vain näytön asetukset valikko jäi hiireen, muiden lisäksi, mitä on , mutta ne onkin winukan omia. No poistin ja asensin uudelleen, jolloin hiireen ja tehtäväpalkkiin näkyvänä lisäämäni jäivät näkösälle. Asennuksessa automaattisesti luotu tehtäväpalkin piilotetut kuvakkeet osasta päivitys poisti sen taas.
  Nyt mietin, mitä tapahtuu, kun päivitän jälleen viimeisimpään versioon, Nvidia päivitti automaattisesti nuo 2 päivitystä, kun hiirellä yritin aukaista tuota Nv.Gef. Experienceä. Katoaako nyt hiirestäkin kuvake?
  Missähän valikossa ne C:asemalta Nvidialta löytyisi, siellä näyttäisi olevan aika monia kansioita alavalikossa ja voisiko sieltä saada niitä uudelleen asennettua?
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  En osaa sanoa mikä tuo ongelma on, mutta poista experience ja tee aina päivitykset adwanced valinnalla, josta poistat experience ruksin, ettei se asennu. Tuossa asennusmuodossa voi valita niin, että poistaa vanhat asennukset alta pois ja tekee puhtaan asennuksen.
  Heittäisin myös kaikki IObitin ohjelmat pois.

  Edit Suosittelisin hakemaan aina NVidia ajurit täältä suoraan: https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
  Nanna_86 ja KBH5050 kiittävät tästä.
 4. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Kyllä kerran hain uusimman päivityksen suoraan Nvidialta, mutta jostain syystä se ei asentunut ok, vaan teki nuo virheet, tuo iobit poistaa ohjelman ohjauspaneelin normaalipoiston lisäksi myös muuta tarpeetonta, mutta sekin jättää jotain, mm. eilen aamusta katselin, että vanhan 530 gt:n jämiä oli jäänyt, no katson vielä tuolla puhtaalla asennuksella, jonka tein myös. En tiedä, miksi näin hankalaa nyt on, kolmella muulla pöytäkoneella on Nvidian näytönohjaimet, tosin vanhemmat, mutta aina päivitykset niihin ovat olleet helpot asentaa ja ne olen asentanut useamman vuosittain, kun on tullut saataville.
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  Luottaisin kyllä NVidian oman poisto-ohjelman poistokykyyn eniten. Ole tarkkana valitessasi valinnat NVidian valintaikkunassa, että teet valinnat oikein ja lataat oikean ajurin sieltä.

  Jos nuo kaikki oikein tekee, ei pitäisi olla ongelmia.
  Minusta olet käyttänyt paljon erilaisia epäluotettavia ohjelmia, mitä matkan varrella on selvinnyt (sorry vaan), niillä mahdolliseti jotain vaikutusta asiaan.

  Oletko missään vaiheessa ajatellut uutta puhdasta asennusta ja sen jälkeen pidättäväisyyttä toisen osapuolen apuohjelmissa, joissa Windowssin omat työkalut toimii parhaiten.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 6. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  606
  Kiitokset:
  110
  Pisteet:
  53
  Jos haluaa tehokkaan ja hyvän puhdistusohjelman niin mieluummin Ccleanerin portable versio joka ei tiettävästi jää taustalle tai "vakoile" niinkään paljon. Noi Iobit ohjelmistot ovat aina olleet hieman epämääräisiä.
   
  KBH5050 kiitti tästä.
 7. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Latasin juuri tuon ajurin Nvidialta ja alan myöhemmin asentaa.
  Noista apuohjelmista voi olla montaa mieltä, mutta minä pidän niitä verraten hyvinä, joitakin ja asensin kaikkiin 8 laitteeseen kotona, määrätyt, heti uutena. Jollakin ohjelmalla sain ratkottua asioita, joihin suoraan alan ammattilaiset sanoivat, asenna uudelleen windows...
  Minulla on monia maksullisia ohjelmia, joita on vaikeaa saada uudelleen asennettua, jos pistän koko windowsin uusiksi, jopa mahdotonta, olen joutunut kyllä winukankin laittamaan uusiksi, aikoinaan monet kerrat ja joitakin ohjelmia jäi rahasta uudelleen asennettaviksi, monien yhtyedenottojen jälkeenkin.
  Aika paljon olen asentanut varsinkin tälle omalle koneelleni kaikenlaisia ohjelmia kokeeksi ja poistanut, mutta jättävät esim. rekisteriin turhaa tauhkaa, jota on käsin regeditin kanssa mahdotonta poistaa ja siinä olen käyttänyt jotain ohjelmia siivoukseen parhaalla kertaa yli 600 tarpeetonta merkintää poisti rekisteristä eräs ohjelma ja kaikki ohjelmat toimivat ok sen jälkeenkin, kun kokeilin ja nuo käyttämäni ohjelmat tekevät myös varmuuskopion ja haluttaessa usein palautuspisteen, ennen poistoa.
  Tämä on makuasia, jotkut käyttävät noita maksullisia ja maksuttomia apuohjelmia, enkä niistä enää ala enempää kiistelemään.
   
