1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Nintendo DS

Viestiketju Kaikki muut pelikonsolit -osiossa. Ketjun avasi peramara 16.10.2005.

 1. samipupu

  samipupu Member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Pakko hieman lisätä, kun tiedän enemmän.
  DS-elokuvien videon laatu riippuu millä ohjelmalla se on pakattu ja mitä asetuksia käyttäen. Laadukkaampi video vie luonnollisesti enemmän tilaa muistikortilta.
  MoonShell'n DPG2-tiedostot ovat kohtuullisella laadulla (tekstityksestäkin saa selvää), mutta saman kehittäjän toisella ohjelmalla (DSMPlay) laatu lähentelee PSP:tä.
  Sehän on selvää, että PSP:llä video näyttää paremmalta, koska siinä on suuri laajakuvanäyttö ja 333MHz suoritintehoa.
  MoonShell-ohjelma toistaa stereoääntä DS:n omista kaiuttimista, sekä kuulokkeista liitännän kautta. Ohjelma valitsee optimaaliset säädöt automaattisesti DS:n omille kaiuttimille ja kuulokkeille erikseen.
  DS:llä musiikki voi säristä, mutta se riippuu usein myös MP3-tiedoston laadusta ja käytetystä äänenvoimakkuudesta.

  Loppusanat:
  DS:ää ei kannata hommata eritoten elokuvia varten, mutta videon toisto on loistava lisä peruskäyttöön. PSP hakkaa mennen tullen DS:n monessa ominaisuudessa, mutta DS:n mainio käyttöliittymä ja Nintendon tietynlainen linja pitää DS:n silti paljon suositumpana.

  Itselläni on kaksi DS:ää ja PSP:tä olen koekäyttänyt monesti, mutta se ei vain ole minun juttu. Omasta mielestäni DS on paljon parempi käytettävyydeltään ja ulkoasultaan.
   
 2.  
 3. fr33kk1

  fr33kk1 Regular member

  Liittynyt:
  10.07.2007
  Viestejä:
  112
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos paljon. Kuinkahan paljon yksi video vie muistikortin tilaa ja Pystyykö DS pyörittämään youtube tai mitään flash hommia/videoita netissä ? Ja olen vähän epävarma siitä r4 kortin asennuksesta... :D
   
 4. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No kun konverttasin tämmösen peruskokoisen sarjan jakson, eli noin 350 MT niin siitä tuli jotain 120-130 MT. Kyllä tommosia gigaan nyt mahtuu jo ja täyspitkät nyt vie sitten tietenkin 2 kertaa enemmän tai vielä vähän päällekin ehkä. Sitten jos vielä laatua haluaa lisää niin tilaakin tulee menemään enemmän.

  DS:llä ei tietääkseni toimi vielä oikeen minkäänlainen flash-homma. Ainakaan youtube-videoita ei pysty pyörittämään.

  Ja mitä R4:n asennukseen tulee niin fyysisesti asennus tapahtuu niin että työnnät sen kortin DS:ään kuin minkä tahansa tavallisen DS-pelikortin. Ohjelmapuolella ei tarvitse muuta tehdä kuin kopsata oikeat tiedostot muistikortille mukana tulevalta CD:ltä tai hakea netistä ne tiedostot. Mukana tulee aina jonkinlainen lipare jossa kyllä lukee ohjeita miten päästään alkuun. Muistikortti kannattaa alustaa ennen käyttöönottoa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2007
 5. KooDos

  KooDos Member

  Liittynyt:
  22.03.2007
  Viestejä:
  93
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
   
 6. Battlesof

  Battlesof Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mistä sais vanhemmalle ds:lle niitä näytön suojia. Löysin tuolt modpiiri netistä litelle. Käykö ne siihen vanhaan? Ja kannattaako tuolta ees tilata mitään? =D
   
 7. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No litessä ja originaalissa on samankokoiset näytöt että jos ne ovat liimattavia niin kyllähän ne sitten käy. Tietenkin jos löytyy originaaliin erikseen niin semmoset ostamalla tulee vähemmän ongelmia. Ylänäyttöön nyt ei-liimattavaa ei edes saa ja kyllä kai liten ei-liimattava suoja pysyy originaalissakin.

  Jos ei niin laatua halua niin ota tommosta piirtoheitin kalvoa, leikkaa sopiva pala ja laita paikalleen. Kynä ei liiku ehkä ihan niin jouhevasti kuin kunnon suojuksella, mutta hoitaa hommansa muuten ihan samalla lailla.

  (Onkohan niitä ei-liimattavia malleja edes?)
   
