1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Nettiyhteys hävisi yht'äkkiä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi 99eki 16.10.2019.

  1. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Moi.
    Tämähän vaikuttaa selvältä jutulta, ainakin luulen niin.
    Noin 2 vuotta sitten kasatusta koneesta hävisi nettiyhteys, aamulla olin käyttänyt konetta pari tuntia ja jätin sen ehkä 10-15 minuutiksi yksin, kun sitten menin takaisin koneelle, niin siinä oli kuva, mutta hiiri, eikä mikään näppylä saanut siihen eloa.

    Sammutin virtanapista, laitoin takaisin käyntiin, pelasi muuten, mutta nettiin en saanut yhteyttä.
    Ajattelin, että vika lie modeemissa tai emossa.

    Kaivoin yli 10v. vanhan koneen esille ja kytkin siihen piuhat, kaikki toimi täysin.:)

    Vika siis emolevyssä Gigabyte GA-AB 350 Gaming 3 :(

    3 vuoden takuu Jimm'siltä ostettu.
    Toimi siis noin 16 kk, ei ole käytetty kesäisin. Vähän on turhan heikkoa kamaa.:mad:
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Voihan siihen pukata erillisen verkkokortin jos ei viitsi ruveta emolevyä vaihtamaan.
     
    99eki kiitti tästä.
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    99eki kiitti tästä.
  5. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,572
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Antaako mitään virheilmoitusta,että netti ei toimi.
    Entäs ajurit poista ne ja asenna uudelleen.
    Itselläni sama homma emon verkkokortti meni keväällä pimeeksi.
    En viitsinyt ruveta konetta purkamaan.
    Laitoin erillisen kortin emoon ja hyvin on toiminut.

    kortti13.PNG

    Tai sitten purat koneen ja lähetät emon jimssille takuutarkastukseen.
    Sitten odottelet pari-kolme viikkoa vastausta,riippuu tietenkin huollon tilanteesta.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2019
    99eki kiitti tästä.
  6. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
  7. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Tuohan olisi aika helppo ja halpa ratkaisu, Jimm'siltä 14€.
    Täytyy huomenna tutkia tuo ajuripuoli ensin ja kysyä Jimm'siltä tuota emon vaihtoa.
     
  8. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    114
    Pisteet:
    93
    Käytätkö koneessasi F-securen VPN ohjelmaa??
     
    99eki kiitti tästä.
  9. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Kyllähän F-Securen Freedome VPN on ollut melkein vuoden, nyt se pitäisi uusia aivan lähipäivinä, mutta
    en taida uusia sitä.
    Pärjään varmasti ilmankin, kuten ennenkin.

    Huom!!! Kone käynnistettiin aamulla, netti toimii. Kirjoitan tätä siis koneella, josta nettiyhteys katosi eilen.
    Mitään ei ole tehty. Kone ollut virrattomana, kaikki piuhat irti tuntikausia.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Tämän tyylisiä vikoja tulee ja menee, ovat yleensä melko helpolla korjattavissa. Onneksi et ehtinyt vielä Jimm'sille lähettää emoa.
     
  11. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    114
    Pisteet:
    93
    Siksi kysyin tuosta F-Securen Freedome VPN käytöstä kun itselläni ilmeni vastaa ongelma että nettiin ei pääse. Olin jo laitehallinnassa käynyt tarkistamassa onko siellä jotain virheilmoituksia laitteista. Poistettu varkkokortin ajurit ja as. uusiksi, katkaistu virrat Telewellin modeemista kunnes poistin kokonaan koneelta F-Securen Freedome VPN ohj. sen jäkeen pääsi heti nettiin ongelmitta. Ja taas VPN koneeseen takaisin. Tuon jälkeen osasin jo varautua tuhon ongelmaan jotta ei tule yllätyksenä enää. Tuota tapahtuu aika harvoin ehkä kerran kuukaudessa ei välttämättä niinkään usein joten Freedome VPN pois kokonaan koneelta ja takaisin. Mitä tuhon modemiin tulee niin pidin sitä ensin syntipukkina siinä kun on sisäinen palomuuri ja oletin sen suorittavan päivityksiä ja se kun tahtoi koneen ollessa päällä niin katkaista kokonaan yhteyden ja käynnistää sitten modemiim uudestaan. Tuota kun alkoi tapahtua useamman kerran päivässä niin resetoin modeemin kokonaan tehdasasetuksille ja sitten Telewellin sivuille konfiguroimaan käyttäjätunnus ja salasana haluamakseni niin johan alkoi pelittämään.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Olisi kyllä kiva tietää, miten modeemin käyttäjätunnus ja salasana voi vaikuttaa yhteyden katkeamiseen ja miten VPN siihen liittyy.
     
