1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Norton Mobile Security menee pois päältä itsestään

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi DeepBlue 30.01.2019.

 1. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ostin Nortonin virusturvan kolmelle laitteelle ja asensin sen kännykälle, tabletille ja PC:lle. Aikaisemmassa Samsung kännykässäni Norton toimi OK, samoin läppärissä ja nyt myös tabletissa. Mutta uudessa Huawei P20Pro -kännykässä Haittaohjelmien torjunta menee itsestään pois päältä vähän väliä. Pysyy ehkä 5-10 min päällä.

  Olen ollut yhteydessä niin Huawein kuin Nortonin tukeen ja tehnyt kaikki heidän ohjeistamansa säädöt kännykän ja sovelluksen asetuksiin. Mm. kaikki akun säästösäädöt on otettu pois päältä.

  Onko minulla kohtalotovereita? Oletko onnistunut selättämään tämän ongelman, jos se sinulla oli? Jos kyllä, niin kerro miten?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,025
  Kiitokset:
  773
  Pisteet:
  193
 4. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos vastauksesta.
  Android 8 Oreo toimii tabletissani ok, mutta kännykkä on päivitetty Android 9 Piehin ja siinä esiintyy kuvaamani ongelma.
   
 5. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  28
  Android kännykkä tai tabletti ei tarvitse virustorjuntaa joten sitä ei kannata asentaa vaikka onkin maksanut (mikä ei sekään sinänsä ole nykypäivänä järkevää). Se kun on 99% ajastaan tyhjänpanttina ja kuluttaa näin aivan turhaan akkua ja suorituskykyä.

  Haittaohjelmien saanti on varsin hankalaa jos asentaa vain suurien/tunnettujen tekijöiden sovelluksia ja niiden valikoimista löytyy käytännössä kaikki tarpeellinen.
   
 6. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  3,711
  Kiitokset:
  795
  Pisteet:
  123
  @WinLix olet toistuvasti kertonut, että kännykät ja tabletit ei tarvitse virustorjuntaa ja haittaohjelma suojaa. Turhaanko niille noita torjuntaohjelmia tehdään vai miksi useat valmistajat niitä tekee jos niitä ei tarvita?
  Puhutko nyt kentien vaan itsestäsi ja omasta käyttäytymisestä ja puhelimen käytöstä?

  Tavatonta ei kuitenkaan ole, ettei niihin ei ongelmat tarttuisi, niillä pystyy surffailemaan ihan samalla tavalla kuin tietokoneilla ja pystyy klikkailemaan eri linkkejä. Annettasiinko tietokoneen käyttäjälle myös sama ohje käyttää "suurien/tunnettujen tekijöiden sovelluksia", joka todellisuudessa ei mitään turvaa ja suojaa kuitenkaan anna.
  Voisitko nyt perinpohjin kertoa, mistä Androidin käyttäjät suojan saavat mm. surfailleessaan, ettei ole pelkoa mistään tartunnoista.

  Ei voi myöskään sanoa, ettei Androin viruksia ole, sen voi yksinkertaisesti todeta Googlaamalla "Android virus", niin saa sivukaupalla siihen liittyvää asiaa.

  Edit: Liiotellaan vähä. Ovatko esim. pornosivustot Android puhelimella ja tabletilla turvalliset sivut?:cool:
  Laiton tämän kysymyksen, jotta ymmärretään, ettei eri laitteiden käytöllä nykyisin ole rajoitteita.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019
 7. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  28
  Täytyyhän virustorjuntafirmojen saada rahaa eli myyjät koittavat parhaansa mukaan saada asiakkaat ostamaan tällaisen vaikkei ne eivät todellisuudessa tuo yhtään mitään lisäturvaa siis Androidiin. Windowsin puolella virustorjunta on tarpeellinen mutta siellä menee ilmainen vaihtoehto. Maksulliset eivät tuo sen enempää turvaa vaan lisäominaisuuksia.

  Sitä en kiellä etteikö Androidiin ole tehty haittaohjelmia. Onhan niitä ja paljonkin. Kysymys on lähinnä siitä miten ne voi päästä Androidiin. Käytännössä ainoa paikka on Google Play sillä ani harva lataa selaimen kautta ja silloinkin asennus ei koskaan ole automaattinen vaan käyttäjän täytyy itse se tehdä.

  Ja mitä Google Play palveluun tulee ei sieltäkään saa niitä helposti. Tietty sovellus vaikkapa Ampparit on siellä vain yhteen kertaan ja samalta valmistajalta. Tottakai huijauksia esiintyy (Kuten samannimisiä sovelluksia) mutta nämä ovat harvinaisia ja tarkat silmät erottaa kyllä aidon.
   
 8. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  3,711
  Kiitokset:
  795
  Pisteet:
  123
  Puhut siis pelkästään omasta puhelimen käytöstä ja ohjelmien lataamisesta, annat muille suosituksia sen mukaan.

