1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

netti yhteyden asennus ongelmia

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Hans84 02.03.2006.

  1. Hans84

    Hans84 Guest

    Hankin kannettavan ja säädin adsl:län (sonera) asetukset. verkkopiuhat ja modeemi on kunnossa. Samaa yhteyttä käytän pöytäkoneessa että yhteys toimii. Explorer ja firefoxia olen kokeillu mutta kumpikaan ei päästä nettiin.
     
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    käynnistä -> suorita -> cmd
    ping www.google.fi

    antaako tuo jotain palautetta?
     
  4. Hans84

    Hans84 Guest

    Ping-pyyntö: tuntematon isäntä www.google.fi

    Tommosta se ilmotti.
     
  5. Osku87

    Osku87 Regular member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    2,634
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Eli erillinen ADSL-boksi, johonka toiseen porttiin tulee kannettava ja toiseen pöytäkone?

    käynnistä -> suorita -> cmd
    ipconfig

    Tuolta näkyy verkkokortin ip. Varmista ettei se ole 0.0.0.0. Onko 192.168-alkuinen?

    IE:ssä: Työkalut->Internet-asetukset->Yhteydet-välilehti ja sieltä nappula Asenna.

    Tuolla asentelet verkon.
     
  6. Hans84

    Hans84 Guest

    ip 84.251.250.27

    oon niitä asetuksia säätäny jo aikasemmin.
     
  7. M00ses

    M00ses Regular member

    Liittynyt:
    12.07.2005
    Viestejä:
    413
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Onko modeemista NAT käytössä?
    Jos ei niin laitas päälle niin pitäs toimia.
     
  8. Hans84

    Hans84 Guest

    Natti on siinä SUE only kohdassa
     
  9. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Modeemi pitää asettaa vielä reitittäväksi jos NAT:in haluaa käyttöön. Tosin tuolla ei pitäisi olla vaikutusta, koska useimmat palveluntarjoajat jakavat ainakin 4-5 ulkoista ip:tä/liittymä.
     
  10. Osku87

    Osku87 Regular member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    2,634
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Sitten et ole saanut oikeaa ip:tä.

    Mitkä sulla on dhcp:n asetukset tuossa boksissa?

    Käynnistä->Ohjauspaneeli->Verkkoyhteydet->Lähiverkkoyhteys->Ominaisuudet->Internet protokolla TCP/IP->Ominaisuudet

    Sieltä laitat pallukan hae ip-osoite automaattisesti, jos ei ole jo valmiiksi.

    Edit: Niin ja tuo mitä pkaksp kerkesi sanomaan pitää myös olla.
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2006
  11. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Kyllä tuo mun mielestä ihan ok ip:ltä näyttää... Onko molemmissa koneissa saman alkuinen ip?
     
  12. Osku87

    Osku87 Regular member

    Liittynyt:
    30.11.2004
    Viestejä:
    2,634
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Niinno se riippuu vähän siitä, että onko se natti käytössä vai ei...

    Edit: pkaksp: Meneekö toi natti edes sua only asentoon, jos boksi on siltaavana?
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2006
  13. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Jos NAT on käytössä, niin ip:t ovat tosiaan muotoa 192.168 tjsp. Jos taas NAT ei ole käytössä ja windows "arpoo" hatusta ne osoitteet, niin ne ovat muistaakseni muotoa 169 jne...

    Tuo 84 alkuinen ip on aika varmasti ihan oikea ip-osoite.
     
  14. Hans84

    Hans84 Guest

    Nyt tämä kone millä pääsen nettiin ilmottaa ip:ksi 192.168.1.33
    ja toi toinen millä en 192.168.1.34

    kone mikä ei päästä verkkoon ei päästä myöskään säätämään modeemin asetuksia tolla http://192.168.1.1 osoteella. ipn hakee automaattisesti ja dhcp table (vai mitä asetuksia tarkoitittte) näyttää tommosta (eli noi mun molemmat koneet)

    deus-ex-macina 192.168.1.33 00-50-BF-9E-E0-FF
    Hannunkannetava 192.168.1.34 00-40-D0-74-F0-B1
     
  15. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Mjaha, eli nuo kaksi osoitetta ovat ne sisäverkkosi ip:t ja tuo aluksi antamasi on ulkoinen ip. Tuolla ulkoisella emme tee mitään.

    Sisäverkkosi ip:t näyttävät ihan ok:lta, että ei sen puoleen pitäisi olla ongelmia. Onko molemmissa DNS-osoitteet ok? Eli kun katsot:

    Käynnistä -> Suorita -> cmd -> ipconfig/all

    Niin onko molemmissa koneissa samat aliverkon peite, oletusyhdyskäytävä ja dns-osoitteet?
     
  16. Hans84

    Hans84 Guest

    dns 198.168.1.1
    ja
    dns 198.168.1.1
    fec0:0:0:ffff::1%2
    fec0:0:0:ffff::2%2
    fec0:0:0:ffff::3%2

    aliverkonpeite ja oletus yhdyskäytävät samat.

    tossa ip-reitityskäytössä kohdassa on ei haittaako jotain.
    en muute löydä koneita lähiverkosta
     
  17. Hans84

    Hans84 Guest

    kone mikä ei toimi niin siitä löytyy 2 jotain "tunneli sovitin teredo tunneling speudo-interface" ja "automatic tunneling speudo interface" minkä alla molemmissa on toi dhcp kohta ei käytössä ja muuta jotain ihme kirjotusta. meinaako ne jotain. niitä ei o toisessa koneessa...
     
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Eihän siinä läppärissä nyt vain jokin softapalomuuri blokkaa sitä yhteyttä? Näyttäis kuitenkin että ip-osoitteet on ihan ok.

    Tietysti jos ei palomuurikaan varmasti bloki, niin voisit kokeilla määrittää kiinteän ip:n siihen läppäriin. Eli mene lähiverkkoyhteyden ominaisuuksiin ja laita ip-osoitteet sinne käsin:

    IP: 192.168.1.34
    SB: 255.255.255.0 (aliverkon maski)
    GW: 192.168.1.1 (oletusyhdyskäytävä)

    DNS1: 192.168.1.1
     
  19. Hans84

    Hans84 Guest

    tein niin mutta ei sillä ollu vaikutusta. pöytäkoneessa oli sygate mut otin sen pois ja samoin kannettavas windowsin palomuuri ja sekin on pois päältä.
     
  20. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,229
    Kiitokset:
    53
    Pisteet:
    128
    Onnistuuko ping modeemiin, tai toiseen koneeseen?

    ping 192.168.1.1 tai ping 192.168.1.33

    Ja laita se pöytäkoneen sygate takaisin päälle, sillä ei ole vaikutusta tuohon läppärin yhteyteen.
     
  21. Hans84

    Hans84 Guest

    Läppäri ottaa yhteyden modeemiin mutta ei toiseen tietokoneeseen (pyyntö aikakatkaistiin)
    Eipä kai se vaikuta mitään kun on toisessa (toimivassa)w2k ja läppärissä xp


    Osku 87: kyllä sielä tollanen ku sua only kohta on

    NAT - Mode
    Network Address Translation
    None
    SUA Only Edit Details
    Full Feature Edit Details
    Configure ALG Settings
    Enable SIP ALG
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 04.03.2006

Jaa tämä sivu