1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti pätkii iltaisin.

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Tomppa26 09.07.2016.

 1. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Ongelma siis ilmenee vain iltaisin.
  Vaihdoimme elisa viihteen sonera viihteeseen kaksi viikkoa sitten, kun sai halvemmalla.
  Sama pari vuotta vanha langaton nettitikku pöytäkoneessa, jolla yhdistetty elisa, sekä sonera viihteeseen.
  Noin, klo 21-22 lakkaa sonera viihde toimimasta. Tulee ilmoitus mozilla sivulla, verkkosivu ei ole käytettävissä.
  Yhteys kuitenkin on täydellinen reitittimeen. Onko nyt siis kaksi vuotta vanhassa pöytäkoneessa jotain häikkää vai miten? Auttaako windows update, kun sitä en ole saanu päivitettyä windowsin uudelleen asennuksen jälkeen.
  Jotain päivityksiä sain ns, nörttien tekemällä ohjelmalla, mutta ongelma ei ole poistunut tai pahentunut.
  Miksi ongelma ilmenee vai iltaisin?? aamulla ja päivällä netti toimii moitteitta, mutta illalla ja yöllä ei. ihan sama onko arki vai viikoloppu.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,478
  Kiitokset:
  650
  Pisteet:
  173
  Jotta syytä voisi yrittää edes arvata, täytyisi tietää tarkemmin, minkälaisella yhteydellä ja laitteistolla nettiyhteys on muodostettu. Pöytäkoneessa on siis joku nettitikku, miten tuo reititin on kytketty mukaan? Oliko sama ongelma jo Elisan palvelussa, vai alkoiko se Soneran myötä? Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa ottaa yhteys Soneraan.

  Katkeaako yhteys aina samaan aikaan, vai johonkin aikaan klo 21-22 välillä tai paikkeilla?

  Windows Updatella voi olla merkitystä asiaan tai sitten ei, mutta joka tapauksessa Windows pitäisi saada päivitettyä. Mikä Windows-versio on kyseessä, onko se aito ja miten päivitysongelma tarkemmin kuvaillen ilmenee?

  Edit. Yksi tärkeä kysymys tuosta netin katkeamisesta unohtui: kun yhteys katkeaa, niin palautuuko se sitten itsekseen, vai miten se palautetaan toimimaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.07.2016
 4. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Jos netti alkaa takkuilemaan, ei auta kuin käynnistää kone uudestaan. Ei aina auta että, painaa restart computer vaan, pitää kokonaan sammuttaa ja odotella noin vartti, että alkaa toimimaan. Vika on nyt pahentunut. Jos kone pääsee ns. lepotilaan, ei näytönsäästäjä, vaan lepotila ja liikuttaa hiirtä, että kone herää, ei netti taas toimi. Myös huomannut, että pitkään kun kone on päällä alkaa netti takkuilemaan, sen jälkeen ei esim youtube videot lataudu tai lataa niin, että videot pätkii välillä minuutiksikin. Koneessa asus m5 A97 r2.0 emolevy, noin kaksi vuotta vanha ja d-linkin usb langaton nettitikku yhdistettynä sonera viihteen reitittimeen. Onko nyt asetuksissa vikaa, vaiko joku komponentti hajoamassa?
   
 5. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,808
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68
  Yksi vaihtoehto voisi olla kokeilla vaikkapa Googlen DNS-osoitteita. Eli laita verkkokortille suoraan DNS-osoitteiksi 8.8.8.8 ja 8.8.4.4

  EDIT: Oletko katsonut että onko WLAN-kanavilla ruuhkaa? Esim. Inssider ohjelmalla voi katsoa että onko siellä jotain aluetta missä ei olisi paljon laitteita.. http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html

  Täältä löytyy myös jotain ohjelmia (ei ole itellä kokemuksia näistä) https://www.sonera.fi/asiakastuki/o...testaus-Windows-kayttojarjestelmalla-?id=1452
   
  Tomppa26 kiitti tästä.
 6. Earppi78

  Earppi78 Member

  Liittynyt:
  29.03.2013
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Mulla oli samanmoisia ongelmia ja syynä oli winukan anniversary-päivitys nimeltään 1607. Palautin koneen edelliseen pisteeseen, päivitys hävisi ja virtatoiminnot normalisoitui.
   
  Tomppa26 kiitti tästä.
 7. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Ookkei. No pitääpä kattella, kun sellainen päivitys tulee. Meinasin formatoida koko koneen ja jakaa kovalevyjä vähän eritavalla. Tilasin uuden emolevyn, virtalähteen ja prossutuulettimen. Jos sitä alkaisi kone toimimaan uudelleen asennettuna.
   

Jaa tämä sivu