 8. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Kyllä minulla on tuo CCleaner käytössä, ilmaisversiona, kaikissa ja puhdistaa hyvin turhia jämiä, koska maksullinen ei löytänyt esim. rekisterin siivouksessa läheskään niin paljoa, kuin eräs toinen maksamani, tuo CCleaner oli vuoden verran. Sekin vain huononi, kun omistaja vaihtui.l Sitten hieman paransivat, mutta tuputti nytkin jatkuvasti avattaessa maksullista...
   
 9. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  No niin, asensin puhtaana asennuksena Nvidian ja kaikki Geforce Experiencestä hävisivät ja niin hävisivät myös hiiren oikeasta painikkkeesta aiemmin löytynyt Nvidian kuvake ja sen avulla säätömahdollisuudet, samoin kävi tehtäväpalkin kuvakkeelle, säilyi, muttei toimi...
  Asensin vielä uudelleen Gf. Experienceä luoden, mutta ei apuja...
  Poistan vielä kaiken ja katson sitten uudelleen asennusta ja, jos ei onnistu niin sitten USB 3 kovolta palautus eilioseen tilanteeseen, jossa vielä näkyivät ja toimivat.
   
 10. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  Kyllä hiiren oikealla napilla tulee "NVidia Ohjauspaneeli" valintamahdollisuus työpöydällä.

  Ohjauspaneeli.
  Tehtäväpalkissa se on myös, katsoitko "Näytä piilotet kuvakkeet".
  Alla kuva tehtäväpalkista:
  Kuvakkeet.PNG

  Taitaa olla jotain muuta hämminkiä.

  Ei Experience vaikuta näihin, se on vaan päivitys ja pelien optimointiohjelma.

  Kyllä CCleaner on ihan riittävä puhdistusohjelma, mikä sen riittävyydessä on ongelmana?
  Mitä ihmeen puhdistustarpeita sinulla oikeastaan on, se ei ole edes välttämätöntä usein tehdä, jotkut pärjää koko koneen iän ilman sitä.

  Windows 10:llä pystyy tekemään riittävät puhdistustoimet ilman apuojelmia.
  99% noista apuohjelmista ei ole mitenkään tarpeellisia ja rahaa niihin on täysin turha laitaa, koska monien niiden tehtävä on pelkästään rahan kerääminen käyttäjiltä, antamatta mitään hyödyllistä tilalle, paitsi ehkä ongelmia.
  Uskolla tehdään ihmeitä jos ihan suorasanainen on, mikäli noihin humpuuki apuohjelmiin luottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 11. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,168
  Kiitokset:
  3,841
  Pisteet:
  223
  Nvidia-ohjauspaneeli on aina välillä hukassa. Kyllä se yleensä päivässä tai parissa kotia hoipertaa jos sille tulee tarvetta.
   
 12. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  Nämä ohjelmat ovat juuri niitä humpuukiohjelmia, jotka saadaan näyttämään satoja virheitä ja mitkä pelkästään maksamalla saadaan pois. Huijausta parhaimmillaan tai röyhkeimmillään ja joku uskoo, luottaa ja ennen kaikkea maksaa.
  faktoja, miksi tai millä tavalla CClener välillä huononi ja sitten taas parani. Kerro mistä tämän näki vai onko ihan mutua vaan, kun siitä välillä uutisoitiin muiden asioiden takia, joka ei mitenkään liittynyt sen puhdistusominaisuuksiin.

  CCleaner ei mitään tyrkytä jos osaa tehdä oikeat asetukset ohjelmaan. Sitä on myös turha verrata johonkin maksulliseen huijausohjelmaan.

  edit: mikä tuo parempi maksullinen ohjelma on nimeltään?
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 13. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Niin tuo CCleaner alkoi esittämään mainoksia ja jotain muutakin kertoivat siitä, siis arvostetetuilla tahoilla, ei ollut mutua. En väittele kanssasi noista ohjelmista, kuten olen kertonut, olen kuitenkin ne hankkinut huomattavasti edullisemmin, kuin normaalihinta, murto-osaan.
  Yhtenä hyvänä ohjelmana kerron kuitenkin Tweak.Comin Windows Repair, jonka sain tietooni minua viisaammalta ja jotain korjasin sillä, josta joku alan koulutuksedn saanut kehoitti asentamaan windowsin, uusiksi.
   
 14. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Pikku lisäys vielä asiaan, sain kyllä lopulta hiiren kakkospainikkeelle tuon Nvidian kuvakkeen ja siitä tehtäväpalkkiin, mutta tehtäväpalkin piilotetuista kuvakkeista jäi edelleen uupumaan.

