1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Netti katkeilee useasti

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi T0nDee 17.12.2007.

 1. T0nDee

  T0nDee Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  726
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oon jo aiemmin tehny tämmösen topicin, mutta siitä on n. ~puoli vuotta, enkä viitsinyt jatkaa siihen, koska netti rupesi kyllä olemaan pätkimättä sen edellisen topicin jälkeen, mutta nyt on ruvennut parin kk:n sisällä netti pätkimään hirvittävästi.

  ELI ASIAAN: Tuon edellisen topicin jälkeen, netti toimi katkeilematta, paitsi tolla yhellä koneella. ADSL boxi on tuolla huoneessa, missä tuo toinenkin kone on. Mutta kumma juttu on se, kun mulla toimi netti moitteettomasti, eikä katkeillut ollenkaan, mutta toisella koneella katkeili n. ~5min välein. Nyt kuitenkin on jo pidemmän aikaa hatuttamaan, kun katkeaa tää netti kaikilla koneilla n~10-30min välein. Käytössämme on luultavasti Saunalahden 24/1 nettiyhteys. Ja luin jostain edellisistä topiceista, mitkä liittyivät netin katkeiluun, että kun heillä oli ollut palomuurina Sygate, joka aiheutti netin katkeilun. Sitä vaan aattelin, kun meillä, kaikilla 3:lla koneella on netti auki 24/7 mutta katkeilee hirmu useasti, ja käytössä jo tuo mainitsemani Sygate. Olisiko syy palveluntarjoajalla/johdoissa/palomuurissa, vai missä? Kiitoksia jos osaatte auttaa, tai jos jollain on esim jotain henk. konht kokemusta samantapaisesta aiheesta.

  Edit: ADSL boxikin on vaihdettu kait jo 3 kertaa, mutta sekään ei näyttänyt toimivan.
  Edit2: Modet voisivat siirtää tän oikealle alueelle, eli tuonne Verkot . Kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2007
 2.  
 3. thejammy

  thejammy Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2006
  Viestejä:
  1,823
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  mitenkäs talon kuparit? onko piuhat kunnossa? jos on vahna talo niin nuo kaapelit voi olla aika huonossa kunnossa joka mahdollisesti voi aiheuttaa netin katkeilua.
   
 4. T0nDee

  T0nDee Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  726
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sepä se. Talo on kyllä aika vanha, joten veikkaisin, että piuhat ovat liian vanhat/rikki että mitäs niille vois tehdä? Pitäs uudet hankkia? Ja jos pitäs, ni mitähän ne maksais ja pitäskö jokin asennus hemmo soittaa pistää ne.
   
 5. thejammy

  thejammy Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2006
  Viestejä:
  1,823
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  ellet ole sähköasentaja niin noita johtoja jotka menee seinän sisällä ei saa itse vaihtaa. omalla kohdalla oli myäs saman tyyppinen ongelma eli jos oli netissä + digiboksi päällä (molempien johto samasta rastiasta) niin toinen pätki sitten :S nyt ongelma korjaantunut itsestään...
   
 6. T0nDee

  T0nDee Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  726
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  En kyllä usko, että noissa johdoissa olisi mitään? Mutta sen jälkeen tää netti on ruvennu pätkimää, ku oli ukkosta/salamoi nii sähköt meni ja sit se jälkee ei oo toiminu pätkimättä? Mutta ennen sitä ukkosta toimi moitteettomasti? Eli tuskin on johdoissa vikaa? Ainakaa siltä osalta, ettei riittäs kapasiteetit 24 megan nettii? Tai en sit tiiä?
  Edit: Voiha syynä olla tietysti toi digiboxi homma, koska meil ne tulee samasta
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2007
 7. thejammy

  thejammy Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2006
  Viestejä:
  1,823
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  kuulostaa erittäin tutulta tilanteelta. itselläni ei muu auttanut kuin heittää digiboksilla tukkasotkaa. sen jälkeen on taas molemmat pelanneet, en nyt tiedä että mitä tahatuu kun pitää taas digiboksi laittaa takasin. jotekin tuo netti "syö" tuossa tilanteessa digiboksin signaalin ja sen taki tv:n kuva pätkii. ainakin näin luulisin. itse koitin myös vaihtaa johtoja + uuden haarottimen ostin, ilman tulosta. myös elisalle soitin ja totesivat että "voi voi, vika on tod. näk. johdoissa".....
   

Jaa tämä sivu