1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Neuvoja osista

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Stefan Ylimäki 02.05.2016.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Kuten jo hetki sitten kerroin. SSD on tuo vasemmalla ja HDD-kovalevy oikealla.
    wwallun sanoin oikealla on perinteinen.

    edit: SSD:lle käyttöjärjestelmän asennus.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Ja vielä...

    Se perinteinen kiintolevy jätetään tässä vaiheessa vielä kytkemättä. Tällöin käyttöjärjestelmän asennus menee vain ja ainoastaan oikeaan osoitteensa joka on ssd-levy. Perinteisen levyn voi kytkeä sitten myöhemmin.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  4. Moroboy100100

    Moroboy100100 Regular member

    Liittynyt:
    23.08.2016
    Viestejä:
    132
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    28
    oikealla on perinteinen kovalevy javasemmalla ssd
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  5. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Eiköhän tuo kovalevy asia jo selvinnyt.

    Jatketaas kuitenkin vielä noista kovalevyistä. Molemmat kovalevyt voit nyt asennusvaiheessa laittaa paikoilleen, mutta kytke HDD:n (perinteisen) johdot vasta, kun käyttöjärjestelmä on asennettu.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  6. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Onko merkitystä mihin nuista kolmesta laitan tämän usb piuhan. Tuossa on F_USB1, F_USB2, F_USB3 paikat.
     
  7. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Selvä
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Ei ole merkitystä. Loogisuus on toki numerojärjestyksen mukaan.
     
  9. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    +kysymys

    Emolevyssäni on kuusi kohtaa sata-kaapelille. Minulla on kolme eri osaa (dvd-asema, hdd-kovalevy ja sdd), joihin tulee satakaapeli. Onko merkitystä mihin noista kuudesta paikasta, jotka emolevyssä on nämä kolme sata-kaapelin toinen pää tulee ?
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Jos emolevyllä on sata0 paikka niin ssd siihen. Jos numerot alkavat sata1.... jne niin pienimpään numeroon. Hdd seuraavaan paikkaan ssd:n jälkeen ja dvd vaikka viimeiseen numeropaikkaan.
     
  11. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    kyllä, on sata3 0/1/2/3/4/5 paikat, eli ssd kohtaan 0. Onko sitten hdd-kovalevyllä ja dvd asemalla mitään järjestystä sen jälkeen, että onko hdd 1 paikkaan vai 2 paikkaan.
     
  12. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Jotta kaikilta mahdollisilta väärinymmärryksiltä vältytään, täsää vielä kuva emolevyn manuaalista, sivulta jossa asia kerrotaan.
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Taas mennään logiikan mukaan. Sata3 o-paikkaan ssd, seuraavaan (1) perinteinen kiintolevy. Mikäli haluaa päivityksiä joskus myöhemmin niin käyttelee noita vapaita sata paikkoja niitä varten. Dvd käryytin toimii ok viimeisessä sata5 paikassa.

    Sitten biosissa määritellään asennusjärjestys jolloinka dvd määritetään boottaavaksi asemaksi. Näistä sitten myöhemmin. Mutta laita nuo piuhat nyt noin mitä oli ehdotettu.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Sorry tuplapostaus.

    *hörppää välillä olutta...* :rolleyes::)

    e.
    Piuhat paikoillaan?
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2016
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  15. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Kyllä, ainoastaan perinteisen kovalevyn eli hdd:n sata kaapeli ei ole paikallaan (ei tullut kuin 2 satakaapelia mukana) niin pitää se käyä ostaa

    + voiko laittaa virtapiuhaakaan kiinni siihen hdd:een?
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Ok. Niillä kahdella piuhallasi saat tuon asennushomman kuitenkin tehtyä. Hommaa sitten myöhemmin sen kolmannen.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Kyllä virtapiuhan voi laittaa, datakaapeli on se, jota ei pidä vielä kytkeä.
     
    Stefan Ylimäki ja Whatta Heck kiittävät tästä.
  18. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Näin olen tehnyt, kiitos neuvoista
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,083
    Kiitokset:
    1,266
    Pisteet:
    223
    Pikku tuumailu tähän väliin.

    Itsekin aikanaan tutustuin omalla kohdalla masiinan kasaukseen. Purin wanhoja pakettivehkeitä ja ihmettelin komponentteja. Yritin miettiä komponentin tehtävää ja pikkuhiljaa valkeni että kone on osiensa summa. Muutamat palikat vaaditaan että masiina toimii, kommunikoinnilla ajatukset otetaan vastaan ja tuumailu jatkuu, toivottavasti ok neuvojen kera.

    Kukaan ei ole seppä syntyessään.
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.
  20. Stefan Ylimäki

    Stefan Ylimäki Regular member

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    177
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Onko mitään neuvoa kun pitää saada verkkovirtaa koneeseen, niin mitään ohjeita siihen? tai voiko jokin mennä rikki jos tekee jotain väärin siinä?
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,759
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Verkkovirta tulee virtalähteelle verkkojohdolla seinästä virtalähteen taakse, jossa virtakytkin myös sijaitsee. Siinä on vaikea tehdä mitään väärin ja rikkoa konetta, kun kyse on yhdestä johdosta.
    Oletko jo laittanut virtalähteen paikoilleen koteloon ja virtalähteestä lähtevät johdot emolevylle, siis 4+4 ja 20+4 johdot?
     
    Stefan Ylimäki kiitti tästä.

Jaa tämä sivu