  Androin puhelinten ja tablettien selain on oletuksena aina Google Chrome, jolla surffailu onnistuu ihan samalla tavalla kuin tietokoneella. Kuten itsekin mainitsit on Androidille tehty haittaohjelmia, ne voivat tarttua selatessa ja surffatessa eri sivuilta, ja linkkejä klikatessa.
  Voisi lopettaa tuollaiset hölmöt suositukset, joille ei ole mitään pohjaa.
   
 9. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  3,711
  Kiitokset:
  795
  Pisteet:
  123
  Sorry tuplat.
  Tässä olet pahasti väärässä, unohdat surffailun kokonaan.
   
 10. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  28
  Monen vuoden kokemuksella jota on kertynyt työpaikallani atk tukihenkilön työssä jossa pääsee näkemään ja kokeilemaan monenlaisia laitteita. Kukaan ei siellä käytä näissä Android vehkeissä virustorjuntaa vaikka osa on henkilökunnan käytössä ja oletuksena emme asenna näitä myöskään asiakkaiden laitteisiin koska ymmärrämme että ei kannata hyödytöntä softaa asentaa viemään suorituskykyä.

  Tietokoneella haittaohjelmien saanti on paljon helpompaa. Et voi käytännössä saada Androidiin sellaisia selaamalla sivuja vaan aina vaaditaan että käyttäjä itse asentaa sovelluksen. Erilaisia huijaussivustoja toki on olemassa. Esimerkiksi tällaisia: https://www.2-spyware.com/news/wp-content/uploads/virusai/android-virus-examples_en.png eli tarkkana saa olla ettei mene halpaan. Poikkeuksena hakkeroidut sivustot joita on harvassa ellei itse vartavasten hae sellaisia ja nekin vaativat Androidissa olevan aukon jotta asennus tapahtuisi automaattisesti ilman käyttäjän toimia.
  https://tekniikanmaailma.fi/tm-tutk...urvaa-android-puhelimet-ovat-haavoittuvimpia/

  http://pjarvinen.blogspot.com/2018/02/vuosi-f-securen-mobiilin-virusturvan.html

  Edes Petteri Järvinen johtava asiantuntija ei nähnyt näille tarvetta vaikka testailikin pitkään.

  Suurin ongelma mitä voi käydä on sovelluksen sisäiset ostot. Jos niihin antaa korttitiedot niin muksu voi tietämättään tilata kalliita peliä auttavia toimintoja. Myöskin osa ilmaissovelluksista haluaa ihmeellisiä oikeuksia joille ei tuntuisi löytyvän perusteita. Nämä eivät kuitenkaan liity tähän virustorjuntakeskusteluun koska tällaisia ei varsinaisesti luokitella haittaohjelmiksi.

  Jokainen päättää haluaako tällaisen turhakkeen viemään akkua ja suorituskykyä. Minä en ainakaan kun akku ei kestä muutenkaan pitkään!
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019
 11. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  3,711
  Kiitokset:
  795
  Pisteet:
  123
  Kysyn vielä kerran lyhyesti, onko riskiä tai turvauhkia?
  Normaali käyttäjä, surffatessaan klikkailee erilaisia linkkejä asioita etsiessään. Niissä voi toki esiintyä erilaisia mainoksia tai muita linkkejä täysin viattoman näköisessä ympäristössä, Onko riskiä saada pöpöjä?
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2019
 12. WinLix

  WinLix Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  312
  Kiitokset:
  60
  Pisteet:
  28
  Riski ja turvauhka on jos eteen tulee tällaisia huijaussivustoja: https://www.2-spyware.com/news/wp-content/uploads/virusai/android-virus-examples_en.png Taikka jos sivustolla mainostetaan "Lataa tästä luotettava ja ilmainen päivitys Chrome selaimelle" ja käyttäjä klikkaa ilman sen ihmeellisempää miettimistä heti latauspainikkeita ja senjälkeen asentaa tarjotut ohjelmat.

  Mutta ne eivät tarkoita että laite olisi saastunut. Ne vain yrittävät huijata käyttäjää lataamaan mahdollisesti haitallisen sovelluksen joka olevinaan "puhdistaa laitteen haittaohjelmista". Käyttäjän pitää olla näissä tarkkana oli torjuntaa tai ei sillä mikään virustorjunta ei ole 100% luotettava vaan aina pääsee jokin läpi.

  Näissä huijaussivustoissa pitää vain osata erottaa huijaukset ja pitää mielessä että vain Google Playsta asennetaan sovelluksia ei mistään muualta vaikka kuinka mainostavat. Huijaukset kun voi aina sulkea laittamalla selaimen kiinni.
   
 13. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  3,711
  Kiitokset:
  795
  Pisteet:
  123
  Normaalikäyttäjälle noiden eroittelu saattaa olla ylivoimaista, siksi virusohjelmasta on hyötyä, vaikka eivät 100%:a olisikaan, kuten ei mikään torjuntaohjelma.
  Minä olen koko ajan kirjoittanut surffaamisesta ja sinä kirjoitat koko ajan Google Playsta ja lataamisesta.

  Virusohjelmat ovat juuri siksi, ettei ihmiset tunne tai tunnista huijaussivustoja surffaillessaan. Monet virusohjelmat blokkaavat jo sellaiselle sivulle pääsyn.
   

Jaa tämä sivu