 8. samipupu

  samipupu Member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  DS:ssä ja DS Litessä on samankokoiset näyttöpaneelit, mutta eri kokoiset näytön pleksilasit, joten Liten versiot eivät käy vanhempaan ja vice versa.
  Parhaat suojat valmistaa Nintendon lisensoima Hori. Horin valmistamissa ei ole tarraa, vaan ne kiinnittyvät staattisesti ja sisältävät todella elastista materiaalia joka on helppo irrottaa ja jonka voi jopa pestä saippuavedessä liasta. Vielä se, että Horin valmistamat ovat sitten kaikkein naarmuja kestävimmät suojat.
  Etsi Googlella myyjä hakusanalla: Liquid Crystal Filter DS hori
   
 9. maakuli

  maakuli Member

  Liittynyt:
  31.12.2003
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kysytäänpä tälläinen vähä tyhmä kyssäri, mut en oikeen oo löytänyt vastausta. Pystyykö tolla litellä pelaan gba alkuperäisiä pelejä ilman apulaitteita? :)
   
 10. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pystyy tietenkin. DS:ssä ja DS Litessä on Slot-2 paikka johon käy normaali GBA-peli pakki vai miksikäs sitä nyt kutsutaan, kun englanniksi se on game pak :).

  DS:n system screenistä valitaan sitten niin, että se käynnistää Slot-2 pelin.

  Sulla ei varmaan ole DS:ää? Muuten olisit varmaan jo arvannut, että mikäs tää toinen hole tässä on :D.

  Tosin Litessä on vakiona siinä kolossa kansi, että sitä ei edes ihan heti huomaa, kun taas tavallisessa siinä on vaan reikä.

  [​IMG]

  Tämä leveämpi alaalla on Slot-2 ja tuo ylempi on DS:n oma game card joka menee tonne taakse Slot-1:een
   
 11. kpmkpm

  kpmkpm Member

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hommasin tyttärelle jouluksi DS Liten (nintendogs special edition) ja tarkoitus on saada käytettyä vehjettä myös MP3-soittimena. Ensin ajattelin hankkia Nintendon oman MP3 Playerin, mutta nettiä tutkiessani huomasin, että ns. 3rd party -ratkaisuilla saa samaan hintaan vermeen, jolla voi myös katsella leffoja yms. (aiemmin tätä on tehty lähinnä nokian kännyköillä eli korvattu tarpeeet erillisille kannettaville DVD-playereille).

  Tuotteita näyttää löytyvän moneen lähtöön, mutta ilmeisesti R4 Revolution for DS olisi tarpeiin sopiva. Eli vahvistaisiko, joku että ainoastaan sen hankkimalla (minulla on ylimääräisiä SD-kortteja puhelimista kyllä) voi:

  - kuunnella ilmaista(?) moonplayeriä käyttäen mp3-musiikkia
  - katsella konvertoituja leffoja DS:n näytöltä
  - pelata DS-pelien varmuuskopioita
  - pelata/ajaa ns. homebrew-ohjelmia

  Laite on ilmeisesti slot1:een kytkettävä "adapteri", johon lyödään sisään microsd (SD-adapterilla?), ja siihen voi tehdä (FAT32) alikansioita leffoille, mp3:lle ja ohjelmille? Onnistuuko tällä myös GBA-pelien varmuuskopioiden pelaaminen SD-kortilta?
   
 12. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaikki kohdat pitävät paikkaansa juuri niin kuin ne esitit. Vielä kertaan nuo kysymysmerkillä varustetut kohdat:

  1. Moonshell -ohjelma on vapaasti netistä ladattava, lisäksi se löytyy R4 revolutionin CD:ltä, josta sen voi kopioida.

  2. R4 revolution kortissa on paikka microSD -kortille eli R4 itse toimii adapterina samalla. (näin minä ymmärsin kysymyksesi)

  3. R4 tukee FAT16 tai FAT32 systeemiä ja muistikortille voi rakentaa oman kansioston suoraan juureen; pelit, musiikki, videot.

  4. GBA-pelien pelaamiseen tarvitset R4:n lisäksi tämän, tässäkin topicissa paljon puhutun slot-2 pakin. Näitä on esimerkiksi EzFlash 3in1, ja lisäksi slot-1 flashcardien merkkisiä pakkeja kuten Cyclo, M3, Supercard. Nämä (muistaakseni kaikki) sisältävät GBA-tuen ja RAM-muistia selainta varten. GBA-pelien käynnistämiseen tarvitset vielä oman ohjelman, joka ensin käynnistää slot-2 pakin ja jolla sitten voi käynnistää myös GBA-pelin.

  Esimerkki: Minulla on Supercard DS one, EzFlash 3in1. Käynnistän Supercardilta EzFlashia tukevan ohjelman (se on muuten homebrew ohjelma) jonka jälkeen näyttöön ilmestyy lista .gba -tiedostoista, joista sitten voin käynnistää suoraan tai ladata jonkin niistä slot-2 pakin muistiin niin, että vaikka sammutan DS:n niin se säilyy siellä ja voin käynnistää GBA-pelin ilman Supercardia DS:n system screenistä.
   
 13. rkarhu

  rkarhu Member

  Liittynyt:
  04.11.2007
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitä videoformaatteja tämä r4-kortti tukee? Löytyykö tukea harvinaisemmille videofiluille kuten .flv? Entäpä onko mahdollista kortin avulla mahdollista ladata DSlle joku toimiva selainohjelma?
   
