1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

netti yhteyden asennus ongelmia

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Hans84 02.03.2006.

  1. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    No entä jos kokeilet pingata läppärillä 66.249.93.99 (google)
     
  2.  
  3. Hans84

    Hans84 Guest

    joo siihen ottaa yhteyttä.
     
  4. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Kokeiles vielä laittaa tuo selaimen osoiteriville ja yhdistä 66.249.93.99 (eli se samainen google)

    Jos menee googleen, niin sulla on DNS-osoitteiden kanssa ongelmaa. Eli parhaiten ehkä selviät tästä kun otat selville Soneran nimipalvelinten eli DNS-palvelinten osoitteet ja määrität ne käsin tuonne läppärin lähiverkkoyhteyden asetuksiin.
     
  5. Hans84

    Hans84 Guest

    ei se mene...
     
  6. Hans84

    Hans84 Guest

    Mulla on samassa modeemissa nyt kiinni myös xbox360 mikä myös menee nettiin. Eli ongelma on varmaan siinä läppärissä itsessään?
     
  7. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Vähän oudolta kuulostaa tuo, että yhteys pingaa googlen ip-osoitteeseen, muttei www-osoitteeseen.

    Löysin tuossa aikani selatessa seuraavat soneran dns-osoitteet, että jos kokeilisit määrittää nämä sinne läppärin lähiverkkoyhteyden ominaisuuksiin.

    DNS1: 192.89.123.29
    DNS2: 192.89.123.230

    Edit. ja olethan määrittänyt nuo osoitteet oikeaan lähiverkkoyhteyteen, ettet esim. IEEE 1394.. (firewire)
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2006
  8. Hans84

    Hans84 Guest

    Semmosessa yhteydessä kun Via rhine II ethernet adapter noi asetukset on
    jos sitä meinasit. Mutta ei tosta dns:istä ollu hyötyä.
     
  9. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Juubelis sitä tarkoitin. Täytyy kyllä myöntää että oudoksi menee ongelma. Tuota mietin myös hetken:

    Mitä asetuksia säädit ja mistä? Ethän mitään proxyä ole ottanut käyttöön? (välityspalvelinta)
     
  10. Hans84

    Hans84 Guest

  11. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Jos kokeilisit poistaa verkkosovittimen laitehallinnasta -> käynnistä kone uudelleen -> asenna pyydettäessä/tarvittaessa verkkokortin ajurit uudelleen.

    Tämän operaation jälkeen annat kaikkien verkkoasetuksien olla niinkuin ne ovat, eli et muuta mitään. Kokeile toimiiko netti ja kokeile saako kone oikeanlaisen ip:n jne.

    Nuo kaikki soneran antamat asetukset ovat periaatteessa netin toimimisen kannalta täysin turhia. Oletusasetuksilla yleensä toimii jo netti vallan mainiosti.
     
  12. Hans84

    Hans84 Guest

    ei tuokaan auttanut. Miten, onnistuuko läppärissä käyttöjärjestelmän muuttaminen (kun ei mikään muukaan auta) Yritin kerran asentaa xp:n rinnalle w2k:ta mutta puolessa välissä asennusta alko jotain herjaamaan ja asennus jäi siihen.
     
  13. Osku87

    Osku87 Regular member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    2,634
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei tuo käyttiksen vaihto vaikuta asiaan varmaan millään tavalla.

    Olet ilmeisesti tehnyt tämänkin?
    Koitappa laittaa takaisin oletukselle.
     
  14. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Voisit kokeilla laittaa kaikki muuttamasi asetukset takaisin oletukselle...
     
  15. Seizer

    Seizer Member

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itsellä oli sama ongelma uudessa kannettavassa. Mutta yritin asentaa kyllä langatonta verkkoa samat vaivat kuitenkin oli. Vein koneen korjaajalle ja 10 minuuttia meni hänellä kun sääti Windoswsin asetuksia. Sanoi että siinä windosin asennuksessa olin valinnut väärät asetukset. Sen jälkeen on toiminut moitteetta. Itse en kuitenkaan tiedä mitä asetuksia pitäisi korjailla.
     
  16. Hans84

    Hans84 Guest

    En muista enää mitä asetuksia tuli valittua asennuksessa, mutta kai se joskus korjaajalle täytyy kanssa viedä kun ei se ala toimimaan...
     
  17. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Ne valitut asetuksethan löydät tuolta oppaasta minkä tuossa aikaisemmin annoit.

    Ethän sinne mitään ohjelmaa ole asentanut nettiyhteyttä varten? Se meinaan on täysin tarpeetonta.

    Edit. eli sen netin saa toimimaan siinä koneessa ihan vain kytkemällä johdot kiinni, mitään asetuksia ei tarvitse muuttaa tai tehdä
     
    Viimeksi muokattu: 09.03.2006

Jaa tämä sivu