1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Neuvoja osista

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Stefan Ylimäki 02.05.2016.

  1. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Noissa huutonetin linkeissä on maininta asennusmedian iso-tiedostosta, joka pitää polttaa DVD-levylle imagena tai sitten siirtää USB-tikulle esim. Rufus ohjelmalla.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  4. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Jos ei ota cd:lle eikä usb tikulle niin miten sen saa sitten koneelle? onko jossain joku tutoriaali video vai? emailiin siis tulee, mutta pitääkö se avata eri koneella jotenkin?
     
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Sinullahan on jo asennusmedia, mitä tuolta aikaisempaa keskustelua vilkaisin.
    Mikä ongelma nyt tuli?
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  6. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Mitä saa sähköpostiin kun tilaa tuollaisen sähköpostiin? tiedoston? kuvan? mitä sitten?
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Tilasitko tuosta huutonetin linkistä käyttiksen, mitä tuolla on?
    Siellä on maininta, että antaa latauslinkin, mistä ladata käyttiksen.

    "Lisäpalveluna toimitan sähköpostilla latauslinkin windows 7 pro ISO-tiedostoon,
    jonka voi polttaa dvd:le tai tehdä boottaavan USB-tikun."


    Win10:n voi ladata täältä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    edit: tarkein asia, mitä sieltä saat on tuoteavain, aktivointia varten.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  8. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kiitos. Eli saan sinne sähköpostiin ISO-tiedoston, jonka voi ladata usb muistitikulle ja asentaa koneeseen? Jolloin käynistäessä biossista valitaan usb bootattavaksi. Missä vaiheessa tarvitaan aktivointi avainta?
    edit en ole vielä ostanut
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Tuoteavain on 5x5 numeroinen koodi, jolla käyttöjärjestelmä aktivoidaan aktivointi-ikkunassa, tämän muotoinen: XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX, joka muodostuu numeroista ja kirjaimista.
    Kumpi käyttöjärjestelmä Win7 tai kymppi?

    Win10 asennuksen aikainen ikkuna, johon tuoteavain syötetään: 3.asennus.PNG
     
  10. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  12. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Nyt on ISO tieosto usb tikulla. Mutta tietokoneesta ei näytä tulevan kuvaa näytölle tietokone ja näyttö onnkiinni hdmi-dvi piuhalla. Tv-näytölle sen sijaan tulee kuva, mutta ei etene biossiin kun painaa f12 (siinä lukee että f12=bios)
     
  13. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Nonii, tuli. mutta toimii vain Tv-näytöllä, ei koneelle erikseen ostetussa.
     
  14. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Asennan windowsin koneelle tv-näytön kautta.

    Onko teillä jotain vinkkiä mitä kannattaa tarkistaa ku ei toho omalle nöytölle tuu mitään?
     
  15. Malperi

    Malperi Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2016
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Ongelma siinä ettet saa kuvaa näytölle?
    Jos ongelmana on se että et saa kuvaa näytölle mutta saat televisiolle niin tarkista että näytön input on hdmi(?)(vai dvi-i tai -d yms.) vai onko sinulla joku adapteri siinä hdmi kaapelissa että se menee dvi porttiin? Koska on aika harvinaista että samassa piuhassa on hdmi JA dvi päät.. Vai onko näyttö edes päällä tai tuleeko siihen virtaa :D

    E:Näköjään on olemassa paljonkin kaapeleita missä on hdmi ja dvi päät. Tarkista silti että näytön input on oikea
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  16. Nestori69

    Nestori69 Newbie

    Liittynyt:
    26.10.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3
    Mietin tässä että ite asensin komponentit ssd ja kiintolevy kiinnitettynä ja alussa asennuksessa se kysy että asennetaanko paikkaan 0 vai yksi. 0: ssd 1 hdd.. Ja hyvin tuntuu toimivan kuitenkin. Asennuksen jälkeen jouduin ottamaan erikseen käyttöön (alustamaan) hdd:n että se edes näkyi tietokoneessa. Eli voiko asennus silti mennä minne sattuu, kun ssd:n ja hdd:n piuhat on kytketty, vaikka Windowsin asennukseen on valinnut 0 (eli ssd) ja kiintolevy on alustamaton?
     
  17. Nestori69

    Nestori69 Newbie

    Liittynyt:
    26.10.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    3

    Siis joo, laitteissa näkyi kiintolevy ennen alustamista, mutta ei perinteisessä näkymässä.
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Asennus lähtee käymään, riippumatta siitä onko levy otettu käyttöön tai alustettu.
    Nyky Winowsien asennus on paras tehdä osioimattoimalle levylle, koska windows itse tekee tarvittavat osiot oikein.
    SSD:lle asennuksen ajaksi on viisainta ottaa kaikkien muiden levyjen datajohdot irti, että käynnistysosio ei sekoile muille levyille.
     
    Nestori69 kiitti tästä.
  19. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Tässä uudella koneella kirjottelen tämän viestin, eli toimii. tarpeeksi kauan yritin asentaa ilman ohjeita ni nyt pelaa
     
  20. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kiitos kaikille avunantajille, olen äärimmäisen kiitollinen
     
    RazorSharph ja Malperi kiittävät tästä.
  21. Braditti

    Braditti Member

    Liittynyt:
    09.07.2016
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    18
    Eli siis nyt näyttökin toimii? Saisiko udella missä oli vika?
     

Jaa tämä sivu