  Niin muuten tuo Twin. comin Windows Repair on ilmainen, siitä on kyllä maksullinen myös olemassa, mutta en ole hankkinut. Ilmainenkin tekee monia korjauksia mm. tuo sfc /scannow, jota olen kyllä erikseen käyttänyt aiemmin.
   
 15. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,168
  Kiitokset:
  1,283
  Pisteet:
  223
  Klikkaa tehtäväpalkissa hiiren oikealla -> Tehtäväpalkin asetukset -> Ilmoitusalue/Valitse mitkä kuvakkeet näkyvät tehtäväpalkissa.
   
 16. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,150
  Kiitokset:
  1,037
  Pisteet:
  243
  Usein Windowsin "rikkoontuminen" johtuu jostakin viruksesta tai on seurausta aggressiivisen haittaohjelman poistamisesta. Toinen syy voi olla ylitoimelias "rekisterin puhdistusohjelma" tai jonkun Windowsin "nopeutus- ja viritysohjelman" käyttö. Jos tuollaiselle Windows Repair -ohjelmalle on useamman kerran tarvetta, kannattaa siis miettiä, mistä se voisi johtua.
   
  tarantella ja KBH5050 kiittävät tästä.
 17. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Kiitti, mutta kuten kerroin, olen tehtäväpalkkiin saanut asennettua sen, mutta tuolta tehtäväpalkin Näytä piilotetut kuvakkeet se puuttui, CD:ltä kun asensin ohjelman ensimmäisen kerran, niin sinne tuli, hiiren oikean napin lisäksi. Kaikki sitten hävisivät samantien ohjelman päivityksessä.
   
 18. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Olen kyllä käyttänyt parikertaa ja saanut jotain korjattua, kun on kahdeksan laitetta(3pöytäkonetta ja niihin varakoneet ja kaksi läppäriä) ja kolme käyttäjää, joista yksi 14 -vuotias, niin kaikkea sattuu. Itse, kuten kerroin, olen kokeillut kaikenlaisia ohjelmia, siis muitakin, kuin näitä korjausohjelmia ja ne jättävät usein paljon turhaa rekisteriin ym.
   
 19. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  Minusta näistä viesteistä on luettavissa, että on käytetty jotain liian syvälle rekisteriin tai toimintoihin kajoavia ohjelmia.
  Ehdotan, vähennä liian rajujen korjaavien ohjelmien käyttöä, niin ongelmatkin vähenee.

  Kysyn nyt uudelleen, mistä osaat sanoa väittämän, että jotkut rekisterin puhdistusohjelmat jättävät paljon turhaa rekisteriin. Onko parempi, että poistavat liikaa, vieden samalla koneen toimintoja pois, kuten näyttäisi käyneen.

  Yliaktiivinen korjaustoimenpiteiden ja -ohjelmien käyttö liian vahvoilla, syvälle pääsevillä ohjelmilla, aiheuttaa koneelle ongelmia. Yleensä ne jotka paljon rassaavat, korjaavat ja aiheetta suorittavat noita toimenpiteitä, tulee seurauksena juuri puuttuvia toimintoja tai muuta epämääräisyyttä.

  Hallitsemattomat rekisterin puhdistusohjelmat saattavat olla jonkun käsissä tietokoneelle venäläistä rulettia.

  Kerron sinulle hyvän vinkin, kun kokeilet uusia ohjelmia. tee koneeseen palautuspiste ennen kokeilua, niin voit palautuspisteestä poistaa ohjelman jos et halua sitä käyttää. Tämä poistaa myös kaikki sen aiheuttamat rekisterimerkinnät.
  Toinen vaihtoehto, laita johonkin koneeseen VirtualBox, siinä voit ilman riskejä testata eri ohjelmia.

  edit: Tuolla aikaisemmin mainittiin nopeutusohjelmat. Niiden toiminta perustuu siihen, että poistetaan osa käyttöjärjestelmän hidastavia toimia ja osia, jolloin jäljelle jäänyt nopeutuu.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
 20. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  606
  Kiitokset:
  110
  Pisteet:
  53
  Ja tarviiko nykyään edes puhdistaa rekisteriä? Mitä hyötyä siitä käytännössä on koska nykykoneet on sen verran nopeita ettei puhdistamatta jättäminen niitä paljon hidasta.
   
 21. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,267
  Kiitokset:
  1,052
  Pisteet:
  223
  Käytännössä rekisteriä ei tarvitse puhdistaa, eikä se aiheuta ongelmia jos kaikki poistettavat ohjelmat oikeaoppisesti vaan poistaa.
  Oman mielen rauhoittamiseksi voi vaikka muutaman kerran vuodessa ajaa CCleanerin rekisteripuhdistuksen, mutta mitekään tarpeellinen se ei ole.

  Paljon tärkeämpää on pitää kone puhtaana haittaohjelmista ja viruksista, eikä latailla sellasia ohjelmia jotka tuovat koneelle kylkiäisiä.
   

Jaa tämä sivu