1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Neuvoja osista

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Stefan Ylimäki 02.05.2016.

  1. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Pitäskö nämä olla kiinni emossa? muut kaikki on.
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Nuo kaksi vasemmanpuoleista ei tule kiinni emolevylle.
    Sen sijaan tuosta oikean puoleisesta en saa selvää, mikä pistoke se on. Lukeeko sen kyljessä mitään?
    Kuvasta pitäisi nähdä montako liitäntää siinä on, mutta tuosta ei oikein näe sitä.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  4. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    4+4 eli 8 liitäntää tuossa piuhassa

    Lisään vielä että vasemmam puolimmaisessa on yksi piuha jossa on kolme tuommoista leveää liitäntää pitkin piuhaa ja lopussa sitten tuommoinen pieni neljän pinnin liitäntä
     
  5. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    kävi niin että oli virtalähteen tuo nappi "ON" asennossa kun laitoin virtalähteen johdon seinään. Tuli varmaan kipinöitä jostakin

    kärähtiköhän virtalähde?
     
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Nuo vasemman puoleiset kaksi ei tule emolle, kuten jo kirjoitin. Tuo 4+4 varmaan pitäisi olla emolla, kyselin jo aikaisemmin, onko emon virtaliitännät kytketty.
    Näikö kipinöitä, sanoit "Tuli varmaan kipinöitä jostakin", näitkö niitä?
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  7. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Luulisin niin kun leijaili nenun edestä vaikka olin pöydän alle ja kone oli pyödän päällä

    Ei oo paikkaa emolevyssä nuille, olisikohan nuo näytönohjaimen lisävirta johtoja, johon menee jo toinen 6+2 virtapiuha
     
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Kannattaa vähän rauhoittua nyt ja yritä vastailla sinulta kysyttyihin asioihin, ei tämä etene muuten mitenkään.
    Laitahan selkeä kuva, josta näkee, mitä emolle on kytketty, turha hosuminen pois.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  9. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Emolevylle menee:

    Paksuvirtapiuha (varmaan 10+10)

    käynnistys ja restart piuhat sun muut yhen pinnin piuhat
     
  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Toinen emon johto on 20+4 pin leveä johto ja toinen on 4+4 pin johto.
    Plus tietenkin etupaneelin johdot.
    Yhden pinnin piuhat????
    Laita nyt kuvaa siitä emosta, jotta näkee niitä kytkentojä.

    Älä nyt hosumalla pilaa hommaa loppumetreillä ja yritä todella antaa aina vastaus kysyttyihin asioihin, jotta täälläkin päässä selviäisi, mikä tilanne siellä sinulla on.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  11. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kaikki kunnossa nyt.

    Mitähän voisi olla ongelmana kun biossi ei halua aueta, ei pääse valikkoon ollenkaan.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Masiina käyntiin ja rämpytät del näppäintä? Näytön tulee olla myöskin auki...

    ziisuss...

    e.
    En tarkoita pahalla, edelleenkin peräänkuulutan omaa aktiivisuutta näissä asioissa. On palkitsevaa kun hoksaa itse eikä tarvitse jokaiseen probleemaan laittaa foorumille kysymyksiä. Tokihan vastaamme parhaamme mukaan mutta täällä on paljonkin juttuja ja kaikki tämä toiminta on vapaaehtoista. Saattaa mennä tosiaan hieman aikaa.

    Kyllä tuosta vielä masiina tulee.
     
    Viimeksi muokattu: 29.10.2016
  13. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Vaan tapahtuu mitä? Kone jatkaa Post screenistä eteenpäin ja ilmoittaa, että käyttöjärjestelmää ei löydy?
    E: Ylipäätään helpompi auttaa, jos kertoisit vähän tarkemmin kuin "missä vika, kun ei toimi?". :D
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Miten yritit päästä biossiin?
    En viitsi alkaa selaamaan noita alkupään sivuja, jotta voisi kertoa, miten tuolla emolla biossiin pääsee, mutta manuaalissa se on mainittu.

    Yritä nyt vastata näihin viimeisiin kysyttyihin kysymyksiin, myös edellisen kysyjän.
     
  15. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    tuli post screen ja ala reunassa on F9=information
    F12=boot menu

    Kun näistä painaa tulee vaan mustaa ja mitään ei tapahdu
     
  16. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Mitä mieltä tästä?

    Tuohon näyttöön jonka ostin systemastoresta ei tule mitään, en tiedä onko vika jimms:ltä ostetussa piuhassa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Pyytää laittamaan sisään asennusmedian ja valitsemaan käynnistyvän laitteen.
    Eli kaikki on kunnossa, jotta voit alkaa käyttöjärjestelmän asennuksen.
    Käynnistäessä F12:sta voit valita laitteen, jossa asennusmedia sijaitsee.

    HUOM. tuota F12 pitää alkaa naputella heti, kun käynnistät koneen ja asennusmedia pitää olla koneessa.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  18. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Asennusmedia on siis se windows, cd:nä tai muistitikkuna?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Jep, kumpi sinulla on?

    edit: mikä käyttöjärjestelmä?
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  20. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    ei vielä kumpaakaan, ostanen 10 pro:n, en tiedä vielä ostanko cd vai tikul
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,102
    Kiitokset:
    3,826
    Pisteet:
    223
    Eli homma on valmis siihen asti kunnes saat windowsin hommattua. Se ja ajurit sisään ja pelaamaan.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.

Jaa tämä sivu