 14. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Muistaakseni R4, eikä muutkaan kortit, valitettavasti tue muita videoformaatteja kuin DS:lle nimenomaan konvertattuja .dpg -filuja.

  Videon saa konvattua BatchDPG:llä josta mieluiten kannattaa ladata mahd. uusi versio esim. 1.3 vaikka se onkin beta-versio. Sillä sai ainakin tätä flv (flash-video) formaattia käännettyä suoraan. Aikaisemmille muistaakseni se ei toiminut.
  Tätä 1.3 versioo on näköjään hankala löytää webistä. Minäkin latasin sen muistaakseni torrentilla, joten kannattaa P2P-verkon kautta katella. Ilmainen tämä ohjelma mielestäni ainakin on.

  Mitä tähän selaimeen tulee, niin en oikein tajunnut mitä tarkoitit tuolla kun sanoit, että "kortin avulla ladata". Tietokoneella lataat Operan DS -version (pitää olla patchatty/patchaa ite) ja sit heitätä softan muistarille jota käytät R4:ssä.

  Tähän selaimeen liittyy vielä se paljon puhuttu slot-2 palikka joka sisältää RAM-muistia selaimen väliaikaistiedostoja varten. Eli tarviit jonkun tämmösen lisäksi, ennen kuin selain toimii.

  PS. Kannattaa lukea aina koko ketju läpi, nimittäin olen muutamaan otteeseen itsekin jo tähän ketjuun kirjoittanut selaimesta ja sen vaatimasta muistista.

  Lisäksi tässä hyvä ketju liittyen R4:ään
   
 15. rkarhu

  rkarhu Member

  Liittynyt:
  04.11.2007
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tuo "kortin avulla ladata" oli ihan puhdas kirjoitusmoka, tarkoitin vaan lähinnä sitä, että onko moinen ohjelma saatavilla. Nytkun olisi vielä joku skype-tyyppinen puheohjelma saatavilla...
   
 16. MrMorser

  MrMorser Member

  Liittynyt:
  21.12.2007
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen koittanut etsiä tarvikkeita & kantolaukkuja yms. NDS:lle myyviä nettikauppoja, muttei ole löytynyt oikeastaan muita (suomalaisia) kuin Polar Panda. Onko kellään ehdotuksia?
   
 17. samipupu

  samipupu Member

  Liittynyt:
  24.03.2006
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  16
  Sorry että korjaan. R4, tai Nintendo DS -konsoli ei suoraan tue mitään videotiedostoja. Esim R4-adapterilta ajettava MoonShell -ohjelma tukee DPG-tiedostoja ja DSMPlay taasen DSM-tiedostoja. On myös olemassa uusi DSVideo joka toistaa DSV-tiedostoja. Näistä laadukkainta videota toistaa DSMPlay -ohjelma (jolla on myöskin suurimmat tiedostokoot). Parasta ruudunpäivitystä tarjoaa MoonShell omalla DPG -MPEG-muunnoksellaan.

  Koita: Gamelife tai Puolenkuunpelit
   
  Viimeksi muokattu: 25.02.2008
 18. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mainiota. Minulla tulikin ajatusvirhe tuossa, ja syy on lähinnä siinä, kun itselläni tosiaan on SuperCard DS-one jonka käyttiksessä on itsessään jo moonshell ja videoo ja musaa pystyy soittamaan ilman, että tarvitsee käynnistää moonhellia erikseen.

  Muutenkin hyvä kun tuli ilmi mitä muita formaatteja ja ohjelmia on olemassa tähän tarkoitukseen.

  EDIT: PS. Tähän väliin on vielä kerrottava lisäksi vaikka minulla on jo tästä asiasta erikseen ketju, mutta näin saan näkyvyyttä. Elikkäs olisin ostamassa rikkinäistä DS liteä tai tiettyä osaa siitä, että jos sulla on tämmönen DS:n raato, jota et mihinkään tarvii niin ilmoita!
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2008
 19. Los_Samu

  Los_Samu Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ajattelin ostaa joko tuon M3 DS Real perfect bundlen tai EZ Flash 5 + EZFlash 3 in 1, kumpi noista on parempi, pääajatuksena pelaaminen?

  EZFlash kiehtoo hintansa takia, mutta arvelluttaa toi että pitäis tota 3 in 1 juttua käyttää vanhassa DS:ässässäsäs(tjt:D) ilman sitä muovikuorta..
   
 20. Los_Samu

  Los_Samu Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2007
  Viestejä:
  213
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ja sitä viellä että mistähän voisi saada vanhalle ds:älle niitä "tarvikesettejä" taikka edes kantolaukkua?
   
 21. tuma111

  tuma111 Member

  Liittynyt:
  02.06.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mistäs te saattte niitä pelejä tohon R4:ään ja voiko pelejä pelata netissä?
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2008

Jaa tämä sivu