  13. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    114
    Pisteet:
    93
    Tuli ileisesti vähän mutoiltua tuo käyttäjätunnus ja salasanakohta väärin. Ei vaikuta mitenkään laitteen toimintaan. Vaan tuo tehdasasetusten palutus korjasi tuon uudelleenkäynnistymis ongelman ja käyttäjätunnus ja salasana vaihtuivat modeemin oletusnimiksi (sisältäen numeroita ja kirjaimia) jotka vaihdoin haluamakseni paremmin ymmärrettävään ja helpompaan muotoon.
    Tuo VPN asia oli jo selostettu aikaisemmin.
     
  14. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,572
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Tälläistähän tämä on,häiriöt katosivat sinne kuuluisaan mustaanaukkoon ihan itsestään.
    Hyvä ettei mennyt jimssille,olis tullut takaisin vikaa ei löydetty maininnalla.
    Veloitamme tarkistusmaksun 50€ +posti ja käsittelykylut.:(
     
  15. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Kiitos kaikille tähän keskusteluun osallistuneille.

    Tänään on kone toiminut normaalisti.
    Saa nähdä kuinka kauan.:rolleyes:
     
  16. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Tiedote: Nettiyhteys on kyllä toiminut, vaikka vähän hitaasti tulee päälle.

    Ostin varmistukseksi Asus PCE-AC55BT B1 Dual-band - WiFi adapterin https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...T-B1-Dual-band-WiFi-adapteri-ja-Bluetooth-4-2

    Nyt toimii tosi hyvin tällä uudella WiFi adapterilla, dna-Welho kaapelimodeemista.
    Kokeilin myös kännykän (ikivanha Lumia 820) kautta, onhan se heikompi yhteys, mutta toimii sekin.
     
  17. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,572
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Itselläni viikonloppuna veti netin pimeeksi.
    Ensin ajattelin,että jokos se keväällä emoon hommattu verkkoadapteri kyrvähti.
    No piuhoja repimään irti ja modeemia sammuttelemaan ja käynnistelemään,
    ei mitään vaikutusta.Siinä jo kirosin DNA,n syvimpään helvettiin modeemeineen päivineen.

    Koitin toiseen koneeseen ja televisioon,pimeenä oli.
    Sitten vaihdoin piuhan paikkaa modeemin toiseen porttiin,yllätys,yllätys,netti toimii.
    Lopullinen syy oli modeemin portti mennyt paskaksi,ei mitään elonmerkkiä.
    Modeemissa Sagemcom F-3686ACv2 4 porttia ja nyt on yksi sumeena.

    Ei tämäkään modeemi ole,kun 2 kk käytössä ollut,saas nähdä koska sumenee lopullisesti.
    Edellinen modeemi Cisco EPC 3828 sanoi sopimuksen irti muutaman vuoden käytön jälkeen.
    Että näin tämä ihmeellinen nettibittimaailma joskus sekoilee.Elämä on.:D:):p
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2019
    99eki kiitti tästä.
  18. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Niin, Cisco EPC 3828 se on täälläkin modeemina, ollut jo monta vuotta, ainakin 5 tai enemmän.
    Kannattaisi vaihtaa täälläkin toiseen porttiin tuo piuha, mutta onhan tuo piuhakin jotain vanhaa halpakamaa, että pitäisi sekin ehkä vaihtaa.

    Nyt mennään kuitenkin langattomalla, piuha on irti, netti tulee heti, ei mitään viivettä.:D
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Oletkos testannut bluetoothia että toimii ok? Lähinnä kuinka riittää kantama?

    muoks
    Jos menis tämä tässä samalla...
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2019
  20. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    Ei oikein lähde toimimaan, lähetys etenee vain 2% ja jää siihen. Liekö Lumia 820 liian vanha laite.
    En ostanut Asus PCE-AC55BT B1 sen vuoksi, että siinä on Bluetooth, vaan sen takia, että siinä saa antennin sijoitettua
    optimipaikkaan.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    ↑ Toki tämä oli ykkösasiana. Tuumailin vaan kun olit jo otsikoinut asian ratkaistuksi. (sivuaa hieman omiakin juttuja kotosalla wifin/bt:n suhteen)
     

Jaa tämä sivu