1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma "No signal"

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi TsemiZ 30.07.2019.

  1. PerttiGG

    PerttiGG Active member

    Liittynyt:
    22.04.2017
    Viestejä:
    444
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    53
    Jännä kyllä että MSIn halvemmissa B450 malleissa on Bios flash nappula koneen takana mutta tässä kalliimmassa x470-mallissa ei ole.

    Sun pitää jostain lainata vanhempaa, esim. 1000 tai 2000 sarjan prossua ja päivittää sen avulla bios joka tukee noita uusia prossuja.

    Tämä ainakin mun käsittääkseni on kyseessä oleva ongelma.

    Katso vielä lukeeko emolevyn laatikossa Ryzen Desktop 3000 series ready vai 2000 series ready
     
  2.  
  3. TsemiZ

    TsemiZ Newbie

    Liittynyt:
    28.12.2018
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siinä lukee se 2000 ready
     
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,577
    Kiitokset:
    3,707
    Pisteet:
    223
    Monet kaupat päivittää noita. Jos läheltä löytyisi vaikkapa Verkkokauppa.
     
  5. TsemiZ

    TsemiZ Newbie

    Liittynyt:
    28.12.2018
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli sinne sen emolevyn vien päivitettäväksi vai?
     
  6. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,577
    Kiitokset:
    3,707
    Pisteet:
    223
    Muistaakseni joku siellä päivitti. Kysäise jos et löydä vanhaa prossua mistään. Lainaako amd niitä enää?
     
  7. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,207
    Kiitokset:
    680
    Pisteet:
    123
    wwallu kiitti tästä.
  8. TsemiZ

    TsemiZ Newbie

    Liittynyt:
    28.12.2018
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    No nyt on päivitetty bios, mutta prosessori ei näytä menevän paikoilleen vaan jää puoliksi kallelleen, näyttäisi pinnit vääntyneen voiko ne jotenkin korjata!??
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,826
    Kiitokset:
    1,215
    Pisteet:
    223
    Oivoi. :( Prossua on soviteltu väärin sockettiinsa. Jos et itse varovasti uskalla niitä pinnejä taivutella (saattavat katketa jos vääntelee) niin paikallinen kultaseppä voisi mahdollisesti auttaa. Takuu ei taida tulla kysymykseen tuossa tapauksessa koska yleensä prossu sujahtaa paikoilleen ihan helposti.
     
  10. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Siis hetkonen puolelta prossua kallelaan? En nyt halua vittuilla, mutta miten tuo onnistuu?
     
  11. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,560
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    58
    Juu, prossua asennellessa kannattaa olla tarkkana sen suhteen miten päin prossu menee kantaan, väärin päin se ei sovi, kun pinnit ottaa vastaan. Yleensä prossussa on pieni kolmio kulmassa, jonka pitäisi osua samalle kohtaa kannassa olevan kolmion kanssa. Mikäli prossua koittaa väkisin tunkea väärinpäin, AMDn tapauksessa saattaa pinnejä vääntyä. Kannattaa myös muistaa nostaa prossukannan vipu ylös ennen prossun sovittamista kantaan, tällöin prossun pitäisi tipahtaa paikalleen omalla painollaan, jos se vaan laitetaan kantaan oikein päin.

    Jos pinnejä vääntyy, ja ne ovat vain hiukan vinossa, niitä voi hyvin varovasti yrittää suoristaa. Jos niitä on vinkkelissä paljon tai pahasti (esim. ristissä toistensa päällä), tai kenties kokonaan poikki, ei auta muu kuin uuden hommaaminen.
     

Jaa tämä sivu