1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nopeaa apua uuden koneen käyttöönotossa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi miimoi 29.11.2017.

  1. miimoi

    miimoi Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ollaan siis kasattu kone valmiiks, mutta mitäs nyt. Miten siis aloittelen ohjelmien asentelun windows ym. Windows on jo valmiina tuossa tikulla, mutta kun koneen laittaa päälle ja niin mitään kuvaa ei näy. Laitoin emon mukana tulleen ajurin dvd asemaan, mutta ei lähde sitä lataamaan...eli miten nyt pitää toimia, että saan windwosin asennettua.
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Mitä osia koneessa? Saisitko otettua kuvia koneen sisältä ja takapaneelista. Näkisi vähän miten on johtoja kiinnitetty ja mihin.

    Kone kuitenkin lähtee siis käyntiin, se on jo jotain.
     
  4. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    ÄLÄ ala hosumaan
    DVD toimii > avaa ja poista levy
    Irroita OS-asennustikku
    Yhtäaikaa noi sotkee ihan kaiken

    Ensiksi täytyy saada kuvaa näkyviin
    Onko sinulla:
    Näyttö
    Näppäimet
    Hiiri
    Johdoilla kinni , vai yritätkö Wi-Fi langatonta yhteyttä
    Kerro vähän siitä mitä nyt omistat
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mitä ihmeitä tuo juttu on?
    Tuo on totta, että kuva pitää saada ensin näkyviin, ennen kun mitään muuta voi tehdä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2017
    *Trinity* kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Näytössä tulisi lukea "no bootable device!" tms. kun koneen käynnistää. Silloin tiedetään että signaalia pukkaa näytönohjaimesta. Ellei mitään niin näytössä usein lukee no signal. Tästä alkaa sitten vianhaku.

    lisäys
    Varmaankin pitäisi lukea "Reboot and select proper boot device".
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2017
  7. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Lue Aloitus
    Wireless on hankala käyttöönotossa ennenkuin ajurit on asennettu
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mitä ihmettä tuo juttu on, mistä tuo Wireless tulee, kun käyttäjä pohtii, miten saisi käyttöjärjestelmän asennettua koneeseen, jossa näytölle ei tule mitään.

    Tarkoitukseni ei ole loukata, olisi vaan kivaa jos oltaisiin samalla planeetalla.
    edit: ilmeisesti ongelma on ratkennut, mitä luin tuolta toiselta kyselysivustolta.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2017
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Aloituspostaaja voisi tosiaan listata koneensa osat, ainakin emon ja onko koneessa erillistä näytönohjainta. Muuten tässä kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.
     
  10. Pi-Mu

    Pi-Mu Regular member

    Liittynyt:
    07.02.2017
    Viestejä:
    280
    Kiitokset:
    50
    Pisteet:
    28
    Toi tulee julkisesta tiedosta , että on olemassa TV vastaanottimia jotka voidaan kytkeä PC näytöksi Wi-Fi radioverkolla
    Tässä tapauksessa kuten niin monessa muussakaan aloittajaa ei kiinnostanut omat vehkeensä
    Johdollisena löytyykin sitten joitakin vaihtoehtoja , niissä vain vaaditaan että piuhan molemmissa päissä on sama järjelmestelmä

    QUOTE="tarantella, post: 5153634, member: 1111718"]
    Tarkoitukseni ei ole loukata, olisi vaan kivaa jos oltaisiin samalla planeetalla.
    edit: ilmeisesti ongelma on ratkennut, mitä luin tuolta toiselta kyselysivustolta.[/QUOTE]

    Ihan sama tilanne on näppäimistöjen ja hiirien kohdalla , niitä myydään paljonkin langattomilla vaihtoehdoilla
    Mutta wireless ei tarkoita ettei niitä tarvitse liittää käyttöön
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Maltahan nyt vähän, ennen kun lähtee lentoon. Aika vaikeaa on alkaa arvailla koneen kokoonpanoa, eikä tuota tulosta.
    Eiköhän ole kysyjän tehtävä kertoa laitekokoonpano.
     
  12. miimoi

    miimoi Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Hei sori. Sain apua jo toisaalta. Mutta vika oli siinä, että prossun virtapiuha oli unohtunu laittaa paikoilleen. Oli 4pin liitin ja powerista ei lähteny yhtää 4pin johtoa. Aika kun piuhoja pyöriteltiin niin tajuttiin, että pitää laittaa powerin 8pin pihasta vaan puolet tuohon 4pin liittimeen ja jo alka homma toimiin. Mutta mutta...kaverilla on nyt täysin vastaava setti mutta kuvaa ei jostain syystä telkkariin saa näkymään. No huomenna jatketaan asian selvittelyä ja osia en nyt ulkoo muista, mutta tuossa on kuva koneen sisältä http://aijaa.com/0P5hE7
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Eiks tuolta vasemmasta yläkulmasta taas ole 4pin lisävirta poissa. Vai oliko toi nyt omasta koneestasi vanha kuva?
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Tuossa kuvassa tosiaan 4 pinninen cpu-virtaliitin ei ole paikoillaan. Laitetaan vielä kuva tuosta:

    virta.PNG

    Mutta taisi olla jo vanha juttu tämän kuvan osalta.
     
  15. miimoi

    miimoi Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tuo kuva on tuosta meidän koneesta ja kaverilla täysin vastaava. Ja nimenomaan tuon pihuan puuttuminen aiheutti meillä ongelman joka on nyt siis ratkaistu. Kaverilla on kaikki piuhat oikeilla paikoilla, mutta kuva ei näy. Voi olla vika hdmi kaapelissa tai telkkarissa.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,065
    Kiitokset:
    3,812
    Pisteet:
    223
    Onko telkkarissa mitään namiskaa millä valitaan mistä kuva tulee?

    Edit: Kai siinä kuitenkin asennusvalikot näkyy mistä voi valita kuvan lähteen?
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Mikä tuo emo on malliltaan -> linkkaa. Tai sama se sille kun on Ryzen prossuna niin tarvitsee joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen.

    Sitten tämä yleisjuttu:
    Emo pois sieltä kotelosta ja masiinan kasaus emon laatikon päälle. Prossu+cooleri, 1 ramikampa sekä näytönohjain. Virrat emolle sekä näyttikselle. Ei muuta. Oikosulkea emon pwr switch liittimet vaikka pikku ruuvimeisselillä. Näyttöön tulisi tulla herjaa "No bootable device!" tms.

    [​IMG]

    Tämä operaatio siksi että varmistutaan ettei emo ole oikosulussa koppaan.

    Mutta ensin nuo wwallun jutut ^.
     
  18. miimoi

    miimoi Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Jep. Kaikki piuhat ym on kunnossa. Eli noita koneita kasattiin 2kpl täysin identtisiä ja nuo kuvat on tästä meidän koneesta ja se toimii oikein. Telkkarista ollaan valittu oikeat kanavat ym. Tänään kokeilevat toisella telkkarilla ja toisella hdmi kaapelilla. Jos ei ongelmat ratkea niin sitten lähdetään kokeilemaan tuota Whatta Heckin maneeria. Mikään ei kyllä pitäs olla oikosessa ja korokepalat on alla. Mut testaillaan.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Tilanneraporttia sitten tänne. :)
     
  20. miimoi

    miimoi Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2008
    Viestejä:
    161
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Vika selvis, eikä ollu sen isompi kun huonosti pohjaan painetut ram:it. Kiitokset neuvoista
     
    Whatta Heck kiitti tästä.

Jaa tämä sivu